mafkezen
Leestijd: 2 minuten
Leesniveau: wordpress leesniveau
Waardering:
3
(1)

Mafkezen en Malware

Het internet is anoniem, en zoals een klant van de week tegen mij zei: ”Het internet zit vol met mafkezen en malware

Met welke personen hebben we te maken?

Qua hacks en malware komen wij van alles tegen, maar natuurlijk nooit de persoon zelf aangezien iedere “mafkees” toch wel het verstand heeft om zich te verschuilen achter een Proxy.

Professionele programmeurs

Een voorbeeld van briljant programmeerwerk,

Vandaag kwamen wij jpeg afbeeldingen tegen in de uploads map.
Niet vreemd toch?

Totdat je het bestand met een php editor opent en je code tegenkomt die je WordPress website open zet voor hackers.
De hackers die naast deze truc ook nog een goed staaltje programmeerwerk leveren om deze bestanden uitvoerbaar te maken.

voorbeeld

De scriptkiddies

Een internet-term die gebruikt wordt om personen aan te duiden die alleen een script uitvoeren en zo “je website hacken”.

Dit is een hele grote groep, voornamelijk jongeren. Ze kijken wat youtube video’s en volgen zo de stappen die een doorgewinterde hacker neemt om een site te hacken.

En bij de gemiddelde WordPress website zonder extra beveiliging hebben ze helaas nog kans van slagen ook.

De mafkezen

Je hebt ook een groep hackers die uit zijn op “roem”. Het maakt ze niet uit welke website lek gaat, als hun naam of reclame maar op de site komt te staan.

In enkele gevallen heb je een volledig nieuwe startpagina met een fictieve schuilnaam en een afbeelding waarbij zijn beeldmerk duidelijk getoond wordt, maar meestal maakt je website, zonder dat je het weet, reclame voor dure producten waar jij eigenlijk helemaal niets van wilt weten. Soms legaal en soms illegaal.

Slot

Je hebt personen uit de gehele wereld die zich richten op WordPress gebruikers, er zitten briljante mensen bij die dit voor “het grote geld” doen.
Maar ook personen die alleen een computer en een diepe schuld hebben en zo toch nog wat willen/moeten verdienen omdat ze in de meeste landen simpelweg geen uitkering krijgen en het hele gezin honger lijdt.

Ieder persoon heeft zijn drijfveer om deze illegale activiteiten te ondernemen, en aan ons de taak om te zorgen dat ze niet in je WordPress kunnen komen!

Onze website staat vol met artikelen, tips hoe je mafkezen en malware tegen kunt houden. Lees gerust eens verder!

Wat vindt je van dit artikel?

3
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Wouter
  Wouter says:

  De optie van security plugins dat geen php scripts in de map uploads mogen worden uitgevoerd, is zo wel belangrijk. Ik neem aan dat zo een plugin niet alleen kijkt naar de extensie maar ingrijpt zodra zo een verborgen php script tot actie wil overgaan. Klopt dat?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Er zijn diverse filters die bepaalde acties blokkeren van scripts. Op basis van een groot aantal stelregels. Maar ingrijpen in de zin dat ze zo’n bestand ook in quarantaine zetten, dat doen beveiligingsplugins momenteel nog niet.
   Op zich is blokkeren van de functie het belangrijkste, maar verwijderen van een ongewenst script is natuurlijk het beste.
   Daarom is controle en handmatig ingrijpen nog nodig.

 2. Bart verstraten
  Bart verstraten says:

  Allemensen.. als hacks nu ook al in afbeeldingen gaan zitten dan weet ik wel waarom wij het er niet uit krijgen voor onze klanten
  ik verwijder de bestanden die ik niet ken maar een afbeelding daar blijf ik wel vanaf op de server anders heeft de klant opeens een site met ontbrekende afbeeldingen.

  Beantwoorden