Plugins? Doe maar niet!

Plugins? Doe maar niet!
datum-geschreven 9 jun 2016

Dat plugins open deuren zijn voor hackers weten we al lang. Toch? En dat plugins aan de lopende band gehackt worden is bij iedere WordPress gebruiker bekend.

Niet?

Dan is dit een wake-up call..

5 populaire plugins die vaak gehackt zijn

 1. WP Super Cache
  In 2 jaar tijd 10x lek gegaan!
  Screenshot_29 Jun. 09 14.20
 2. All in one SEO pack
  Doet goed mee met 5x in 2 jaar tijd.
  Screenshot_29 Jun. 09 14.19
 3. BB-press
  Doet ook ieder jaar mee: 2014, 2015, 2016.
  Screenshot_29 Jun. 09 14.21
 4. WooCommerce
  De lijst is te lang om neer te zetten, 21x in enkele jaren.
  Screenshot_30 Jun. 09 14.24
 5. Nextgen Gallery
  Wie heeft hem niet gebruikt voor foto-albums?
  Screenshot_30 Jun. 09 14.25
 6. Bonus: Jetpack
  Door miljoenen websites gebruikt maar geregeld lek!
  Screenshot_32 Jun. 09 14.30

En de lijst met gehackte plugins gaat door..

Er zijn veel plugins die gehackt zijn, zie WPvulndb.com

Zowel onbekende als de meest populaire plugins moeten eraan geloven. De hackers richten zich op de populaire plugins omdat ze weten dat ze op die manier veel websites kunnen treffen.

Let op: de hackers schrijven een script die geautomatiseerd websites op internet afspeurt op de lekke plugins. Dit gaat met 100-en websites per uur, de hacker is natuurlijk niet zelf website-voor-website aan het hacken.

Wat betekent dit voor mijn WordPress website?

Gebruik zo min mogelijk plugins, en laat ze niet ge-deactiveerd op de server staan!

Hou de plugins up-to-date of zorg voor een goede beveiliging.

Zorg dat je een backup hebt! Zo kun je de website terugzetten naar het moment dat de hackers nog niet binnengekomen zijn en de plugins alsnog updaten of verwijderen.

Ben je al gehackt?

Dan kun je WordPress en alle files op de server volledig uitkammen om de backdoors en scripts te verwijderen waarna je hard aan het werk moet om de website te beveiligen.

Of je laat het aan ons over:
Laat je gehackte WordPress website herstellen.

Meer WordPress: , , ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Martijn

Bij https://wpvulndb.com kun je je registreren. Je krijgt dan zo wat iedere dag een email met kwetsbare plugins en thema’s die aan de lijst zijn toegevoegd. Opvallend is dat soms dezelfde in korte tijd weer terugkeren en weer een update nodig is.

Jolien broodakker

Ik gebruik het liefst zo min mogelijk plugins omdat ik al een tijdje wist dat het gevaarlijk kan zijn. Net zoals het gebruiken van een oude wordpress maar mijn thema verwacht minimaal dat ik contact form 7 installeer en grid en visual composer dus dan zit ik standaard al op 3 plugins. Dan heb ik er nog een paar om de marketing te ondersteunen wat mij meer dan logisch lijkt. Wat zou ik dan moeten doen? Een eigen thema kost te veel want nu betaal ik 59 dollar voor mijn thema wat uitkomt op een euro of 50. Het laten maken van een website met een contacformulier enz kost al snel 500 euro. DAT is nogal een groot verschil he!

Jethro

Tja, de beste beveiliging is dan wellicht 0 plug-ins te gebruiken, maar dat is toch de omgekeerde wereld? Voor een beetje website zal je toch echt wat plugins moeten gebruiken. En dan inderdaad alleen betrouwbare plugins gebruiken.

Alexander

Is akismet ook lek? die gebruik ik