123456 na negen jaar niet meer het populairste wachtwoord, welk dan wel?

Tip
datum-geschreven 30 jan 2023

Volgens NordPass, een ‘wachtwoordmanager’, is ‘password’ op dit moment het meest gebruikte wachtwoord ter wereld. ‘123456’ blijft echter zeer populair — Niettegenstaande het reeds jaren op nummer 1 staat, wordt het nog zeer vaak gebruikt, we komen momenteel ‘123456’ op de tweede plaatst tegen.

NordPass heeft recentelijk de resultaten bekendgemaakt van haar jaarlijkse onderzoek naar de meest gebruikte wachtwoorden. Het onderzoek werd gehouden in dertig landen.

Ondanks de voortdurende waarschuwingen van cybersecurity-experts over de gevolgen van onverantwoord wachtwoordbeheer, maken veel internetgebruikers zich hier opnieuw schuldig aan. Vergeleken met de gegevens uit 2021 is 73 procent van de 200 meest gebruikte wachtwoorden in 2022 nog steeds hetzelfde gebleven.

Staat jou wachtwoord hiertussen ??

Snel handelen is de boodschap, verander vandaag nog je wachtwoord alvorens het te laat is.

Geen idee hoe je best een “veilig” wachtwoord kan creëren?  Hieronder enkele tips :

Tips om je wachtwoorden te beveiligen

1. Maak lange, unieke wachtwoorden en hergebruik ze nooit.

2. Sterkste wachtwoorden bestaan uit Ingewikkelde combinaties van cijfers, hoofdletters, kleine letters en symbolen.

3. Gebruik een password-manager. zoals o.a. Dashlane Deze technologische oplossing versleutelt de opgeslagen wachtwoorden en maakt veilig delen mogelijk. Te vaak worden paswoorden nog opgeslagen in een excelsheet, wat het heel eenvoudig maakt om paswoorden terug te vinden.

Nog steeds geen idee hoe een veilig wachtwoord samen te stellen, hiervan kan je ook beroep doen op een wachtwoord generator, hiervan zijn vele gratis versies te vinden. o.a. lastpass.com kan gebruikt worden om een wachtwoord te genereren.

 

Meer WordPress:

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Remzi van Herp

Een online wachtwoordgenerator is ideaal om een sterk wachtwoord te genereren dat voldoet aan de meeste wachtwoordeisen.