Wist je dat..

Onze programmeurs je admin probleem kunnen oplossen? Klik hier

wordpress admin niet bereikbaar
Leestijd: 3 minuten
Leesniveau: wordpress leesniveau
Waardering:
2.8
(5)

Help! Mijn WordPress admin is niet bereikbaar

Na een update horen wij geregeld van WordPress gebruikers dat hun admin niet meer bereikbaar is.
Het komt ook vaak voor na het activeren of updaten van een plugin of thema.

Het komt ook voor dat niet alleen de admin onbereikbaar is maar zelfs heel de website. En die wil je zo snel mogelijk weer online beschikbaar hebben voor je bezoekers!
Nu kun je ons bellen en inhuren zodat je zeker weet dat de website professioneel hersteld wordt, maar wij hebben hier enkele veel voorkomende problemen en oplossingen voor als je de website zelf wilt herstellen.

Als je admin niet meer bereikbaar is na het activeren van een plugin

Plugins worden door programmeurs gemaakt en niet iedereen is ervaren of op de hoogte van de nieuwste WordPress hooks. Daardoor wil het nog wel eens gebeuren dat je admin niet meer functioneert. Van het ene op het andere moment zie je een wit scherm als pagina en kun je niets meer doen. Tenminste zo lijkt het! Je wilt de plugin de-activeren wat niet meer lijkt te gaan.

De mogelijke oplossing: Neem een FTP editor zoals Filezilla en ga daarmee naar de map Plugins (wp-content > plugins) waar je de laats ge-activeerde plugin hernoemt. Het hernoemen zorgt ervoor dat de plugin vanzelf ge-deactiveerd wordt.

plugin hernoemen

Als je admin niet meer werkt na een WordPress update

maak eerst een volledige data backup voordat je aan het updaten gaat!!

Het komt vaak voor dat WordPress ge-update wordt en je admin niet meer bereikbaar is, dit kan door een botsende plugin komen die de nieuwste update van WordPress niet kan verwerken, maar vaak genoeg komt het doordat WordPress niet goed of volledig wordt ge-update. Dan mist er een stukje code of een php file en doet je admin het niet.

De mogelijke oplossing: Neem een FTP editor zoals Filezilla en plaats de bestanden opnieuw maar dan handmatig op de server.  Je update de volgende bestanden: wp-admin, wp-includes en de root files waarbij je de wp-config en de themes + plugin mappen niet overschrijft. Zie ook de onderstaande afbeelding voor het vernieuwen van WordPress, en belangrijker nog: het bewaren van de juiste bestanden.

De WordPress core vervangen na een mislukte update

De bestanden die je niet mag vervangen zijn rood gemarkeerd op de onderstaande afbeelding. Dit zijn unieke bestanden met aangepast informatie.

De wp-content map bevat je plugins en je thema’s. Mocht je een thema gebruiken die bijgewerkt is door een vormgever is het natuurlijk niet prettig als die overschreven wordt.

Ook de wp-config.php moet je bewaren. Daar zitten je gegevens in om contact te maken met de database.

En de Htaccess is belangrijk, daar zit je permalink structuur in.

De overige bestanden die je ziet op deze onderstaande afbeelding kun je overschrijven met bestanden uit een nieuwe WordPress release.

wordpress belangrijke bestanden

Werkt je website na het handmatig inzetten van de bestanden nog niet? Dan kan het nodig zijn om de oude versie van WordPress terug te zetten. Op WordPress.org kun je ook oudere varianten downloaden en die op de server zetten.
Al is dat eigenlijk een weg die je niet in wilt gaan, maar soms is het nodig voor bepaalde plugins met verouderde code.

 

Hoe waardevol was dit artikel?

