Waarom een hacker links plaats in je website

Waarom een hacker links plaats in je website
datum-geschreven 15 dec 2017

Als hardwerkende ondernemer is het moeilijk voor te stellen dat die “3-5 linkjes” aan reclame in je website iemand geld opleveren.
Dus waarom zou een hacker moeite doen om ze in je website te krijgen?

Alle SEO experts weten wel waarom dat gebeurt, het is linkbuilding.

Plus, het is centenwerk. Met scripts worden 1000-en sites tegelijk voorzien van die links.

De website waar alle links naar verwijzen, krijgt een tijdelijke boost in Google. Totdat Google het valse spel doorheeft.

Naast de tijdelijke linkbuilding, zijn er altijd nog mensen die in de reclame trappen.

Hoe dat werkt:
Je website die een goede naam heeft opgebouwd, maakt ineens reclame voor een product waar je snel slank mee wordt! 1 op de 10.000 mensen zal in de val van de hackers trappen en naar de website gaan en verleid worden met een mooi sprookjesverhaal over het product.. en het product kopen.

Maar criminelen laten het geld van dat verkochte product NIET op hun eigen bankrekening storten.. want zo kunnen ze opgepakt of gevonden worden.

Omdat het geld gaat naar een anonieme rekening gaat, zullen ze het product niet leveren.
En helaas, de contactmogelijkheden op hun website zijn nep.

100% winst.

Notitie: hackers & criminelen zullen krijgen wat ze verdienen. Op de lange termijn zal dat niet veel goeds zijn!

Meer WordPress:

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Claudia

Voor het hacken van sites worden automatische scripts gebruikt, heb ik ergens gelezen. Hoe komen die hackscripts aan de webadressen? Gebruiken ze daarvoor Google? Zoja waarom doet Google daar niets tegen?

Roy

“De website waar alle links naar verwijzen, krijgt een tijdelijke boost in Google”. Hoe lang duurt het voordat Google in de gaten heeft dat iets niet klopt met zo een website?

Maarten

Door zo een hack verliest de website ook zijn goede naam. Google zet na zo een hack de website ook lager in de zoekresultaten. Het kan dan best een tijdje duren voordat de website weer hoger komt te staan.