25 redenen om WordPress voor je bedrijfswebsite te gebruiken

25 redenen om WordPress voor je bedrijfswebsite te gebruiken
datum-geschreven 16 okt 2022
 1. WordPress is open source, gratis te gebruiken voor ieder bedrijf!
  Zoals ze zelf al meer dan 10 jaar aangeven op hun website ,,WordPress is gratis en zal dit altijd blijven”.
  Je bedrijf heeft daardoor geen start- of abonnementskosten voor het gebruik van WordPress.
  Is dat even een goed begin!
 2. 95% van alle webhosters ondersteunen WordPress
  Wordpress draait op PHP en MySql, vrijwel iedere webhoster daarmee.
  Je hebt zo een ruime keuze aan webhosters voor je website.
 3. De installatie van WordPress is gemakkelijk
  Bij veel webhosters is de installatie zelfs binnen enkele muisklikken geregeld zonder dat jij je bezig hoeft te houden met bestanden en de database. Je bedrijfswebsite kun je met wat Googlen, youtube en chatgpt zelf maken.
  Let op dat de layout, seo, teksten in een website zetten een vak apart zijn. Dat kun je het beste door een ander bedrijf laten doen die daarin gespecialiseerd is.
 4. WordPress staat zowel thema’s toe als templates
  Met de duizenden gratis thema’s en vooraf ingestelde templates kan je website iedere vorm aannemen. Of je bedrijfswebsite nu draait om het tonen van je diensten, foto’s, een portfolio, prijslijsten, video’s, alles is mogelijk!
 5. WordPress is standaard zoekmachine vriendelijk
  De structuur van pagina’s wordt goed opgepakt door Google. Als bedrijf kun je op dit moment nog steeds niet zonder Google waardoor dit een heel belangrijk pluspunt is van WordPress!
 6. Er zijn tal van opmaakmogelijkheden bij teksten
  Of je nu titels wilt gebruiken, dikgedrukt, quotes of video van YouTube wilt inzetten, het kan allemaal zonder moeilijke html codes in te moeten zetten. Je wilt je bedrijf natuurlijk zo goed mogelijk laten zien aan je klanten, WordPress geeft je alle mogelijkheden daarvoor.
 7. Je kunt wisselen tussen de visuele editor en html editor
  Hoewel de visuele tekst editor je veel mogelijkheden geeft, kun je nog altijd snel wisselen naar html weergave om html-code in te zetten. Denk aan iFrames, specifieke opmaak en meer.
 8. Je kunt nieuwsberichten indelen in onderwerpen en post typen
  Stel dat je veel nieuws plaatst, of bepaalde cases, dan kun je die gemakkelijk in verschillende vormen weergeven. Je kiest dan een onderwerp of post type en de vooraf opgemaakte styling zal ervoor zorgen dat je informatie zo goed mogelijk uit de verf komt. Het indelen van berichten zorgt tevens voor een goed overzicht van de verschillende nieuws-typen. Zowel voor bezoekers maar ook voor jou in het beheerpaneel.
 9. WordPress is in meer dan 100 talen beschikbaar
  Sinds 2022 kun je bij het inlogscherm kiezen in welke taal je de website wilt beheren zodat je direct aan de slag kunt in jouw eigen taal. Heb je een buitenlands bedrijf of collega dat jouw marketing doet? Dan kunnen die het beheerpaneel van WordPress standaard gebruiken in hun taal. Wel zo gemakkelijk voor iedereen!
 10. Met plugins kun je gemakkelijk functies toevoegen aan je website
  Er is een plugin database met meer dan 55.000 gratis plugins beschikbaar, tevens zijn er duizenden professionele plugins die je website om kunnen toveren tot een webshop van groots formaat. Ook formulieren, vertalingen, AI, alles is gemakkelijk via universele plugins te integreren in je WordPress bedrijfswebsite.
 11. WordPress heeft een support forum
  Dit forum wordt onderhouden door leden en diverse beheerders, hier kun je persoonlijk antwoorden krijgen op je vragen omtrent WordPress codes, het gebruik van WordPress, Plugins en thema’s.
 12. WordPress is op dit moment het meest gebruikte CMS
  WordPress wordt gebruikt voor miljoenen grote bedrijven, nieuwsblogs, voor webshops (WooCommerce) en startende bedrijven over de hele wereld.
 13. WordPress wordt door miljoenen programmeurs en websitebouwers gebruikt
  Op dit moment heb je in iedere stad wel websitebureau dat met WordPress werkt. Zo heb je altijd iemand die je bedrijfswebsite kan beheren, aanpassen of verbeteren.
 14. WordPress is in 2023 alweer 20 jaar oud
  WordPress is één van de langstlopende systemen met de meeste ondersteuning door de jaren heen, Matt Mullenweg en zijn team beheren WordPress al jaren met veel success.
 15. WordPress krijgt beveiligingsupdates om veiligheid te garanderen
  Matt Mullenweg en zijn team gebruiken hun ervaring maar ook de community (duizenden toegewijde specialisten) om beveiligingsupdates uit te brengen zodat WordPress veilig is en veilig blijft.
 16. Er zijn honderden Filters en Acties beschikbaar
  Met die Filters en Acties kun je nieuwe functies (plugins) maken zonder iedere keer honderden lijnen code te moeten schijven. Je kunt met enkele regels code inhaken op het bestaande WordPress systeem om zo je gewenste aanpassingen of toevoeging door te voeren.
 17.  WordPress heeft een ingebouwd reactie-systeem
  Onder ieder blog- of nieuwsbericht staat standaard een formulier waarmee bezoekers reacties kunnen achterlaten (dit kun je ook uitschakelen). Interactie kan een waardevolle toevoeging zijn om de betrokkenheid van je bezoekers te vergroten of om vragen te beantwoorden.
 18. WordPress is een licht en razendsnel systeem
  WordPress is een efficiënt systeem dat pagina’s razendsnel, binnen 1 tot 3 seconden.
  Disclaimer: Bij WordPress kan de laadsnelheid beïnvloed worden door het gebruik van plugins of de prestaties van de webhoster. Een zorgvuldige keuze en beheer van plugins helpt dit te minimaliseren.
 19. WordPress maakt afbeeldingen web-vriendelijk
  Als je afbeeldingen upload van een hoge kwaliteit camera of telefoon zijn ze veel te groot voor het gebruik op internet, daarom maakt WordPress direct een paar formaten aan waar je na het uploaden uit kunt kiezen.
  Een bedrijfswebsite is niets zonder mooie foto’s, maar ook niets als de foto’s veel te groot of te klein zijn.
  De afbeeldings-editor maakt het gemakkelijker om de afbeeldingen in een juist formaat in te zetten zonder dat je aan de slag moet met Photoshop.
 20. WordPress heeft ook een webshop module
  Met WooCommerce kun je een webshop maken die zich integreert in je website. De webshop neemt de stijl, de navigatie en vorm van je website over om 1 mooi geheel te vormen.
 21. WordPress is gebruiksvriendelijk
  WordPress werkt intuïtief. (enige web-affiniteit vereist)
  Voor starters met WordPress is er voldoende documentatie, voor ervaren gebruikers zijn er veel technische aanvullingen en zelfs voor programmeurs is er veel documentatie om gemakkelijk in te haken op WordPress.
 22. WordPress heeft koppelingen met veel grote bedrijven
  Veel grote bedrijven – Bol, Amazon, boekhoudsystemen, planningssoftware – hebben plugins gemaakt voor WordPress waarmee je jouw bedrijf, jouw website gemakkelijk kunt koppelen aan hun diensten.
 23. WordPress is te gebruiken op telefoons en tablets
  Er zijn apps beschikbaar waarmee je WordPress gemakkelijker kunt beheren via de smartphone en tablet. Tevens heeft WordPress mobielvriendelijke thema’s en een mobielvriendelijke interface. Ze schalen mee zodat je de website gemakkelijk kunt beheren vanaf je mobiel of tablet.
 24. WordPress heeft exporteermogelijkheden
  Data van je website is op diverse manieren te exporteren. Dat is handig als je de data in een ander programma wilt inladen, denk aan boekhoudprogramma’s of andere dataverwerkers.
 25. Inloggen en beheren van je website is gemakkelijk
  Je kunt het beheerpanel van je website overal online benaderen. Met bepaalde plugins heb je zelfs de mogelijkheid om biometrisch in te loggen, met passkeys, 2FA en via e-mail. Veilig maar ook gemakkelijk zodat je geen wachtwoorden hoeft in te vullen.

Kortom

WordPress is een fantastische keuze voor elk bedrijf dat online wil groeien.

Het is een gebruiksvriendelijk, open-source platform dat kosteloos beschikbaar is.

Met zijn enorme variëteit aan thema’s, templates en plugins biedt WordPress ongekende flexibiliteit voor het creëren van unieke websites. Of je nu een eenvoudige bedrijfswebsite, een dynamische blog of een uitgebreide webshop wilt bouwen, WordPress maakt het mogelijk.

Met WordPress kun je rekenen op een krachtig platform dat meegroeit met je bedrijf!

 

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties