Wist je dat..

Onze programmeurs je admin probleem kunnen oplossen? Klik hier

wordpress admin
Leestijd: 3 minuten
Leesniveau: wordpress leesniveau
Waardering:
5
(1)

WordPress admin werkt niet meer, de oplossing!

Wij krijgen veel berichten binnen dat het WordPress admin panel niet meer werkt. Wat vaak als omschrijving meegestuurd wordt, is het panel dat alleen een witte pagina vertoont. Met een beetje pech is niet alleen je admin panel niet meer bereikbaar maar ook je gehele website niet meer zichtbaar.

Er zijn verschillende problemen mogelijk die ervoor zorgen dat je WordPress admin panel of je website niet meer zichtbaar is.

Wij zullen enkele problemen bespreken die wij vaak voorbij zien komen en zullen direct de oplossing bespreken.

1. Admin probleem door Plug-ins

De error van “de witte pagina”, de “headers already send” worden vaak veroorzaakt door de plugin’s. Plugins die niet goed gecodeerd zijn of doordat ze niet meer compatible zijn met je nieuwe WordPress update.

Mogelijke oplossing:

Deze plugin’s zul je dan stuk voor stuk willen uitschakelen om erachter te komen welke het is. Dat kan natuurlijk alleen als je nog bij de plugin pagina in je admin kan komen.

Kan dat nu niet, ga dan met de FTP software zoals Filezilla naar de map httpdocs > wp-content > plugins

Haal even alle plugins uit de map of enkel de plugin waarvan je verwacht dat die problemen oplevert. Wanneer de plugin uit de map is, zal deze deactiveren en is je WordPress vaak weer beschikbaar. Plaats ze daarna weer terug in de plugin map. Enkele plugins zullen opnieuw ingesteld moeten worden.

2. Admin probleem na wijziging in theme

De theme staat redelijk los van het WordPress admin. Je zult het admin dan ook niet snel kunnen beïnvloeden door te coderen in de theme bestanden. Er is echter wel 1 bestand waar je voor uit moet kijken, dat is de Functions.php aangezien die bij codefouten kan zorgen dat je gehele admin niet meer bereikbaar is.

Mogelijke oplossing:

Wanneer je in je Functions.php hebt “gerommeld” kun je die via de FTP benaderen in de httpdocs > wp-content > themes map. Dan kun je proberen de Functions.php te vervangen voor een goede variant als je die nog hebt, of het stukje waar je aan het coderen was herstellen in de text editor. Doe dit bij voorkeur met Notepad++ aangezien dat programma met kleuren aangeeft of stukken syntax afgesloten zijn.

3. Admin probleem na installatie

Als je direct na de installatie al een error krijgt in plaats van de nette wp-admin met login velden..

 • Controleer ja dat de database aangesloten is, WordPress draait namelijk op MySql.
 • Download je WordPress nogmaals en upload je WordPress handmatig om zeker te zijn dat alle bestanden goed zijn aangekomen op de server
 • Controleer of je hosting van de server up-to-date is. Het is belangrijk dat ze de nieuwste PHP en MySql versie hebben, en of ze de  mod_rewrite Apache module hebben.
 • Bekijk je admin ook eens van een andere computer of met een andere browser. En leeg de geschiedenis (cache) van je browser eens zodat je niet naar een oude pagina kijkt.

 Als je er niet meer uitkomt..

Wij werken sinds 2007 met WordPress en komen er altijd uit.
Het kan een 30-60 minuten duren voordat wij je WordPress werkend hebben gekregen maar dan kun je direct weer verder!

Neem contact op als je wilt dat wij het voor je oplossen – Kosten gemiddeld 25-45 euro, no-cure-no-pay!

Hoe waardevol was dit artikel?

27
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ilona
  Ilona says:

  Dankjewel voor deze handige tips! Ik had in mijn Functions.php zitten rommelen op tip van iemand. Maar dat ging niet echt goed. Gelukkig kunnen herstellen met jouw tip. Nogmaals dank!

  Beantwoorden
 2. Anja Bevers
  Anja Bevers says:

  Hallo Allemaal,

  Ik heb een eigenwebsite die het sinds een paar dagen dit onderstaande geeft. Hoe kan mijn man die weer herstellen. Ik baal daar heel erg van. Want zo loop ik nu opdrachten mis.
  (tbevertje.nl voor mensen die het uit willen proberen).

  Kan de pagina niet weergeven

  HTTP 500

  Meest waarschijnlijke oorzaken:
  •Aan deze website wordt gewerkt.
  •De website bevat een programmeerfout.

  Mogelijke acties:

  De pagina vernieuwen

  Ga terug naar de vorige pagina.

  Meer informatie Meer informatie

  Deze fout (HTTP-fout 500 – Interne serverfout) houdt in dat de bezochte website een serverprobleem heeft waardoor de webpagina niet goed kan worden weergegeven.

  Raadpleeg Help voor meer informatie over HTTP-fouten.

  Beantwoorden
  • Mathieu - WPbeveiligen
   Mathieu - WPbeveiligen says:

   Goedemorgen, Ik heb hele drukke dagen gehad qua werk. Ben nu de reacties aan het lezen. Stuur een mailtje via info (a) Mathieu – WPbeveiligen.nl dan kan ik je verder helpen aangezien ik zie dat de website nog niet online is.

   Tips voor als je zelf aan de slag wilt, zet de debug_mode aan in de wp-config. Dan krijg je een error te zien en weet je sneller wat er aan de hand is.

 3. Monique
  Monique says:

  Ik heb een website aangemaakt en probeer weer in te loggen op wordpress wp-admin maar het lukt. Dit was na het veranderen van een thema. Nu wit leeg scherm. Cookies zijn wel ingeschakeld. Dit is de eerste keer dat ik een website maak

  Beantwoorden
 4. Henk
  Henk says:

  het probleem was hetzelfde: wit scherm. Dank zij jullie tip eerst maar eens naar de plugins kijken; Filezille opstarten, naar de map WPcontent, dan de map Plugins niet verwijderen, maar simpel hernoemen met 2xx eracher. Nu opnieuw wordpress opstarten en WP werkt, dus het probleem zat in plugins. Ook het admin gedeelte werkte weer, maar gaf aan dat er geen plugins waren geinstalleerd. Logisch, want die map had ik met xx ontoegankelijk gemaakt. Nu wist ik waar het zat. dmv nu de xx verwijderen en per plugin map dezelfde routine kwam ik uiteindelijk bij de boosdoener. Dank dat jullie me op het goede spoor hebben gezet.

  Beantwoorden
 5. Martin
  Martin says:

  Ik kan alleen op mijn computer en in Safari inloggen bij WordPress. Op andere computers of in een andere browser op mijn eigen computer kan ik niet inloggen.
  Ik wil graag anderen toegang geven tot mijn website, zodat ze kunnen helpen bij het bouwen.

  Hoe los ik dit op?

  Beantwoorden
 6. Rene Vis
  Rene Vis says:

  Vanochtend voor het eerst ingelogd op mijn nieuwe website van WordPress. Zonder iets veranderd of toegevoegd te hebben (plug-ins bijvoorbeeld), kon ik ’s middags echter opeens niet inloggen op mijn wp-admin om bij mijn dashboard te komen. Vanochtend was mijn wp-admin wel bereikbaar.

  Beantwoorden
 7. Remy de Jong
  Remy de Jong says:

  Krijg onderstaande error in de log

  [Sat Jan 03 11:39:00 2015] [error] [client 217.120.249.151] FastCGI: server “/var/run/php-fpm/php54/php-cgi” stderr: PHP message: PHP Fatal error: Call-time pass-by-reference has been removed; If you would like to pass argument by reference, modify the declaration of apply_filters(). in /sites/remydejong.info/www/wp-content/themes/mystique/core/AtomWidgetText.php on line 142

  Heb verder geen programmeer kennis, hoe kan ik dit oplossen???

  belangrijkste vind ik dat ik mijn posts terug kan halen.

  mvg Remy de Jong

  Beantwoorden
 8. rick
  rick says:

  Gisteren begonnen met wordpress een template geselecteerd en begon de teksten aan te passen en opeens kreeg ik de onderstaande melding?

  Parse error: syntax error, unexpected ‘class’ (T_CLASS), expecting ‘)’ in /home3/bodega/public_html/rijschool-fox.nl/wp-content/themes/onetone/includes/admin-options.php on line 131

  Kan niet meer inloggen met admin

  Help kweet niet hoe ik dit kan herstellen.

  Beantwoorden
 9. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @petra,
  Als de url gewoon naar wp-login.php gaat is het geen probleem, als je echter naar een vreemd uitziende link gaat zou het wel eens kunnen zijn dat je gehackt bent. Maar die kans is klein.

  Handmatig uploaden van de core wp-admin files kan nog wel eens een oplossing bieden.

