Hoe snel is mijn website geladen?

Hoe snel is mijn website geladen?
datum-geschreven 20 feb 2016

Soms weet je niet of het nu aan je eigen internetverbinding of aan de website ligt maar duurt het 5-10 seconden om je website te laden..

Daar kun je achter komen!

Waar dit aan ligt, kun je gemakkelijk zien op de website http://tools.pingdom.com/ (gratis op het moment van schrijven). Daar zie je na het invullen van je website-adres duidelijk bovenaan de website globale informatie, de hoeveelheid requests, de laadtijd en de grootte van de pagina.

snelheid test

Wat remt je website af?

De snelheid van je website hang af van het traagste bestand. Daar ben je soms op aan het wachten.

Gelukkig laat de bovengenoemde website ook zien hoe lang het duurt om een bestand te laden en hoe groot het bestand is. Dit moet je wel vergelijken om een goede indicatie te krijgen of het gaat om een bestand dat te groot is of dat de code gewoon enorm afremt.

 

Errors in code en bestanden die niet op de juiste locatie staan,. nemen veel tijd in beslag tijdens het laden van de server.

Een geweldige tool dus om je website te testen en te zien welke bestanden aangepast moeten worden om de website sneller te maken!

En voor de programmeurs onder ons..

De element inspector van Google Chrome kan dit ook!

De snelheid van een website kun je ook “gewoon” zien bij de element inspector van bijvoorbeeld Google Chrome. Onder het kopje “Network”.

snelheid inspector chrome

Nu je weet hoe kunt zien wat je website traag maakt, en hoeveel seconden je website er nu echt over doet om te laden, kun je de website optimaliseren.

Enkele tips om je website sneller te maken

  1. Maak grote afbeeldingen op maat met Photoshop.
  2. Deactiveer en verwijder plugins die je niet gebruikt.
  3. Loop errors na met de element inspector en fix ze.
  4. Zorg dat links naar bestanden correct zijn.
  5. Zet een caching plugin aan zoals WP Super Cache.
  6. Gebruik een beveiligingsplugin om bot’s (nepbezoekers) te bannen.
  7. Laadt zoveel mogelijk code via je eigen domein in plaats van extern.

Less is more!

 

 

 

 

Meer WordPress:

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jordy

Webhosting op een shared server (goedkoop pakket) kan inderdaad leiden tot een tragere site. Zelf heb ik dat in het verleden weleens meegemaakt. Het kwam dan incidenteel voor, bij de ene website vaker dan bij de andere. Daarover heb ik toen wel geklaagd. Als reden werd gegeven dat, als je samen met iemand op dezelfde server zit waarvan de website ineens veel verkeer genereert, dat je daar dan last van kan krijgen. Dan vraag ik mij af: waarom wordt dan die website die heel veel verkeer genereert, niet “afgeknepen”. Of is het zo dat bij een goedkoop pakket je sowieso met veel te veel op dezelfde server zit, waardoor op bepaalde tijdstippen altijd vertragingen optreden?

Rick

Hoe werkt eigenlijk de caching van een plugin als WP Super Cache? Gebeurt dat op de server? Stel je hebt een hele snelle internetverbinding en een hele snelle pc dan zal de snelheid van de server ook belangrijk zijn. Sommige hostingbedrijven maken reclame met SSD opslag , maar zeggen niets over rekenkracht. Of het is niet duidelijk gemaakt dat je op een shared hosting zit. Bij dit type hosting heb ik soms de indruk dat als een website niet zo vaak bezocht wordt, het dan even duurt voordat de server in de gaten heeft dat er meer rekenkracht moet worden toegewezen als er bezoekers komen. Of dat als een andere website binnen dezelfde cluster veel rekenkracht vraagt, jouw website ook ineens trager wordt.

Dennis

Geven ze ook aan hoe ik de laad snelheid van mijn website kan verkorten ?