Een spam bestandje in mijn site, gelukkig geen probleem?

Een spam bestandje in mijn site, gelukkig geen probleem?
datum-geschreven 13 feb 2016

Als je geen webprogrammeur bent, merk je het niet als er een spam bestandje in je website zit.

Het werkt op de achtergrond van je website waardoor je geen idee hebt dat het er zit maar ondertussen…

Wat doet een spam bestandje

Per dag zoveel mogelijk mails versturen naar e-mailadressen. Met als nadelig resultaat dat alle mails die verstuurd worden ervoor zorgen dat je website op een blacklist terecht komt.

Het bestandje doet niets meer of minder dan zoveel mogelijk spam (mails) versturen.

Een blacklist is een service die ervoor in het leven geroepen is om servers te stoppen die gehackt zijn en/of spam versturen.

De gevolgen als een spam bestandje een tijdje spam verstuurt

Wat dus betekent dat je geen mails meer kunt verzenden en ontvangen via je website. Want je bent op een blacklist terecht gekomen met je website of server.

Je contact formulieren komen niet meer aan, de mail van klanten naar jouw e-mailadres komen niet meer aan..

En als het spam bestandje maar lang genoeg de tijd heeft pakt zelfs Google het op en zal je website aangegeven worden als Malware in de zoekmachine.

google-bescherming-wordpress

Hoe komt dit spambestandje op mijn server?

Een spam bestandje is een stuk php code dat door middel van een lek in WordPress op de server gezet is. Of als code bijgeschreven is in een bestaand WordPress bestand.

Staat mijn server of website op de blacklist?

Dit kun je (op moment van schrijven) gratis controleren via de website van MX Toolbox. Die controleert of je website op de grootste blacklists staan.
mxtoolbox

 

Als je website op de blacklist staat, is het niet alleen een kwestie van een de-listing aanvragen om er vanaf te komen, het is vooral belangrijk dat je eerst het probleem verhelpt voordat je de de-listing aanvraagt aangezien ze je er anders weer net zo snel opzetten waarna een de-listing langer zal duren.

Mijn website beveiligen tegen hackers en spam bestanden

Je WordPress website beveiligen is zeer belangrijk. Het voorkomt dat scripts of hackers gebruik kunnen maken van de open deuren (exploits) in WordPress.

Bij een beveiliging is het vooral belangrijk dat de website niet alleen dicht gemaakt wordt maar dat er ook wordt gekeken op de server of er niet al bestanden staan die ervoor zorgen dat je een backdoor in je website hebt.

Wij kunnen kunnen je website beveiligen of ervoor zorgen dat je van de spamlist af komt! Aangezien wij tientallen websites beheren voor klanten en weten wat de hackers en scripts doen, kunnen wij je website beveiligen en controleren op backdoors.

Neem contact op!

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Simon

Na installatie WordPress staat de plugin Akismet er altijd al meteen in. Waarom heeft WordPress zelf geen ingebouwde optie om spam tegen te houden?

Dennis

Hoe kan ik zien of ik spam bestand heb tussen al die bestanden ?

Flushy

Goed om te weten, bedankt voor dit interessante artikel weer! Offtopic, wat ik me afvraag, is er ook een manier om geen comment spam meer binnen te krijgen door een bepaald element uit de site te verwijderen of vervangen? Ik draai Akismet die filtert wel maar laat het toch toe en dat irriteert me, net als bij een mailbox ‘u hebt zoveel spamberichten’ dat wil ik gewoon niet zien.