  Beantwoorden
 10. Petra
  Petra says:

  Ook problemen na update. Ik kan alleen niet achterhalen waar het ‘m in zit. Krijg blanco pagina als ik wil inloggen en url verandert automatisch. Heb het idee dat het komt na update thema. Kun je me helpen? Bedankt vast voor je reactie. Groet, Petra

  Beantwoorden
 11. Brigitte de veld
  Brigitte de veld says:

  Hoi matthieu, ik heb de index.php opnieuw vanuit de wp download, geupload naat de site. Dat bleek de oplossing! Dank voor je reactie!
  Brigitte

  Beantwoorden
 12. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @Brigitte de Veld,
  Ik zie momenteel geen error meer, is het sinds gisteren opgelost of zie je de error wanneer je inlogd.

  Ik verwacht dat het probleem op te lossen is door de wp/admin map opnieuw te uploaden. Er zullen wat bestanden ontbreken of niet correct op de server staan.

  Beantwoorden
 13. Brigitte de Veld
  Brigitte de Veld says:

  Beste Mathieu, ik heb een wp site gebouwd in een subfile van de bestaande website. Bij het live zetten ging eea fout. De site is wel te zien, ik heb alle wp folders en files iin de rootfolder geplaatst, maar kan niet meer inloggen op wp-admin. Ik krijg een lange foutmelding en heb geen idee waar ik een fout heb gemaakt. Iheb jij een tip? Bij voorbaat dank, brigitte

  Warning: require() [function.require]: Unable to access /public/sites/www.sint-nicolaas.net/wp-admin/wp-blog-header.php in /public/sites/www.sint-nicolaas.net/wp-admin/index.php on line 17

  Warning: require(/public/sites/www.sint-nicolaas.net/wp-admin/wp-blog-header.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /public/sites/www.sint-nicolaas.net/wp-admin/index.php on line 17

  Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required ‘/public/sites/www.sint-nicolaas.net/wp-admin/wp-blog-header.php’ (include_path=’.:/usr/share/php:/usr/share/pear’) in /public/sites/www.sint-nicolaas.net/wp-admin/index.php on line 17

  Beantwoorden
 14. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @alex, jazeker. Als je de MySql database kunt bereiken kun je in de wp-options table de site-url en de home-url corrigeren.

  Als het niet lukt kun je ook een mailjte sturen. Mijn e-mailadres staat onderaan de site.

  Beantwoorden
 15. Alex
  Alex says:

  Beste,
  Ik heb 2 wordpress websites van 2 verschillende hosters. Nu wilde ik deze wisselen omdat de belangrijkste van de twee niet goed werkt bij deze hosting. Na het wisselen kan ik bij allebei niet meer inloggen, ook niet na het veranderen van de wachtwoorden. Kun je me hierbij helpen.

  Beantwoorden
 16. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @Angelique,
  Het admin is inderdaad niet bereikbaar. Dit betekend dat de url goed gezet moet worden in de database in de wp_options table ingeveer row 1-4 & bij 30-37.
  Als je de hostinggegevens of database inlog mailt kan ik het voor je aanpassen. Mijn contact gegevens staan onderaan mijn site.

  Beantwoorden
 17. Angelique
  Angelique says:

  Na het wijzigen van de wordpress URL kan ik niet meer inloggen op wordpress, en de website (vierwindstreken.com/meander) zelf ziet er ook niet uit zo als zou moeten. kun je me helpen?

  Beantwoorden
 18. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @Maurits, ik zie dat je website weer werkt 🙂 Mocht je een spoedje hebben kun je me het beste bellen ik check mijn telefoon en e-mail het meeste

  Beantwoorden
 19. Maurits
  Maurits says:

  Beste Mathieu,
  Na een update van m’n WordPress-theme dat ik gebruikt werkt m’n site eveneens de admin niet meer. (ik krijg een witte pagina te zien. De site is DesignQube.nl. KUN JE ME ALSJEBLIEFT HELPEN??

  Beantwoorden
 20. Caro
  Caro says:

  Geen toegang meer tot admin en website staat op the white screen of death. Ik heb de plugin map naar plugin_old gewijzigd, ook heb ik alle plugins eruit gehaald behalve WP social sharing en de contact form. Niet helpt. Ik kan ook niet WP opnieuw installeren. Is er nog een optie? (anders dan mijn hele web weer opnieuw bouwen)

  Beantwoorden
 21. Nicole
  Nicole says:

  Mijn website doet het niet meer. zowel admin als de site. Hij is niet meer beschikbaar. Wat moet ik doen! Ik baal als een stekker. Het kan nu namelijk niet slechter uitkomen! Zou je me z.s.m. kunnen helpen?

  Beantwoorden
 22. Joris Boellaard
  Joris Boellaard says:

  Beste designer!

  mijn website wind4water is gebouwd met wordpress alleen kan ik niet meer via de wordpress inloggen. Kan jij mij daar bij helpen.

  Bedankt Joris Boellaard

  Beantwoorden