28
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hans Van Cleven
  Hans Van Cleven says:

  Hallo,
  ik kan niet langer inloggen op de admin van mijn website. De gebruikersnaam en wachtwoord zijn correct maar na het indrukken van de knop inloggen lijkt het dat alles stil staat. Er komt geen wit scherm of foutmeldingen. Wat zou hier aan de hand zijn?
  Alvast bedankt, Hans

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Dat wordt meestal aangeduidt wanneer er meerdere zoekwoorden naar een advertentie gericht zijn.
   Als dat in overeenstemming met Google is, dan is er niets aan de hand maar wanneer de zoekwoorden naar foutieve pagina’s gaan of naar pagina’s met malware zal Google de bezoeker beschermen en de gehele campagne uitzetten.

  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Goedemiddag,
   Ik zie dat het admin ondertussen weer werkt? Bij een test kreeg ik de welbekende “WordPress shake” met de rode lijntjes.
   Ps: je hebt het aantal inlogpogingen al gelimiteerd wat goed is, maar wellicht bij diverse beveiligingsplugins is het ook mogelijk om je admin verbergen.

 2. Ira
  Ira says:

  Hallo,
  Ik heb hetzelfde probleem: na update van plugins blijft het admin scherm wit waardoor ik niet kan inloggen. De website zelf is wel nog volledig zichtbaar (velofashion.be).
  Ik probeerde via FileZilla de plugins te hernoemen, maar dit lukt niet bij alle plugins. Bvb. bij googleanalytics geeft FileZilla de melding “550 Access denied”.
  Hebben jullie een idee hoe ik verder moet? Alvast bedankt voor de hulp!

  Beantwoorden
  • Math
   Math says:

   De toegang lijkt geblokkeerd, dit heeft mogelijk met de schrijfrechten te maken.
   Rechter-muisklik op de map van de bewuste plugin, ga dan naar de ‘bestandsrechten’ en zet de numerieke waarde dan op 755. (Vermoedelijk staat die nu op 000 of xxx)
   755 is lezen, uitvoeren en schrijven. Deze rechten zijn nodig om een map te benaderen en/of aan te passen.

 3. LLMJ
  LLMJ says:

  Hallo,

  Ik heb onlangs mijn WP ge-update, een nieuw thema én een nieuwe plugin (WP maintenance plugin) geïnstalleerd. Nu werkt mijn website ineens niet meer. Ik kan hem op geen enkele manier bereiken, zowel de website zelf als de WP admin niet. Waar het probleem precies ligt weet ik dus niet… kan aan het thema, de update of de plug-in werken. Omdat ik geen FTP server gebruik heb ik geen idee hoe ik mijn website nu weer terug kan krijgen. Please help…

  Beantwoorden
  • Math
   Math says:

   Alle WordPress websites draaien op een hostingpakket die je met de FTP software kunt benaderen.
   Voor de gegevens om op de server te komen kun je jouw webhoster benaderen.
   Wellicht even een ticket of e-mail versturen met het verzoek of ze je de FTP gegevens kunnen zenden.

   Dan ontvang je een hostadres, gebruikersnaam en wachtwoord.

   Die kun je bij een programma zoals Filezilla invullen om de op de server te komen.

 4. Djoke ten Kate
  Djoke ten Kate says:

  Ik krijg de volgende melding en niemand weet wat te doen.Fatal error: Call to undefined function has_meta() in /var/www/vhosts/djoke.nl/httpdocs/wp-content/plugins/default-post-content/default_post_content.php on line 52

  kunnen jullie helpen?

  Beantwoorden
  • Math
   Math says:

   Als je de ‘default-post-content’ plugin opnieuw download kun je deze foutieve plugin hernoemen en de nieuwe download daarvoor in de plaats zetten. Grote kans dat je die fatal error melding niet meer ziet en dat je website/admin weer bereikbaar is.

  • Math
   Math says:

   Is je homepage nog wel bereikbaar? Vermoedelijk heb je anders namelijk een IP ban.
   Je kunt naar http://www.whatsmyip.org gaan, die zal bovenaan de site je IP adres tonen.
   Stuur een ticket of e-mail naar je webhoster met de vraag of ze dat IP adres zien staan in de firewall, en of ze je IP adres kunnen whitelisten.
   Mogelijk is je admin, website en server dan weer bereikbaar.
   Je kunt dit overigens nog sneller testen door met een telefoon op het mobiele netwerk naar je website/admin te browsen. Op dat mobiele netwerk heb je namelijk een ander IP adres.

 5. Robert Severin
  Robert Severin says:

  Hallo,
  Ik kom mijn administratie niet in. Alle linken, zoals Pagina bewerken, laten alleen maar de Home-pagina verschijnen. En dit onverwachts; ik heb vandaag alleen Google-analytics afgemeld en weer aangemeld.
  Als ik op dashboard klik krijg ik een heleboel te zien, maar iedere link doet de Home-pagina verschijnen. Rara hoe kan dat?

  Beantwoorden
 6. Wanda
  Wanda says:

  Hoi,

  ik heb mijn wordpress website van de wordpress dir naar de root verhuisd en het werkt, maar:
  – ik mis een aantal images
  – ik kan niet meer in mijn admin

  Beantwoorden
  • Math
   Math says:

   Heb je de url vooraf aangepast? Die bij instellingen > algemeen.
   Daar heb je het ‘website-adres’ en het siteadres (url).
   Daar stond nu mogelijk “wordpres.jedomeinnaam.nl” en daar moest je dan “wordpress.” verwijderen.
   Dit kun je nog doen door met een databasebeheertool naar de wp_options table te gaan en daar de site-url en home url aan te passen maar dan heb je phpmyadmin en wat ervaring nodig 😉

 7. Karolien
  Karolien says:

  Ik ben er zojuist achter gekomen dat ik wel in de juiste map kan komen via de account van mijn hosting. Ik heb nu ook de map van de verkeerde plugin hiernoemd. Toch kan ik nog steeds niet inloggen in mijn admin. Nu is het wel zo dat ik niet via Fezilla maar via mijn hosting in de map ben gekomen. Moet ik iets doen met Fezilla? Ik heb er niet zoveel verstand van …;-)

  Beantwoorden
 8. Karolien
  Karolien says:

  Dat klopt. Ik heb eerder WordPress gedownload, het er weer af gegooid omdat ik niet zeker wist of ik mijn website met WordPress wilde maken en een dag later WordPress weer opnieuw gedownload. Maar ik heb geen idee waar nu de goede map van WordPress op de computer staat. Ik heb bij ‘zoeken’ gekeken en toen vond ik alleen die ene map van WordPress.

  Beantwoorden
  • Math
   Math says:

   Als ik het zo lees lijkt het dat je niet in de juiste WordPress root zit. Kan het zijn dat je meerdere domeinen hebt of WordPress eerder hebt geïnstalleerd op een andere locatie en die nu ziet?

 9. Karolien
  Karolien says:

  Ik heb de map ‘plugins’ inmiddels gevonden in mijn computer, in de map ‘WordPress’ bij ‘wp-content’. Maar in Fezilla vind ik deze map niet. Kan het zijn dat die er gewoon niet in staat? Ik heb Fezilla eerder wel gedownload, maar ik weet niet of mijn mappen van WordPress daar in staan. Verder lijkt het erop als niet al mijn plugins in de map van WordPress staan. Er staat maar 1 plugin in, terwijl ik er meerdere heb gedownload. De plugin die problemen gaf, staat er ook niet in. Wat kan ik het beste doen?

  Beantwoorden
 10. Karolien
  Karolien says:

  Beste Matthieu,

  Ook ik kan mijn WordPress admin niet meer inkomen, nadat ik een plugin heb geinstalleerd. Nu heb ik geprobeerd om in Fezilla de map wp-content te zoeken, om de plugin weg te halen, maar ik kan deze map niet vinden. Waar kan ik deze map vinden?

  Hartelijke groet,
  Karolien

  Beantwoorden
 11. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  Ps: wanneer je een mailtje stuurt naar een WordPress programmeur kun je het beste direct zo specifiek mogelijk zijn en diverse punten benoemen zodat hij je het beste kan helpen:

  1. Wat is het probleem (inloggen, editen, etc)
  2. Bij welk website adres (url)
  3. Sinds wanneer is het probleem ontstaan
  4. Heb je zelf aanpassingen gedaan of is het onverwachts
  5. Wat wil je exact dat er gedaan wordt

  Beantwoorden
 12. Miranda
  Miranda says:

  Beste Mathieu,

  Ik heb een probleem met het inloggen om mijn website aan te passen in WordPress.
  Wordpress heeft de inlog procedure blijkbaar veranderd, ik heb mijn website ge-updated maar nu kan niet meer inloggen met mijn code en hij kent mijn email adres ook niet.
  Ik had mijn inlog code opgevraagd maar deze komt niet binnen op mijn e-mailadres.
  Weet u hoe dit opgelost kan worden?

  Alvast bedankt,

  Met vriendelijke groeten,

  Miranda

  Beantwoorden
  • Math
   Math says:

   Als je gebruikersnaam en wachtwoord niet meer werken kun je enkele dingen controleren:

   1.Staat CAPS LOCK misschien niet aan bij het invoeren van je wachtwoord.
   2. Is mijn account niet meer bereikbaar of zijn er meerdere accounts die wellicht nog in kunnen loggen en zo je wachtwoord of gebruikersnaam kunnen aanpassen.
   3. Is mijn website zonder eigen toedoen veranderd? Wellicht gehackt?

   1 & 2 kun je zelf doen. Punt 3 zul je door een programmeur (mij of een bekende) moeten laten herstellen.

   Het aanpassen van een wachtwoord kun je als uiterste nood doen in de database, daarvoor moet je toegang hebben tot de database via phpmyadmin.

   Dan ga je naar de users table, en zoek je de beheerder op, en geef je een nieuw wachtwoord in dat je kunt genereren . Let op vul hier geen wachtwoord in met letters maar enkel een MD5 gecodeerd wachtwoord.

   Dit kun je genereren via: http://www.adamek.biz/md5-generator.php

   Dit kan wellicht te technisch zijn, dan zet je een mailtje uit naar een WordPress programmeur die dit voor je kan doen.

 13. susanne den adel
  susanne den adel says:

  bedankt voor je reactie. Je bedoelt door in filezilla bovenin op server te klikken? Ik krijg dan: enkel een keuze om aan te vinken; tonen van verborgen bestanden forceren.
  Moet ik dit aanvinken en dan verder zoeken? Of moet ik de map elders vinden?

  Beantwoorden
 14. susanne den adel
  susanne den adel says:

  Na het downloaden van een nieuw thema; Cutting Edge Responsive Parallax WordPress Theme naar mijn wordpress ging het fout.
  Ik kom niet meer bij mijn dashboard en heb geen idee (ondanks alle tips) wat en hoe dit te kunnen herstellen.
  Ik krijg de onderstaande regel in beeld wanneer ik inlog:
  Fatal error: Cannot redeclare wp_pagenavi() (previously declared in /home/studiolooks.nl/public_html/studiolooks.nl/wp-content/plugins/wp-pagenavi/core.php:12) in /home/studiolooks.nl/public_html/studiolooks.nl/wp-content/themes/cutting-edge/includes/components/pagination.php on line 274

  Heb je een idee?
  Groeten Susanne

  Beantwoorden
  • Mathieu - WPbeveiligen
   Mathieu - WPbeveiligen says:

   Met een ftp editor zoals filezilla kun je op je server naar de volgende map gaan: wp-content/plugins/ waar je de plugin wp-pagenavi ziet staan. Hernoem die map. Daarna zal je dashboard en admin weer zichtbaar zijn verwacht ik.