hacker vinden
Leestijd: 2 minuten
Leesniveau: wordpress leesniveau
Waardering:
3
(1)

Wie heeft mijn website gehackt?

Je website is gehackt en toont nu reclame voor een andere website en product. Of de hacker heeft je website/server aangezet tot het verspreiden van duizenden e-mails met reclame.

Daar wordt je niet vrolijk van! En na het verwijderen van de hack wil je verhaal gaan halen bij de hacker.

Die je niet gaat vinden.

Waarom je de hacker niet zult vinden

Hacks zijn 999 van de 1000 keren geautomatiseerd. Wat betekent dat de hacker een script heeft geschreven dat site-na-site opzoekt en test op zwakheden.

 1. Het script draait op een server, en niet vanaf de computer van de hacker.
 2. De hacker die het script de 1e keer gelanceerd heeft deed dat via een “omweg”. De data is via veel andere computers op het internet terecht gekomen.
 3. Er zijn meer dan 10.000 scripts in omloop. De scripts worden ook opnieuw door anderen gebruikt die het niet hebben ontwikkeld. Dat kan zomaar een scholier zijn, of je buurman die geen programmeur is, en waardoor je het dus nooit van de persoon zult verwachten.
 4. Het product volgen waarvoor de hacker adverteert, loopt via advertising sites door verschillende landen met elk hun privacy recht.
 5. De naam van de hacker is vaak een fictieve naam die ook weer door meerdere personen gebruikt wordt.

Voorkomen is beter dan genezen

Wij krijgen diverse klanten die de kosten voor het herstellen van de website willen verhalen op de dader, de hacker die het script met slechte motieven heeft ontwikkeld. Maar hoe goed je connecties ook zijn, hoeveel computerspecialisten of detectives je ook in dienst neemt, je zult de dader niet snel vinden en al helemaal niet snel voor de rechter krijgen.

Voorkom daarom dat je website gemakkelijk gehackt kan worden door scripts!

Laat je WordPress website professioneel beveiligen.

 

Hoe waardevol was dit artikel?

4
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Wesley
  Wesley says:

  Volgens mij is het onverantwoord om je website niet goed te beveiligen. In feite brengt je zo ook de bezoekers in gevaar. Als een website gehackt is doordat hij slecht beveiligd is, is eigenlijk de eigenaar van de website zelf aansprakelijk. De schade die bezoekers dan oplopen zou dan eigenlijk bij de eigenaar verhaald moeten kunnen worden.

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Inderdaad. Hoewel het helaas juridisch lastig is om de website-eigenaar aansprakelijk te houden is het zeker zo dat de eigenaar bij gebrek aan beveiliging verantwoordelijk is voor de nadelige effecten die de bezoekers of gebruikers van de website ervaren.

   Soms hebben website-eigenaars of beheerders niet door hoe groot de gevolgen kunnen zijn voor de bezoeker/gebruikers als de accountgegevens van ze in verkeerde handen vallen.

 2. Tom
  Tom says:

  “Computers die specifiek online voor iedereen beschikbaar zijn” Wat bedoelen jullie daarmee? Zijn dat ook besmette PC’s die allemaal meedoen?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Goede vraag, ik heb die zin er nu uitgehaald aangezien het meer vragen opwerpt dan dat het beantwoord 😉
   Het gaat om een botnet, een reeks computers die te huur zijn met Bitcoins waardoor de hackers de hack gemakkelijk en snel kunnen verspreiden.