Het verschil tussen WordPress.com & WordPress.org

Het verschil tussen WordPress.com & WordPress.org
datum-geschreven 17 aug 2022

Wist je dat sommigen WordPress.COM verwarren met een eigen website via WordPress.ORG? Wat ook niet vreemd is aangezien er 2 letters verschil tussen zit.

Maar het uiteindelijke verschil tussen WordPress.com & WordPress.org is wel belangrijk om te weten voor het starten of voortzetten van je website!

WordPress.COM

WordPress.COM geeft je de mogelijkheid om een website op te zetten die zij dan voor je hosten, je betaalt een bepaald bedrag per maand wat oploopt als je meer functies wilt.

Let op: dat je diverse beperkingen krijgt! En dat je niet zomaar even een WooCommerce plugin kunt installeren zoals je dat met een eigen WordPress installatie wel kunt.

Zie hieronder de huidige prijzen voor een website, hou er rekening mee dat je zomaar blijvend 45 euro kwijt kunt zijn voor een webshop en dat een site vanaf 4 euro reclame kan tonen voor WordPress.com!!

de prijzen van wordpress.com

 

WordPress.ORG

WordPress.org is het adres waar je WordPress kunt downloaden om een eigen website te starten met alle mogelijkheden en vrijheden om te doen en laten wat je wilt.
Je betaalt een vast bedrag aan je webhoster maar NIETS voor het gebruik van WordPress zelf.

Let op: dat meer mogelijkheden ook meer problemen en uitdagingen met zich mee brengt, er is namelijk veel meer wat je goed moet instellen bij een eigen WordPress website.
Al is daar gelukkig ontzettend veel over te lezen op het internet en natuurlijk op het officiële WordPress support forum!

Tip: Diverse webhosters hebben een dienstverlening waarbij ze WordPress al voor je klaarzetten, of bieden een geautomatiseerde installatie via je hostingpanel aan zodat je niets zelf hoeft te doen met de WordPress bestanden en database.

Conclusie

Er zijn 2 verschillende versies, maar de meest gebruikte is die van WordPress.ORG waarbij je de website zelf in eigen beheer hebt via je eigen webhoster.
Dit is ook de versie die de meeste webbouwers gebruiken om websites te ontwikkelen.

Meer WordPress: ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
mareille

is de ecommerce van .com dan met bepaalde webshop licenties erbij? dan komt het wel goedkoper uit in vergelijking met woocommerce want daar horen volgens mij meerdere plugins bij die gekocht moeten worden