Wat gebeurt er bij het updaten van WordPress?

Wat gebeurt er bij het updaten van WordPress?
datum-geschreven 2 jan 2024

Wij werken meer dan 14 jaar met WordPress, sinds het allereerste begin van WordPress. Wij vertellen je in dit artikel vanuit onze jarenlange ervaring wat er mis kan gaan tijdens het updaten van WordPress zodat jij weet waar je op moet letten tijdens het updaten van je WordPress website.

Of, als je jouw website zo snel mogelijk weer live wilt hebben: geef ons dan de opdracht om het op te lossen!

Wat gebeurt er bij het updaten van WordPress?

de expert voor het updaten van wordpress

Stap 1 – De backup

De backup: Idealiter wordt eerst een backup van de website gemaakt.
Dit is om gegevensverlies te voorkomen als er iets misgaat tijdens de update.

Veelgemaakte fout: Ervan uitgaan dat de webhoster dit doet, het is namelijk zo dat niet iedere webhoster dit doet, of vaak genoeg backups maakt. Soms is een backup 14 tot 30 dagen oud waardoor je nieuwste berichten, paginas of webshopbestellingen er niet in opgeslagen zijn.

Stap 2 – download van de update

Downloaden van Update: WordPress downloadt de nieuwste versie van de software.

Voorkomende fout: Er is niet voldoende ruimte om de update te downloaden en WordPress wordt zo niet ge-update. Let hierop omdat een verouderde WordPress website mogelijk zwakheden bevat waar hackbots en hackers gebruik van kunnen maken.

Stap 3 – Uitschakelen van de site

Uitschakelen van de Site: Tijdelijk wordt de site in onderhoudsmodus gezet. Bezoekers zien een bericht dat de site wordt bijgewerkt.

Voorkomende fout: Het under construction-bestand dat de onderhoudsmodus toont blijft na de update staan.

Stap 4 – De installatie

De installatie: De nieuwe versie van WordPress of de plugin wordt geïnstalleerd. Dit omvat het uitpakken van bestanden en het vervangen van oude bestanden door nieuwe.

Voorkomende fout: De schrijfrechten staan niet goed waardoor de nieuwe bestanden niet geplaatst kunnen worden.

Stap 5 – Database update

Database Update: Soms zijn er updates nodig voor de WordPress-database. WordPress voert deze automatisch uit.

Zeldzame fout: Heel soms werkt de database niet mee, dan loopt de database update vast, maar dat komt gelukkig vrij weinig voor. Wat wel vaak voorkomt is dat je even op de database update knop moet drukken wanneer je in wilt loggen in je admin. Wat geen probleem is, je kunt daar gewoon op klikken. Ook als niet-beheerder.

Stap 6 – Heractiveren van de site

Heractiveren van de Site: Na de update wordt de site uit de onderhoudsmodus gehaald en weer normaal toegankelijk voor bezoekers.

Voorkomende fout: Het under construction-bestand dat de onderhoudsmodus toont blijft na de update staan, sommige bestanden zijn niet goed geupdate en er ontstaan errors. Van simpele errors die je kunt verhelpen door WordPress opnieuw te uploaden tot tijdelijke error 500’s wanneer de server er niet meer uitkomt.

Het kan ook voorkomen dat je browser enorm cached, dan zie je de error of update pagina’s terwijl je website wel succesvol geupdate is.

Stap 7 – De controle

De controle: Het is aan te raden na de update de site te controleren op eventuele problemen of fouten. Dit omvat het controleren van de functionaliteit en het uiterlijk van de site.

Soms werken plugins of thema’s niet meer samen met de nieuwste update van WordPress. Soms vallen daardoor functies uit, of krijg je errors die je moet verhelpen door de plugins ook bij te werken.

Het komt voor dat je door de WordPress update niet meer in je admin kunt komen, dan moet je de update van de plugins, het thema of WordPress (maar net welke de error veroorzaakt) handmatig doorvoeren op de server.

Wij kunnen dit ook voor je doen, gemiddeld zijn we daar een half uurtje tot uur mee bezig. Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel plugins je hebt en of je al weet waardoor het verkeerd gaat.

Neem contact met ons op voor het verhelpen van je probleem.

Let op het risico van automatisch updaten!

Automatische WordPress updates die niet succesvol afgerond worden kunnen je website onbereikbaar maken voor bezoekers, waar je soms pas na dagen achter komt.
Wij raden daarom soms aan om handmatig te updaten

Updaten van WordPress, zelf doen of uitbesteden?

wordpress update uitbestedenAls je een belangrijke bedrijfswebsite hebt, en zeker bij een webshop, met WordPress en WooCommerce, is het aan te raden om je website door ons te laten updaten.

Wij maken backups, updaten je website en controleren of alles nog werkt

Al voor 25 euro per maand.

  • Backups naar een externe data-kluis
  • Beveiliging
  • Monitoring
  • Error hulp

Laat je website updaten & beveiligen

Meer WordPress: ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties