Gehackte inhoud gedetecteerd
Leestijd: 2 minuten
Leesniveau: wordpress leesniveau
Waardering:
0
(0)

Gehackte inhoud gedetecteerd, wat nu?

Als je een bericht krijgt van Google waar staat dat er gehackte inhoud gedetecteerd is op je WordPress site, baal je natuurlijk enorm.
Er ontstaan direct enkele vragen waarmee wij u mee zullen helpen:

Hoe komt het dat de website plotseling gehackt is?

Vaak ligt dit aan een lekke plugin of thema. WordPress is in 15% van de gevallen de boosdoener maar dat gebeurt vaak alleen als je WordPress echt al langer dan 1-3 jaar niet ge-update hebt.
Plugins worden door hackers getest en wanneer ze een lek vinden waarmee ze binnen kunnen komen op WordPress websites, laten ze een script los op internet dat speurt naar alle websites die resultaat geven op die specifieke plugin waarna ze hun injectie doen.

Ze injecteren een script, een stuk code waarmee ze reclame kunnen maken via jouw website. Dit valt vaak onder ongewenste reclame of phishing en Google ziet dit meestal als eerste waardoor je een e-mail van Google krijgt met de tekst: Gehackte inhoud gedetecteerd

Wat kan ik doen om de website weer te herstellen nadat er gehackte inhoud gedetecteerd is?

De gemakkelijkste weg is WPbeveiligen inhuren om je WordPress te herstellen en te beveiligen. Wij doen dit al jaren en dan weet je zeker dat het goed gebeurt. In combinatie met de standaard garantie heb je ook een stukje rust als wij je website herstellen en beveiligen.

Zelf je WordPress website herstellen na de melding dat er gehackte inhoud gedetecteerd is

 1. Een goede start is de gratis scanner van Sucuri. Die laten 5/10x zien waar de hackbestanden zitten.
 2. Maak dan een backup van je website, alle bestanden en de database.
 3. Verwijder de gehackte bestanden, de regels code. (Die kunnen Eval & Base64 gecodeerd zijn)
 4. Vernieuw de plugins, update WordPress & waar mogelijk je thema.
 5. Beveilig je WordPress met een goede antivirus voor WordPress.

Let op: er komen veel meer dan 5 stappen bij kijken, maar dit is de basis.

Hoe voorkom ik de melding van Google dat er gehackte inhoud gedetecteerd is?

 1. Gebruik een goede antivirus voor WordPress.
 2. Laat geen plugins en thema’s op de server staan wanneer je ze niet gebruikt.
 3. Beperk het aantal plugins tot maximaal 8-15.
 4. Update geregeld. (Hou er rekening mee dat er soms ook bugs in updates zitten.. maak dus eerst een backup)
 5. Verzeker jezelf ervan dat je hoster goede software op de server heeft om aanvallen tegen te houden en data van sites onderling te scheiden.

Wat vindt je van dit artikel?

4
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Michiel
  Michiel says:

  Als ik een pakket bij jullie neem om mijn website bij jullie te regelmatig te updaten en te beveiligen, is het dan toch mogelijk dat mijn website gehackt wordt? Zoja, hoe snel hebben jullie dat dan in de gaten?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Hoewel wij alle kennis en ervaring + de beste tools tot onze beschikking hebben zijn er trucs die alle beveiligingsinstellingen omzeilen.
   Wij monitoren middels 10+ gerenommeerde scanners, die kijken dagelijks naar de status van je website. Meestal zien we het binnen 1 dag.
   Maar ook als het een dag later is gaan we direct aan de slag om de website weer hack-vrij te krijgen en te zorgen dat die nieuwe hack niet meer gebruikt kan worden.

 2. Marianne
  Marianne says:

  Waar kan ik google laten weten dat mijn website nu weer goed is? De programmeur van de website heeft enkele bestanden weggehaald en nu zou de website weer schoon moeten zijn. Of controleerd google dat elke dag? Hij staat nu al een paar dagen op rood scherm met dat de website onveilig is.

  Beantwoorden
 3. Marco
  Marco says:

  Ik heb een melding van google gekregen dat mijn website gehackt is en wanneer ik de bewuste pagina opzoek zie ik alleen een link naar een webshop maar die is engels? mijn website is nederlans dus kan ik me niet voorstellen dat de eigenaar van die engels site hier nu echt nut van heeft. Wie gaat nu iets kopen bij die engelse site als nederlander die op een fietsenwinkel webshop zit?

  Beantwoorden