Wix doet poging om WordPress te bespotten

Nieuwsflits
datum-geschreven 9 apr 2021

WordPress is gratis te gebruiken, en heeft een vrije licentie waardoor je het kunt gebruiken voor welk doel je maar wilt.
WordPress heeft daarom geen salesteam, geen facturen, en er wordt voor zover ik weet geen advertising gedaan om je over te halen WordPress te gebruiken.

Lekker rustig, lekker vrijblijvend dus.

Dat is anders bij WIX, met dat cms kun je ook websites maken. Maar bij hun gaat het om de centjes, winst. Wat zorgt voor de commerciële ongein die je vaak ziet bij bedrijven die draaien om inkomsten.

Naast reguliere reclame is WIX een bijzondere weg ingeslagen. Ze hebben nu reclames gemaakt die de spot drijft met WordPress. Een soort Apple versus Windows idee.

Matt (Oprichter van WordPress) blogt er hier over en geeft direct een duwtje terug.

Het is normaal erg rustig in WordPress land, er is weinig tot geen concurrentie omdat WordPress gratis is. Dit is dan ook een bijzondere wending, het is net goede tijden slechte tijden.

Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen, hoewel WIX met zijn kleine aandeel in de online wereld natuurlijk totaal geen partij is zorgt het wel voor wat leven in de brouwerij.

Stiekem zijn de filmpjes waarbij bedrijven elkaar proberen een hak proberen te zetten best vermakelijk.

Meer WordPress: ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
G van Dijk

Wat ik nog niet wist over Wix, is dat je eigen content niet kunt exporteren vanuit Wix. Dat heet dus Locked in. 😉