Het gemak van gewoontes

Het gemak van gewoontes
datum-geschreven 9 mrt 2016

Bij het hacken van een site maak ik gebruik van de gewoontes van de mensen. Denk bijvoorbeeld aan de gebruikersnaam en het wachtwoord. Van nature willen we iets gebruiken wat te onthouden is, wat er vaak voor zorgt dat je een voor- of achternaam gebruikt. Misschien een geboortedatum erachter en heel misschien nog wat c1jfer5.

Maar het moet niet te ingewikkeld zijn, we hebben een hekel aan wachtwoorden aangezien er al zoveel zijn die je moet onthouden.

Van die gewoontes maak ik graag gebruik.

Nog een voorbeeld van gewoontes

Als je aan een hacker denkt, heb je vaak een stereotype beeld van een slecht persoon. Immers, wie zou er willen leren hoe je kan inbreken bij een ander?

En terecht, er zijn er maar weinig die al de moeite doen om daarna met hard werken wat bij te verdienen.

Maar ze zijn er, white hat hackers

white hat

 

Hacken puur voor de kick, het vermaak zonder een website te benadelen met hacks. Een bedrijf benaderen en ze op de hoogte stellen van de hacks.

Of gewoon iemand zijn toegang teruggeven tot de site als die zijn wachtwoord vergeten is.

Hacken van sites is een leuke bezigheid, als je weet waar je mee bezig bent.
Ik doe het voor het vermaak, vandaar dat ik ook gastblogger ben geworden op wpbeveiligen.

Voor het gemak kunnen jullie mij Hacker Anno noemen, hopelijk leren jullie van de trucs die ik de komende weken zal beschrijven. En leren jullie dat er ook goede hackers zijn.

Groet,
Anno

Meer WordPress:

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jelmer

Zou je niet beter proberen geld proberen te verdienen met hacken op aanvraag? Dus voor bedrijven die hun systeem getest willen hebben op kwetsbaarheden? Dat lijkt mij nuttiger.