WordPress sneller met php 7

WordPress sneller met php 7
datum-geschreven 16 feb 2016

PHP 7 is niet zomaar een release zoals de releases na PHP 5!
PHP 7 is op diverse fronten tot wel 3x sneller, wat belangrijk is voor WordPress omdat WordPress buiten de database om volledig op php draait!

De laadtijd, de reactietijd van PHP 7 is enorm verbeterd en het geheugen dat PHP 7 verbruikt om te functioneren is aanzienlijk verminderd. Dat betekent dus een snellere verwerking van je WordPress website en minder capiciteitsverlies op de server waardoor die sneller blijft.
Een win-win situatie!

snelheid php7

Waarom WordPress niet simpelweg laten cachen?

Hoewel een statische pagina al een stuk sneller laadt kan het niet op tegen PHP 7 aangezien het nog gecached moet worden en de server alsnog actief is en zo snelheid verliest.

Tevens gaat het vooral om de responstijd van PHP 7 die stukken sneller is. En dat is waar het allemaal om draait, die eerste seconden.

Wat is een seconde meer-of-minder?

Als je denkt aan de snelle internet verbindingen en aan de snelle moderne computers zou je denken dat alles snel genoeg is.

Echter is het verschil tussen een laadtijd van 2-3 seconden en een laadtijd van 5-8 seconden net het verschil wat ervoor kan zorgen dat de bezoeker van een website afhaakt of een site opzoekt die sneller reageert.

Ja, we zijn inderdaad al zo ongeduldig geworden!

Google weet dit en geeft snellere websites daarom voorrang.

Uiteindelijk gaat het dus niet meer om die paar seconden maar om bezoekers, potentiële klanten en om je positie in Google. Kortom: cash!

 

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Niels

Als de laadtijd van de home-pagina van een website groter is dan 5 seconde heb ik inderdaad vaak de neiging om maar weer terug te gaan naar de zoekresultaten. Tenzij ik weinig keus heb. Vroeger waren de internetsnelheden veel lager en vond je dat acceptabel. Omdat nu vrijwel iedereen snel internet heeft en redelijk snelle computers, moeten de webservers en de software die erop staat ook hogere prestaties leveren.

Marken de vries

Hebben jullie php7 al in gebruik? Zijn er nog functies in Worldpress die niet meer werken?. Of die aangepast moeten worden. Ik zit te denken om naar een php7 ruimte te gaan met de hosting maar heb weinig kennis van als er aanpassingen gedaan moeten worden.