snelheid website
Leestijd:
2 minuten
Leesniveau:
Beginner
Waardering:
0
(0)

Hoe snel is mijn website geladen?

Soms weet je niet of het nu aan je eigen internetverbinding of aan de website ligt maar duurt het 5-10 seconden om je website te laden..

Daar kun je achter komen!

Waar dit aan ligt, kun je gemakkelijk zien op de website http://tools.pingdom.com/ (gratis op het moment van schrijven). Daar zie je na het invullen van je website-adres duidelijk bovenaan de website globale informatie, de hoeveelheid requests, de laadtijd en de grootte van de pagina.

snelheid test

Wat remt je website af?

De snelheid van je website hang af van het traagste bestand. Daar ben je soms op aan het wachten.

Gelukkig laat de bovengenoemde website ook zien hoe lang het duurt om een bestand te laden en hoe groot het bestand is. Dit moet je wel vergelijken om een goede indicatie te krijgen of het gaat om een bestand dat te groot is of dat de code gewoon enorm afremt.

 

Errors in code en bestanden die niet op de juiste locatie staan,. nemen veel tijd in beslag tijdens het laden van de server.

Een geweldige tool dus om je website te testen en te zien welke bestanden aangepast moeten worden om de website sneller te maken!

En voor de programmeurs onder ons..

De element inspector van Google Chrome kan dit ook!

De snelheid van een website kun je ook “gewoon” zien bij de element inspector van bijvoorbeeld Google Chrome. Onder het kopje “Network”.

snelheid inspector chrome

Nu je weet hoe kunt zien wat je website traag maakt, en hoeveel seconden je website er nu echt over doet om te laden, kun je de website optimaliseren.

Enkele tips om je website sneller te maken

 1. Maak grote afbeeldingen op maat met Photoshop.
 2. Deactiveer en verwijder plugins die je niet gebruikt.
 3. Loop errors na met de element inspector en fix ze.
 4. Zorg dat links naar bestanden correct zijn.
 5. Zet een caching plugin aan zoals WP Super Cache.
 6. Gebruik een beveiligingsplugin om bot’s (nepbezoekers) te bannen.
 7. Laadt zoveel mogelijk code via je eigen domein in plaats van extern.

Less is more!

 

 

 

 

Wat vindt je van dit artikel?

Vergeet niet te delen

3
Reacties
Reageer of stel een vraag
 1. Avatar
  Rick zegt:

  Hoe werkt eigenlijk de caching van een plugin als WP Super Cache? Gebeurt dat op de server? Stel je hebt een hele snelle internetverbinding en een hele snelle pc dan zal de snelheid van de server ook belangrijk zijn. Sommige hostingbedrijven maken reclame met SSD opslag , maar zeggen niets over rekenkracht. Of het is niet duidelijk gemaakt dat je op een shared hosting zit. Bij dit type hosting heb ik soms de indruk dat als een website niet zo vaak bezocht wordt, het dan even duurt voordat de server in de gaten heeft dat er meer rekenkracht moet worden toegewezen als er bezoekers komen. Of dat als een andere website binnen dezelfde cluster veel rekenkracht vraagt, jouw website ook ineens trager wordt.

  Beantwoorden
  • Avatar
   WPbeveiligen zegt:

   WP Super Cache kun je op veel manieren laten werken, lees: instellen.
   Wat er doorgaans gebeurt, is het vooraf uitvoeren van php bestanden en de statische html daarvan opslaan en tonen wanneer een bezoeker de pagina bezoekt.

   Dus vooraf berekenen en het combineren van “de te laden bestanden”. Denk aan combineren van CSS bestanden tot 1 groot bestand.

   De snelheid van de server is belangrijk, maar bij iedere “goede webhost” voldoende voor een WordPress website. Je site staat vaak op een shared server met gerust 40-100 andere sites, waar een goede webhost voldoende performance aan toewijst.
   Er zijn budgethosts die niet opletten, niet goed begrenzen of bezuinigen op de ram/cpu of nog oude harddisk’s gebruiken. Maar dat komt minder voor dan 3-4 jaar geleden.

   Als een site niet vaak geladen wordt, kan dat inderdaad zorgen voor een tragere laadtijd, maar dat gaat alleen op als ze een caching gebruiken die afhankelijk is van de aanvragen.

   Het komt wel eens voor dat een site de hele server leeg trekt. Meestal zetten ze zo’n site op een andere server of beperken ze de recources. Vooral gehackte sites veroorzaken die problemen, die scripts doen er alles aan om de server zoveel mogelijk te gebruiken. Door bijvoorbeeld duizenden kleine processen op te starten of wanneer daar een limiet op zit door enkele grote “batches” op te starten.

Deel je mening of stel een vraag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *