hacker vinden
Leestijd:
2 minuten
Leesniveau:
Onbekend
Waardering:

Wie heeft mijn website gehackt?

Je website is gehackt en toont nu reclame voor een andere website en product. Of de hacker heeft je website/server aangezet tot het verspreiden van duizenden e-mails met reclame.

Daar wordt je niet vrolijk van! En na het verwijderen van de hack wil je verhaal gaan halen bij de hacker.

Die je niet gaat vinden.

Waarom je de hacker niet zult vinden

Hacks zijn 999 van de 1000 keren geautomatiseerd. Wat betekend dat de hacker een script heeft geschreven wat site-na-site opzoekt en test op zwakheden.

  1. Het script draait op een server, en niet vanaf de computer van de hacker.
  2. De hacker die het script de 1e keer gelanceerd heeft deed dat via een “omweg”. De data is via veel andere computers op het internet terecht gekomen. Computers die specifiek online voor iedereen beschikbaar zijn.
  3. Er zijn meer dan 10.000 scripts in omloop. De scripts worden ook opnieuw door andere gebruikt die het niet hebben ontwikkeld. Dat kan zomaar een scholier zijn, of je buurman die geen programmeur is, en waardoor je het dus nooit van de persoon zult verwachten.
  4. Het product volgen waarvoor de hacker adverteerd loopt via advertising sites door verschillende landen met elk hun privacy recht.
  5. De naam van de hacker is vaak een fictieve naam die ook weer door meerdere gebruikt wordt.

Voorkomen is beter dan genezen

Wij krijgen diverse klanten die de kosten voor het herstellen van de website willen verhalen op de dader, de hacker die het script met slechte motieven heeft ontwikkeld. Maar hoe goed je connecties ook zijn, hoeveel computerspecialisten of detectives je ook in dienst neemt, je zult de dader niet snel vinden en al helemaal niet snel voor de rechter krijgen.

Voorkom daarom dat je website gemakkelijk gehackt kan worden door scripts!

Laat je WordPress website professioneel beveiligen.

 

Wat vindt je van dit artikel?

Vergeet niet te delen

0
Reacties

Deel je mening of stel een vraag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *