Tip!

Je kunt je probleem door onze ervaren WordPress programmeurs laten oplossen. Klik hier

wordpress oplossingen
Leestijd: 6 minuten
Leesniveau: wordpress leesniveau
Waardering:
3.7
(9)

Meest voorkomende WordPress problemen en de oplossingen!

WordPress is een goed Content Management Systeem, met veel mogelijkheden. En met plugins kun je de website net zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

Toch komt het geregeld voor dat de codes van plugins onderling botsen, of na een update niet meer werken. De programmeurs stemmen de plugins niet op elkaar af wat betekent dat ze allemaal hun eigen jQuery Library gaan laden, of misschien dezelfde functienamen gebruiken.

Dan kun je denken dat de website gehackt is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

Er kunnen diverse problemen ontstaan, daarom hebben wij de meest voorkomende vragen en problemen hier beschreven en voegen we er direct een oplossing aan toe.

Problemen & oplossingen: de installatie

Ik moet database gegevens invullen, wat zijn dat?

Database gegevens bij de installatie worden gebruikt om WordPress toegang te geven tot de MySql database.

In de database worden de meeste instellingen opgeslagen.
Denk hierbij aan:

 1. De teksten van de pagina’s en berichten.
 2. De instellingen van plugins en je thema.
 3. De gebruikers

Die MySql database gegevens heb je wellicht van je hostingprovider gekregen toe je de gegevens van je hostingpakket ontving.

Het kan ook zijn dat je deze nog zelf aan moet maken, dit kan vaak via het panel van je hostingprovider of via een Cpanel of DirectAdmin.

De database gegevens zelf spreken voor zich, je hebt een database naam, een user/gebruikersnaam waarvan je er meerdere aan kan maken binnen een database en een wachtwoord. Daarnaast nog de table prefix zoals WP_. (die standaard wp_ prefix kun je het beste veranderen in een unieke prefix vanwege de veiligheid!)

Waar zijn mijn pagina’s en hoe krijg ik een statische pagina als homepage?

De pagina’s moet je na de installatie aanmaken.
Wees gerust je hoeft geen pagina’s meer te uploaden, dat is juist het voordeel van CMS!
Je maakt nieuwe pagina’s aan met enkele muisklikken binnen het pagina beheer in het WordPress Admin systeem. De hoofdpagina ofwel home is vaak een blogpagina die de artikelen verzamelt en rangschikt op datum, velen willen een statische pagina zodat ze zelf kunnen invullen wat daar komt.

Maak daarvoor een pagina aan en zet die bij Instellingen  >lezen in je admin panel op die aangemaakte home pagina als zijnde statische startpagina/homepage.

wordpress homepage setting

Problemen & oplossingen: teksten & pagina’s

De witruimte tussen mijn regels zijn weg na het opslaan van mijn pagina, waarom verdwijnt mijn “enter” opmaak?

Dit is een typisch probleem wat iedere blogger en website beheerder meemaakt. Het komt omdat er een zelfbeschermingsregeling is binnen het systeem die ervoor zorgt dat je de opmaak gebruikt die het internet prefereert. Dit betekent dus het gebruik van titels en andere opmaak in plaats van een brake. Je lost dit op door de Tiny Mce Advanced Editor plugin te installeren en dan bij de setting van die plugin aan te geven dat WordPress moet stoppen met het verwijderen van brake en paragraph spaces. Wat echter ook kan helpen en soms nog steeds nodig is, is het het stylen van de ruimtes tussen paragraphs. Dit doe je door naar de css te gaan en de p { tag te wijzigen of aan te maken en er een Margin-bottom: 10px; bij te zetten. Padding-bottom kan ook als de margin niet werkt binnen je theme.

Waarom worden de  afbeeldingen in mijn artikelen/posts zijn niet zichtbaar na het uploaden?

Ik kan geen foto’s in mijn artikelen zetten, na het uploaden verschijnt de afbeelding niet of zie ik bij internet-explorer een rood kruis. Dit komt veel voor en is relatief simpel te verhelpen. Het heeft te maken met het ontbreken van een “uploads map” of met de ontbrekende schrijfrechten. Controleer eerst of de uploads map aanwezig is: ROOT>wp-content>”uploads”. Maak handmatig een uploads map aan met een FTP programma. Wanneer de uploads map al aanwezig is klik je met de rechter muisknop op de map en kies je “CMOD of SCHRIJFRECHTEN” en zet je die op 777. Ze zullen waarschijnlijk op 664 staan wanneer het uploaden van afbeeldingen niet werkt.

Problemen & oplossingen: het thema

WordPress is een bijzonder systeem dat met een standaard aantal php theme-files veel verschillende pagina’s genereert. De grafische bestanden die een output geven aan tekst en informatie worden samengevat in een “theme” map. De belangrijkste bestanden die je nodig hebt of wilt bewerken wanneer er wijzigingen nodig zijn binnen een website zijn:

 1. Header.php
  Hier staat de doctype declaratie in, de meta tags, en de pre-Javascript/jQuery coderingen. Ook een visueel deel van de website, is erin opgenomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het navigatie menu,  het logo en soms een slogan (H1)
 2. Page.php
  De page.php genereert de globale pagina waarbij het de header.php en de footer.php opvraagt. De file is de basis achter de pagina’s na de index/home page. Het vraagt zoals genoemd de bovenstaande op maar ook de content, de sidebar op per pagina.
 3. Style.css
  De style.css is de stylesheet, alle opmaak – kleuren – lettertypen en afmetingen staan hierin opgeslagen.
 4. Index.php
  De index.php is ongeveer hetzelfde als de Page.php op uitzondering dat de file slechts gebruikt wordt om 1 pagina te genereren; de homepage. Vaak wijkt deze af van de Page.php omdat er andere informatie in de sidebar vertoont wordt of doordat er een samenvatting te lezen is van de laatste posts.

Problemen & oplossingen: het admin

Mijn admin is niet meer bereikbaar?

Je ziet een witte pagina, of krijgt een error te zien. TIP: Soms kun je meer informatie te zien krijgen als je de debug_mode op TRUE zet in je wp-confing.php aangezien de errors dan vollediger worden weergegeven zodat je exact weet door welk bestand of plugin het probleem komt.

Admin niet meer bereikbaar na updaten plugins
Het komt geregeld voor dat een plugin errors veroorzaakt, in dat geval kun je via de ftp de bewuste plugins die je geupdate hebt de-activeren door de mapnaam te veranderen.
Daarna werkt het admin vaak weer.

Admin niet meer bereikbaar na updaten WordPress

WordPress updates lopen niet altijd vlekkeloos, en wanneer bestanden niet volledig vervangen worden tijdens de update loopt je website tegen errors aan. Plaats de nieuwe update van WordPress dan handmatig op de server. (Maak eerst een complete backup van alle bestanden en database voordat je aan de slag gaat)

Het gaat hier om de volgende mappen die je opnieuw kunt uploaden:
– wp-includes
– wp-admin <- Vooral die!
En de base files die in een nieuwe download van WordPress zitten.

Let op: enkele bestanden en mappen die je NIET moet overschrijven zijn de Htaccess, de wp-config.php en de wp-content map, deze bevatten unieke informatie die niet in je nieuwe WordPress installatie staan.

Problemen & oplossingen: ik ben gehackt

Als je website ongewenst reclames bevat of spam verstuurt, ben je waarschijnlijk gehackt. Meestal niet door een persoon maar door een geautomatiseerd script. In dat geval kun je contact opnemen of direct een herstel & beveiliging aanvragen zodat wij het voor je op kunnen lossen.

Voorkomen is beter dan genezen luidt het Nederlandse spreekwoord. Daarom raden wij aan om een preventieve beveiligingsplugin voor WordPress te installeren.

Hoe waardevol was dit artikel?

177
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Elise
  Elise says:

  hoi, ik was bezig aan de website. ik heb wat dingen veranderd. Toen ik controle deed op mijn website stond er plots in mijn home header: something went wrong, please give proper inputs. Ik heb geen idee wat ik moet doen. Wat nu?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Als ik die melding lees en je wijzigingen meeneem in die gedachte lijkt het erop dat je iets ingevuld hebt bij je thema-instellingen bij het onderdeel “Header”. Mogelijk een verkeerde waarde ingevuld? Even nalopen lijkt mij de beste optie.

 2. Hans Geene
  Hans Geene says:

  Ik kan de customize niet meer gebruiken en de widgets kan ik ook niet meer aanpassen de site werkt goed maar ik moet het Thea en de widget aanpassen en dat gaat niet meer ik heb de backup teruggeplaatst ook van een aantal maanden terug maar er veranderd niets. Wat is gewijzigd dat ik een ssl certificaat heb gekocht.
  Hoe kan ik dit oplossen.
  groeten Hans Geene

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Het SSL certificaat zorgt niet vaak voor problemen.
   Heb je de http paden in je admin ook aangepast naar https?
   Het kan ook zomaar zijn dat een update niet goed doorgelopen is, dan is het vernieuwen van de WordPress core en/of plugins soms een oplossing.
   Je kunt mogelijk meer zien als je de Debug modus aanzet in de wp-config.php (van false naar true). Grote kans dat er dan een specifieke errormelding verschijnt waarmee je aan de slag kunt om het probleem op te lossen.

 3. Esmee
  Esmee says:

  Ik wil graag de contactgegevens in de header van onze website aanpassen. Alleen bij het kopje Enfold zijn de opties om deze header aan te passen weg. Hoe kan dit? En hoe krijg ik deze terug?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Bij de instellingen van het “Enfold thema > Header > Extra elements” kun je de Header Phone Number/Extra info aanzetten in de dropdown.
   Als je dat doet kun je die informatie aanpassen.

 4. Damien
  Damien says:

  Normaal pas ik mijn website aan met Elementer. Nu heb ik ‘pagina bewerken’ gekozen en is alles verdwenen wat ik heb ingesteld. Mijn website is totaal niet meer hetzelfde. Is het mogelijk terug te gaan naar de oude instellingen?

  Beantwoorden
 5. Roeland Klein Haneveld
  Roeland Klein Haneveld says:

  Inhet admin-gedeelte is de optie widgets niet meer bereikbaar: er heeft zich een kritieke fout voorgedaan. Op de site werkt alles – ook alle widgets – naar behoren. Kan ze alleen niet meer aanpassen ….. Hoe zou ik dat kunnen herstellen?

  Beantwoorden
 6. bbv
  bbv says:

  ik ging op mijn website in de probleem oplossen modus, niks gewijzigd, daarna per ongeluk de pagina weg geklikt dus ik open de pagina opnieuw maar staat nog steeds in de probleem oplos modus, help, hoe kom ik weer terug in mn admin pagina?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Je admin is te bereiken via /wp-admin
   Bij probleem oplos modus denk ik aan de debug modus TRUE inde wp-config.
   Wellicht die uitzetten? Op FALSE
   Als het om een andere debugmodus gaat hoor ik graag welke. Of dit van de webhoster is of middels een beheerpanel/plugin.

  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Om welke website-url gaat het?
   Dan kijk ik even mee.

   Enkele mogelijkheden:
   – Caching, van een plugin of de server
   In dat geval de cache legen, of de site bekijken in een incognitovenster om te zien of het dan wel werkt.
   – Plugins die elkaar tegenwerken bij het uitvoeren van jQuery elementen
   Als je de element inspector van je browser gebruikt (CTRL+SHIFT+i) bij windows+chrome kun je bij de “console” zien welke errors er zijn bij het laden (Re-fresh de pagina na het openen van de element inspector)

 7. Anton
  Anton says:

  Hallo,
  Als ik een bericht aanmaak met een nieuwe header foto dan wordt op deze foto tekst weergegeven met betrekking tot de categorie, de titel van het bericht en de administrator (naam, datum en comments).

  Dat wil ik niet, maar ik weet niet hoe ik dat moet oplossen. Voorheen nooit een probleem.

  Beantwoorden
  • Team WPB
   Team WPB says:

   Hoi Anton, dankjewel voor je vraag. Kan je iets meer info geven? Ben je recent veranderd van thema? Plaats je altijd berichten met een afbeelding? Deze extra info wordt vaak standaard getoond en is met een paar regels css-code makkelijk ‘uit’ te zetten.

 8. Gaby
  Gaby says:

  Hoi, ik ben helemaal nieuw met het maken van een website. Bij strato een domein naam incl wordpress hosting gekocht. En nu elke avond een melding dat er geen content op de website staat. Als ik opnieuw begin, lukt het wel weer.
  Maar baal hiervan. Soms doet hij het later wel weer opeens, maar vaak ook niet.
  Strato zegt dat ze niets voor me kunnen doen.

  Beantwoorden
  • Team WPB
   Team WPB says:

   Hoi, om je goed te kunnen helpen hebben we iets meer info van je nodig:
   – Krijg je de melding via de mail binnen of zie je deze melding nadat je bent ingelogt?
   – wat bedoel je met opnieuw beginnen? Bedoel je een nieuwe WordPress installatie?
   – Wanneer laat je site je wijzigingen wel zien?

 9. chantal
  chantal says:

  hoi,

  ik heb wat in mijn wordpress website verandert maar het is niet te zien als ik naar mijn website ga via een ander aparaat zoals een andere laptop of een mobiele telefoon. Hoe kan krijg ik mijn wijzigingen ook zichtbaar

  Beantwoorden
  • Team WPB
   Team WPB says:

   Hoi, heb je een caching plugin? Een caching plugin kan er namelijk voor zorgen dat je wijzigingen niet (direct) te zien zijn op andere apparaten daar kan namelijk enige tijd overheen gaan.

 10. Peggy
  Peggy says:

  Hoi
  Sinds 2 weken kan ik geen nieuw bericht maken in WordPress. Als ik rechtsboven op +schrijven druk doet hij helemaal niets meer. Cache geleegd, plugins verwijderd, Javascript was al ingeschakeld. Weet het ook niet meer.

  Heeft iemand een idee?

  Beantwoorden
  • Team WPB
   Team WPB says:

   Hoi Peggy, krijg je een foutmelding als je een bericht schrijft of publiceert?

 11. Jos
  Jos says:

  Hi,

  Het lijkt erop dat de ‘update’ functionaliteit van WP bij mij niet werkt. Nadat ik wijzigingen op mijn homepage heb doorgevoerd in de editor (ik gebruik avada template) en daarna op ‘update’ klik, kom ik op de ‘berichten’ pagina terecht. De wijzigingen zijn niet doorgevoerd. Ik heb een aantal plugins geupdate, maar die lijken normaal te functioneren en zijn ook zichtbaar. Sliders op de homepage kan ik bijvoorbeeld wel bewerken. Ik snap niet waarom andere onderdelen niet.

  Iemand een idee?

  Beantwoorden
  • Team WPB
   Team WPB says:

   Hoi! Gebruik je de Avada Website Builder of gebruik je de ‘standaard’ editor om de pagina aan te passen? Heb je al geprobeerd om de algemene editor te wijzigen naar html/tekst? Het bijwerken van plugins heeft normaal gesproken geen invloed op het bijwerken van pagina’s. Zonder te weten wat je precies wilt aanpassen is het moeilijk om je een advies te geven. Is het mogelijk om een screenshot te sturen naar info (a) wpbeveiligen.nl dan dan kan ik kijken wat je exact bedoelt.

 12. Jos
  Jos says:

  Hi,

  De update functionaliteit van WP lijkt niet te werken. Als ik wijzigingen doorvoer op mijn homepagina in de editor (ik gebruik avada) en op ‘update’ klik, opent de ‘berichten’ pagina en zijn de wijzigingen niet doorgevoerd. Er komt ook geen foutmelding naar voren. Ik heb wel net de plugins van het contactformulier en van de siteprotecter geupdate. Die zijn nog gewoon zichtbaar, dus het lijkt niet dat het daar aan ligt.

  Iemand een idee?

  Beantwoorden
 13. Joshua
  Joshua says:

  Ik zit in een blog en heb via een HTML een code voor een button ingevoegd, nu is het tekstblok veranderd naar: “Dit blok is een fout tegen gekomen en kan geen voorbeeld tonen”.

  Oke dat er een fout in zit snap ik, maar hoe pas ik dit aan? ik kom dat blok niet meer in namelijk.

  groet

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Misschien kun je de algemene editor wijzigen naar html/tekst? In plaats van alleen dat blok.
   Of middels het de-activeren van de pagebuilder als dit mogelijk is.

   Een andere optie is het opzoeken van de code in de database en dan corrigeren maar dan heb je code-ervaring en ervaring met de database/phpmyadmin nodig. Zonder die kennis is dit niet aan te raden.
   Maak zoal eerst een backup als je wijzigingen in de database gaat verrichten.

 14. Jo
  Jo says:

  Hoi!
  Ik heb heel vaak dat wanneer ik van pagina of instelling wil wisselen ( of wat voor actie Danilo) dat hij dan opent in een statische pagina. Alsof ik dan een soort ‘printvoorbeeld’ heb. Van daaruit kan ik alleen maar de pagina afsluiten en ben ik weer terug bij af.

  Heb ik een instelling verkeerd staan?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Als de status van je pagina nog op “concept” staat worden de wijzigingen wel opgeslagen maar niet gepubliceerd. EN is de pagina in principe helemaal niet zichtbaar als je niet ingelogd bent.
   Verzeker jezelf er daarom van dat je de pagina ook live zet door die te publiceren.

   Tevens heb je een grijze knop waar staat “wijzigingen bekijken”, dan zie je een concept ofwel een opgeslagen versie die nog niet live voor iedereen zichtbaar is. Klik dan op de blauwe knop “updaten” om de wijzigingen ook live door te voeren.

 15. Pascale
  Pascale says:

  Hoi! In de header van mijn website staat mijn logo. Nu ik een nieuw logo heb wil ik deze graag aanpassen in de header. Helaas lukt dit niet. Als ik de header wil veranderen komt de nieuwe afbeelding niet in de header. Telkens blijft de oude gewoon staan. Ik kan dit ook alleen bewerken via customizer en niet via de ‘achterkant’. Wellicht weet u waarom dit niet lukt en of er een andere mogelijkheid is om de header te veranderen. Groet!

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Hi,
   Het kan zijn dat het logo erin geprogrammeerd is.
   Heb je de website door een webbouwer laten maken? Dan is het misschien goed dit te vragen.
   In dat geval moet het in de code aangepast worden.

 16. Pris
  Pris says:

  Hallo,

  Bedankt voor je reactie.
  Ik had idd allemaal verschillende weergaven.
  Ik heb mijn browser cache geleegd, maar nog steeds geen up to date WordPress.

  Heb je nog andere tips die kunnen werken?
  Erg bedankt alvast.

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Hi,
   Er zijn nog een groot aantal mogelijkheden of aanpassingen mogelijk.
   Stuur even een screenshot naar info (a) wpbeveiligen.nl dan kan ik kijken wat je exact bedoelt. Om welke pagina het gaat en wat er verkeerd gaat.

 17. Pris
  Pris says:

  Hallo,

  Ik heb wat vragen.
  Ik ben gestart met het maken van mijn website in Divi.
  In customizer staat alles zoals ik het hebben wil, en goed opgeslagen.

  Als ik mijn pagina’s wil gaan vullen komen de layout en kleuren van 3 dagen geleden naar boven. Niet aangepast dus.
  Ook als ik op mijn pc naar mijn website ga, dan kan ik alles daarin aanpassen, mijn hele dashboard komt dan tevoorschijn. Kan iedereen nu mijn site aanpassen?
  Als laatst…mijn “coming soon” staat geactiveerd, maar alleen op mijn laptop. Niet op mijn telefoon en desktop. Ik heb de geschiedenis al geheel verwijderd. Dat levert niets op.

  Kan je mijn hiermee helpen? Ik ben een beetje bang dat mijn site open en bloot op het www staat!
  Onwijs bedankt alvast.

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Hi,
   Als het goed is zie alleen jij, met jouw IP en/of wanneer je ingelogd bent het dashboard ofwel het admin.
   Dat kun je testen door op een ander apparaat naar de website te gaan. Grote kans dat je het admin daar niet ziet.

   Wanneer je het admin ook op een ander apparaat ziet, kun je uitloggen en dan zou het dashboard niet meer beschikbaar moeten zijn.
   Ofwel, wie niet ingelogd is ziet het admin niet, en ervan uitgaande dat je de enigste bent met beheerders toegang ben je de enigste die het admin kan zien.

   Met een coming soon plugin is het vaak ook een kwestie dat alleen de ingelogde de website kan zien en dat anderen de Under Construction pagina zien.

   Dit kun je testen door in je browser met “incognito modus” naar je website te gaan. Dan zou je de Under Construction page moeten zien. (Tenzij het op IP basis is)

   De layout en de kleuren kunnen in de cache zitten, ook weer te testen op Incognito Modus.
   Kijk op een ander apparaat, op een Android smartphone of een andere laptop.
   Wanneer je verschillende weergaves hebt, is het een kwestie van de Browser Cache legen.

  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Hi,
   Aangenomen dat je op de blauwe knop “publiceren” geklikt hebt, hoort het zichtbaar te worden.

   Je kunt bij het aanpassen van een pagina of bericht in het admin eens klikken op de link, of op voorbeeld weergeven.
   Om te zien of je op de voorkant van de website naar hetzelfde bericht, en dezelfde pagina kijkt als in het admin.
   Het kan zomaar zijn dat je naar een kopie kijkt 🙂

   Als je een caching plugin hebt, kijk dan eens naar de website met “incognito modus”. Dat hebben de meeste browsers tegenwoordig, dan kijk je naar de website zonder vooraf ingeladen content.
   (Er is eigenlijk geen plugin die ook echt alle content cached, maar voor de zekerheid.)

   Wat ook nogal eens voorkomt/verwarrend kan zijn: een bericht zal op de blogpagina verschijnen, en de homepage alleen aan de voorkant van je website als je dat goed ingesteld hebt in je admin > instellingen > lezen (Kies de homepage dan als statische startpagina)

 18. Bernadet
  Bernadet says:

  Hallo, ik doe vrijwilligerswerk en beheer de website van het zoutwaterbad. Nu blijkt dat alle pagina’s, ook in het hoofdmenu en artikelen niet zichtbaar zijn. Je krijgt een zwarte pagina te zien. Ik heb alle pagina’s op gepubliceerd gezet en toonbaar voor publiek en de datum staat in het verleden. Ook zijn alle pagina’s zijn toegevoegd aan het menu. Is er iemand die mij hiermee kan helpen? De afgelopen keer dat ik een pagina toegevoegde was er nog niks aan de hand en nu zijn dus alle pagina’s op zwart.

  Boven in de websitebalk staat: niet veilig, zou het daar mee te maken hebben? Ook zijn er diverse plugins geïnstalleerd.

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Ik zie dat de pagina’s het ondertussen doen. Dat is goed nieuws.
   Maar de melding dat je websitebalk onveilig aangeeft komt omdat het verkeer niet over https gaat.
   Ik heb die url handmatig opgezocht en het blijkt dat je server wel een certificaat heeft, het is dus alleen nog nodig om de plugin “really simple ssl” te installeren. Die zorgt ervoor dat je verkeer over https zal gaan, ook lost het “mixed content” op.

 19. Olivier
  Olivier says:

  Ik had voor een menu van mijn website een nieuwe optie gemaakt maar toen ik hem wou bewerken stond er vanalles dat ik niet kon weghalen of bewerken. Weet iemand hoe je dit kunt oplossen?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Het is voor mij even gokken wat je exact bedoeld, maar mogelijk heb je een nieuw menu aangemaakt in je “admin > weergave > menu’s” maar staat dat menu nog niet als “Primary” ingesteld.
   Als je een menu geen positie geeft pakt je thema mogelijk nog het oude menu of zelfs de pagina’s als menu.

  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Mogelijk kun je die instelling aanpassen als je gebruik maakt van een seo plugin zoals Yoast.
   Even uit mijn hoofd moet de juiste OG:image als property aangegeven worden.
   Het kan goed zijn dat je een plugin nodig hebt om te bepalen welke afbeelding dat wordt.
   (Ervan uitgaande dat je het inzetten van een featured image geprobeerd hebt en dat niet werkt.)

 20. Lisa
  Lisa says:

  Bij het laden van mijn WordPress pagina worden niet de juiste kleuren en afbeeldingen geladen pas als ik op refresh (vernieuwe) drukt worden ze correct zichtbaar …

  Kan iemand me hierbij helpen?

  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groeten

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Hi Lisa, grote kans dat dit browser cache is. Je eigen webbrowser slaat vaak bepaalde bestanden op om de website sneller te laden. Hier valt ook het CSS bestand op die de styling en kleuren regelt.

   Als je het ook op andere apparaten hebt, en het blijft na het verwijderen van de browsercache, dan kan het zijn dat er een stuk code is dat het laden van de styling blokkeert.
   Dat komt weinig voor maar dan zou je eigenlijk met de element inspector moeten kijken of er een script is wat bij de eerste keer laden tegengehouden wordt. Dat wordt iets technischer en is mogelijk iets voor je webdesigner of een bekende programmeur.

 21. melissa
  melissa says:

  Ik heb mijn hoofdpagina aangemaakt en online gezet. Deze is goed overgekomen alleen de tekst pakt ie niet mee. Heeft iemand hier een oplossing voor?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Hoogstwaarschijnlijk komt dit omdat je hoofdpagina de “blogs” weergeeft. Dit is een standaard instelling.

   Je kunt de teksten van de hoofdpagina toonbaar maken via je “admin > instellingen > lezen”. Kies daar dan de “statische pagina” en wijs de hoofdpagina aan.

   Voor het weergeven van je posts, ofwel blogberichten kun je daar een nieuwe pagina aanwijzen (Mits je even een pagina aangemaakt hebt – Daarvoor is alleen een lege pagina nodig voor de naam, WordPress gebruikt die dan om de blogberichten erop te tonen).

 22. Jos Smits
  Jos Smits says:

  Ik heb een aantal pagina’s om mijn website. Deze staan ook in het menu. Maar als ik de voorkant kijk en klik op het met om een pagina te laden, krijg ik elke keer de melding dat de pagina’s niet gevonden kunnen worden.

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Hoogstwaarschijnlijk staat de permalink structuur niet goed. Dan zie je alleen de hoofdpagina maar geen achterliggende.
   Dit kun je oplossen door in je “admin > instellingen > permalinks” een structuur te kiezen of zonder keuze te klikken op “opslaan”.
   Dan maakt WordPress nieuwe regels aan in de Htacces waardoor je achterliggende pagina’s weer te bereiken zijn.

   Let op: als de Htaccess niet beschrijfbaar is moet je, of je programmeur ze handmatig in de Htaccess zetten of die tijdelijk schrijfbaar maken en dan de permalink structuur opslaan. (CMOD 777, daarna bij voorkeur weer terug naar “alleen lezen” CMOD 444).

 23. Mirjam
  Mirjam says:

  Ik wil het menu aanpassen. (een extra pagina erin maken) Nu zie ik dat dit kan in het kopje “weergave”. Maar deze staat helemaal niet in mijn lijst! Huh????
  Ik verneem heel graag wat ik verkeerd doe!

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Staat de pagina niet in de lijst? Dan kun je kijken of deze daadwerkelijk gepubliceerd staat. Concepten staan er niet tussen.

   Als je het menu item weergave mist, dan ben je wellicht geen administrator maar editor.

   Als je weergave wel ziet, maar geen menu kan het zijn dat je een oud thema hebt. Enkele jaren terug was het WordPress 3.0 menu nog niet aanwezig. Hier een artikel (engels) wat beschrijft hoe je een menu toe kunt voegen aan je thema, is wel wat technisch als je het nog niet eerder gedaan hebt.

 24. Martijn
  Martijn says:

  De veranderingen die ik bij mijn site (in WordPress geschreven) probeer door te voeren, blijft iedere keer hangen bij 76,84 procent bij het uploaden. Hoe verhelp ik dat?

  Beantwoorden
 25. Ada
  Ada says:

  Probleem!!!!
  Ben aan he aanpassen van mijn menubalk, ws wat fout gedaan , nu is mijn menubalk verdwenen en kan ik alleen een nieuw menu maken . Hoe krijg ik mijn oude menu balk teru?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Volgens mij is opnieuw opzetten de beste optie.
   Tenzij je een backup hebt? Wellicht heeft je webhost een backup?
   Wellicht de volgende keer een backup maken met Updraftplus, een plugin waarmee je gemakkelijk backups kunt maken selectief kunt terughalen.

   Vergeet hem dan niet toe te wijzen aan de juiste locatie, primary of topbar. Welke opties daar staan wisselt per thema.

 26. Nanette Edens
  Nanette Edens says:

  help. alle media is van mijn website verdwenen. alle portfolio en pagina’s zijn leeg en ook alle alleen sommige geschreven tekst is nog leesbaar maar verder is alle media met bijbehorende teksten weg. de hele mediabibliotheek is leeggeveegd… iemand ervaring?

  Beantwoorden
 27. Floor
  Floor says:

  Hallo,
  Na het updaten van verschillende plugins en WordPress zelf krijg ik ineens een apart probleem: als ik een nieuw bericht (blog) wil plaatsen, kan ik nergens de titel invullen. Waar voorheen een lege tekstregel stond, staat nu helemaal niks meer…
  Enig idee waardoor dit komt en hoe ik dit op kan lossen?
  Bedankt alvast!

  Beantwoorden
 28. Ingrid
  Ingrid says:

  Na het updaten van mijn het thema The Retailer zijn alle producten uit de shop verdwenen. Op product categorie niveau zijn ze nog wel zichtbaar als als je op een product klikt dan verschijnt er een lege pagina.. iemand suggesties?

  Beantwoorden
 29. Mirjam
  Mirjam says:

  Met het Elementor thema Futurio heb ik een custom header gemaakt (Templates, nieuw ->section ). In de Customizer heb ik aangegeven dat deze sectie gebruikt moet worden als Header en alle andere instellingen moet overschrijven. Bij het bewerken in Elementor laat hij keurig de gekozen header zien, maar in de paginavoorbeelden staat nog steeds de oude standaard WordPress header. Ook als ik mijn website in een andere pagina oproep staat daar nog steeds de oude header. In de Customizer, site identiteit heb ik vervolgens logo verwijderd en aangegeven dat de titel van de site niet opgenomen moet worden in de header. Als ik een pagina oproep, dan staat daar nog steeds de oude header incl. logo en paginanaam. Als ik dan de instellingen in de Customizer check staat alles goed, dus het is wel opgeslagen. Wat kan hier aan de hand zijn?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Het lijkt op een cache probleem. Heb je een cache plugin? Of blijft het in de browsercache hangen? Zie je het ook na het legen van eventuele cache en wanneer je de website in incognito-venster bekijkt?

 30. Daphne
  Daphne says:

  In de header is mijn menu ineens verdwenen. Bij weergave -> menu’s staat wel nog aangevinkt dat het in de header getoond moet worden. Dit gebeurde na het toevoegen van een logo.

  Weet je toevallig hoe ik dit kan oplossen?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Hi Daphne, in theorie kan een logo plaatsen niet zorgen voor het verdwijnen van een menu.
   Tenzij het thema een codeer-fout heeft.

   Je kunt kijken of het menu ook nog als Primary of Secondary aan staat bij weergave > menus
   Of dat je een header layout kunt kiezen in je thema (met menu), soms kun je tussen meerdere stylen kiezen.

 31. Noémi
  Noémi says:

  Hallo,

  Ik ben bezig met een school opdracht. Wanneer ik mijn pagina heb ge-customized lukt het niet om te publiceren. WordPress geeft al 2 dagen lang een fout melding aan.

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Er zijn enkele opties die je kunt proberen:
   1. Update WordPress als dat mogelijk is
   2. Update plugins als dat mogelijk is
   3. Lees de foutmelding goed, die geeft meestal aan wat er verkeerd gaat
   Als je er nog niet uitkomt kun je het op laten lossen door ons. Wij rekenen gemiddeld een half uurtje werk (35 incl btw)
   Het oplossingen door ons kun je aanvragen op deze pagina.

 32. Dcnoordoost
  Dcnoordoost says:

  Beste,
  Hoe wis ik een bericht dat 2 keer is gepost. Heb het geprobeerd met bewerken en daar de blogs verwyderd in het concept ook maar als ik eruit wil of klik op bewerken lees ik dat de veranderingen niet zyn gesaved

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Ben je zeker dat je op publiceren hebt geklikt bij wijzigingen, en bij verwijderen op een eventuele bevestigingsmelding?
   Het hoort te werken, wellicht kun je het bericht verwijderen op een andere manier. Bijvoorbeeld via het berichten-overzicht.
   Het verwijderen van een bericht kan ook geblokkeerd worden door een error, misschien goed om updates door te voeren als je die hebt. Vooral WordPress in dit geval.
   Soms komt het overigens ook door een combinatie van plugins, daardoor wordt de code van het admin niet goed geladen of opgeslagen. Dan zou je het kunnen testen en tussendoor de plugins kunnen hernoemen op de server, zet er tijdelijk een “-” voor in de naam.
   Dit zorgt voor een de-activatie zonder dat de instellingen uit de database verwijderd worden.
   Is wel een beetje technisch, maak vooraf zeker een backup als je dit gaat doen, dit zijn de uiterste stappen als je WordPress niet naar behoren werkt. Beter is dit door een programmeur te laten doen.

 33. Annie
  Annie says:

  Hallo, ik heb een vraag hopelijk kan iemand mij hier helpen. De website aan het veranderen geweest en nu klopt de afbeelding van de afbeelding in de winkelwagen niet meer. De foto/plaatje staat in de webshop nog gewoon goed maar zodra je het artikel in de winkelwagen doet wordt de foto lang en smal waardoor je het product niet meer goed kunt zien. Hoe kan ik dit oplossen? Vast heel erg bedankt voor het meedenken. Annie

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Het kan door de instellingen van je thema komen, de beste optie is het corrigeren van de holder/div of de afbeelding middels css.
   Of even goed zoeken waar die afbeeldingsgrootte bepaald wordt, dat hangt van het thema af.

 34. Marco
  Marco says:

  Beste,
  Als ik iets wil aanpassen met de visuele editor dan kan ik vrij weinig doen.
  Na wat google opzoekwerk merk ik dat de visuele editor toch veel uitgebreider moet zijn.
  Echter vind ik nergens waar ik deze kan uitbreiden.
  Weet iemand raad, of waar ik ergens iets moet aanduiden ?

  mvg Marco

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Als je WordPress website nog niet ge-update is naar de nieuwste versie zie je mogelijk de standaard ofwel “klassieke editor” in plaats van de Gutenberg editor. Updaten zorgt er dan voor dat je de Gutenberg editor zult krijgen.
   Let op: Webprogrammeurs zetten deze ook wel eens uit, dan heb je een “classic editor” plugin aan staan.

   En als je kijkt op internet zie je misschien editors zoals de “Elementor”, “Visual composer” en dergelijken. Dat zijn premium plugins die een nieuwe editor toevoegen aan WordPress.

   Er zijn verschillende plugins om de standaard editor uit te breiden.

 35. Lieke
  Lieke says:

  Hoi!

  Sinds een paar weken kan ik mijn pagina’s niet meer wijzigen. Als ik het dan wil opslaan krijg ik de melding ‘bijwerken mislukt. Onbekende fout opgetreden’. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

  Groetjes Lieke

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Het is goed om te kijken met de debug modus aan, dan zie je de error’s en weet je meer.
   De debug modus kun je aanzetten in de wp-config.php – Zet de debug_modus van false naar true.
   Als je geen ervaring hebt met coderen is het aan te raden om dit te laten doen door een ervaren persoon.
   (En wat ook wel eens wil helpen is het updaten of vernieuwen van plugins, maar ook dat pas doen als je een backup gemaakt hebt)

  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Dit is mogelijk een error die door het thema wordt veroorzaakt.
   Om te zien welke fout erin zit kun je de debug modus in de wp-config.php aanzetten.
   Is wel een beetje technisch dus belangrijk dat je het door een programmeur laat doen.
   Of je probeert na het maken van een backup eerst het thema, en later indien nodig de plugins te updaten, dat helpt soms ook.

 36. Anja jager
  Anja jager says:

  Goedemiddag, ik publiceerde een nieuwe pagina, in het wordpress-scherm ziet ‘ie er netjes uit, maar op m’n site staat er opeens een hele kolom met onnodige links naast. Hoe krijg die kolom eruit?

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Beste Anja,
   Het lijkt erop dat daar mogelijk een sidebar getoond wordt.
   Met de standaard widgets zoals links, een zoekbalkje en misschien de meta widget voor het inloggen e.d.
   In sommige thema’s kun je per pagina kiezen of je een sidebar wilt gebruiken, misschien kun je die uitzetten voor die pagina?
   Of de widgets wisselen in je admin > weegave > widgets
   Laat maar weten of dit je probleem oplost, met meer informatie kan ik mogelijk specifiekere informatie geven hoe je die onnodige links weg kunt halen, het is eigenlijk bij ieder thema anders.

 37. Wim
  Wim says:

  Goedemiddag,

  was bezig met mijn blog pagina in WP maar kreeg plots mijn “oude” pagina en de pagina waar ik mee bezig was is nergens meer te vinden!
  ik gebruik WP 5.4

  alvast bedankt voor de hulp.

  groet Wim

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Mogelijk kun je de nieuwste wijzigingen nog terugvinden via de Revisie’s.
   Als je die niet onderaan je pagina of bericht ziet kan het nodig zijn die weergave in te schakelen, bovenaan rechts in je admin als je op een pagina of bericht bent zie je een knop “scherminstellingen”. (Naast de “help” knop) Mogelijk kun je de revisies daar inschakelen.
   Revisies zijn een soort auto-saves op tijdsbasis en wanneer er grote wijzigingen optreden zoals het veranderen naar concept of het publiceren van de pagina of het bericht.

  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Goedemiddag Anita,
   Als je een website maakt staat de blogpagina meestal als allereerste pagina ingesteld.
   Die kun je aanpassen in je admin bij instellingen > lezen.
   Dan kies je de homepage die je aangemaakt hebt uit als beginpagina. Nu staat daar wellicht nog: -Selecteren-

   Hopelijk is dat de oplossing.

   Als dat niet de oplossing is hoor ik het graag, met meer specifieke informatie (website en weergave of error) kan ik kijken wat het is.

 38. Jose
  Jose says:

  Als ik ben ingelogd en een pagina wil bewerken, klik ik op ‘bewerk met ellementor’ Je krijgt links de de rode balk met daaronder elementen en globaal. Rechts de pagina met de tekst en foto blokken. Dit rechter scherm blijft blanco/wit…… wat is het probleem? Site werkt wel naar behoren

  Beantwoorden
  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   !!Voor je iets test om het op te lossen, maak eerst een backup van de gehele website! Middels de Updraftplus plugin of via de webhost.

   Enkele opties:

   Een editor die niet werkt:
   Dat kan aan meerdere dingen liggen, heb je misschien recent ge-update naar de nieuwste WordPress release?
   1. Dan kan het zijn dat je de Gutenberg editor uit moet zetten (Zet de plugin “classic editor” in).

   Diverse editors werken niet meer omdat de Gutenberg editor in WordPress 5.0+ in de weg zit.

   2. Het updaten van Elementor kan ook helpen

   3. Of het opnieuw inzetten van WordPress als er mogelijk een foutieve update heeft plaatsgevonden.

   4. Of je hebt een error door een plugin of andere wijzigingen, die kun je soms inzien door de wp-config te openen op de server en de debug_modus op TRUE te zetten.

   5. Mocht dat niet werken kun je de plugins 1-voor-1 hernoemen, dat zorgt ervoor dat ze tijdelijk niet ingeladen worden en wie weet zit er een plugin tussen die een probleem met de code veroorzaakt. Je kunt ze weer de oude benaming geven waardoor ze weer werken. (Let op, niet de-activeren in je admin omdat de de-register hook dan aangeroepen wordt en je dan soms data kwijt bent)

   Mocht je er niet uitkomen kun je ons formulier invullen, dan lossen we het voor je op. Dat scheelt je veel tijd, vooral als je het weinig doet. https://wpbeveiligen.nl/opdracht-geven/

 39. Dani
  Dani says:

  Hey! Ik ben voor iemand een site aan het bewerken en wanneer ik een ‘Gallery Item’ toevoeg, komt hij niet op de site. Ik heb het probleem dat ik maar 5 producten of ‘Gallery Items’ kan zien op de site? Iemand enig idee wat hier aan de hand is en hoe op te lossen?

  Bij voorbaat heel veel dank! 🙂

  Beantwoorden
 40. Elvi
  Elvi says:

  ik had een vraag, als ik op mijn website een blog wil typen gaat de blog weer naarboven zodat ik niet kan zien wat ik typ en knippert de blog en uiteindelijk loopt hij vast. Heb je enige oplossing hiervoor?

  Beantwoorden
  • Math
   Math says:

   Ik heb dat bij een oude WordPress website gezien, dat was volgens mij een ajax error. Die probeerde gegevens op te slaan wat niet werkte.
   Bij die website was het updaten van de plugins en WordPress voldoende.
   Wellicht werkt dat ook bij jou als je nog updates open hebt staan?
   Wat je anders zou kunnen doen, is met de ontwikkelmodus van de browser kijken naar de error en die googlen.

 41. Janette
  Janette says:

  Hallo,

  Ik hoop dat dit wordt gelezen en kan worden beantwoord omdat ik nergens de oplossing kan vinden.

  Ik heb een website gemaakt en tijdens de wp installatie in directory/map “wp” aangemaakt. De website is zo goed als klaar maar wanneer ik enkel de domeinnaam in voer (zonder /wp) dan zie ik de pagina waarop staat: Index of en “last modified” etc en dan het mapje wp staan.

  Ik kom er niet achter wat ik moet doen zodat de pagina wel gewoon laadt bij domeinnaam invoer. Ik heb nog twee sites en alles vergeleken maar ik kom er niet achter waarom de een het wel doet en de ander niet.

  Dank!

  Beantwoorden
 42. JW
  JW says:

  na een update van 7 nieuwere plugins ( betere versie werd aangegeven, staan na deze updates alle produkten in een categorie kris kros door elkaar en niet meer prijs oplopend zoals was ingesteld voor de updates, nu kiezen van prijs op en aflopend helpt niet, iemand een idee om dit makkelijk op te lossen, back up terug zetten is geen optie

  bvd

  Beantwoorden
 43. Astrid
  Astrid says:

  Hi, mijn homepage geeft een “Niets gevonden” melding, terwijl er wel tekst is opgevoerd. Ik zoek me suf maar kan geen oplossing vinden. Kunnen jullie helpen?

  Beantwoorden
  • Math
   Math says:

   Waarschijnlijk is de homepage nog niet als “statische pagina” aangevinkt. Dat betekend dat die nu nog op “blog” staat.
   Bij “Instellingen > Lezen” in je admin kun je de homepagina instellen als een statische pagina.

  • Astrid
   Astrid says:

   Hi Math, dank voor je reactie. Dit stond al helemaal correct ingericht. Mss nog een andere optie?

  • Math
   Math says:

   Je kunt de pagina’s handmatig aanmaken en de shortcodes invoeren om de shoppagina’s weer te geven: [woocommerce_cart] Voor de winkelmand
   [woocommerce_checkout] Voor de afreken pagina
   [woocommerce_my_account] Voor de accountpagina van de gebruiker

   Maar je kunt de setup ook nog een keer proberen te starten, bij woocommerce > tools

 44. Koopjeserver
  Koopjeserver says:

  Heel nuttig artikel. Het kan zomaar zo gebeuren dat de functies van WordPress het niet helemaal doet of niet doet. Het is dan heel erg belangrijk als je op de eerste plaats weet wat je kan, een soort van “EHBO” toepassen. Er kan in ieder geval heel veel uit dit artikelen gehaald wprden.

  Beantwoorden
 45. Nicky Knols
  Nicky Knols says:

  Hallo, ik wil mijn website aanpassen maar de aanpassingstools willen niet laden. Elke keer als ik er op klik zegt hij dat de tools niet correct zijn geladen. Ik heb de app al gestopt en opgestart en ook mijn computer.

  Beantwoorden
 46. Petra
  Petra says:

  Hallo, mijn website defotovakvrouw.nl draait al een tijdje, maar ineens doet het menu alleen op de homepage (onepage). Wanneer ik naar een andere pagina ga en daar op het menu klik gebeurt er niets. Kunnen jullie mij helpen? Ik heb al geprobeerd met plug-ins te deactiveren, maar dat helpt niet. Ik hoor het graag, Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 47. Amanda
  Amanda says:

  Goedemiddag,

  Sinds kort kan ik bij een bericht wat ik wil plaatsen de afbeelding niet meer selecteren. Als ik de afbeelding aanklik kwam voorheen een menu waarbij je bijvoorbeeld de plaats op de pagina kon aanpassen en de ‘vierkantjes’ waarmee je een afbeelding kan vergroten of verkleinen. Als ik nu een afbeelding aanklik springt de pagina automatisch helemaal naar onderen. Ik kan dus de afbeelding niet meer selecteren om te bewerken. Hoe kan dit en wat doe ik eraan?

  Groeten,
  Amanda

  Beantwoorden
 48. Ton Meulman
  Ton Meulman says:

  Na het uitschakelen en verwijderen van eern aantal plugins (o.a. woocommerce en cloudflare) krijg ik alleen nog de homepage te zien, alle andere pagina’s geven een database foutmelding, ook de login voor de admin. Ik kan nog wel via phpmysql naar de database.
  Wat zou er misgegaan kunnen zijn?

  Beantwoorden
 49. Laura
  Laura says:

  Hallo!

  Sinds kort zijn al mijn artikelen op de blog niet meer in het geheel te lezen. Wanneer je op een artikel klikt, via de home pagina, dan hoort alle tekst tevoorschijn te komen en dus een heel artikel. Nu staan er alleen vijf regels (een soort samenvatting) en kan de gehele tekst nergens gelezen worden. Hoe kan dit en hoe kan ik het oplossen?

  Beantwoorden
 50. Jolien
  Jolien says:

  Ik wil een pagina als homepagina instellen, zoals hierboven in het artikel uitgelegd moet je naar ‘lezen’ gaan en aanduiden ‘statische pagina’ maar als ik naar ‘lezen’ ga heb ik die mogelijkheid niet, hoe komt dit? Het staat er gewoon niet bij, wel andere dingen maar niet de mogelijkheid om een statische pagina aan te duiden.
  Iemand die me kan helpen?

  Beantwoorden
 51. Theo
  Theo says:

  Hallo,
  Ik heb het onderhoud van een website overgenomen. Ik ben, nog, niet erg ervaren met WP, maar het gaat steeds meer “leven”. Toch heb ik wel al een probleem. Ik kan op geen enkele mogelijkheid de Homepage wijzigen in een andere pagina. Van alles geprobeerd. Via instellingen, menu etc., maar steeds komt de berichtenpagina op mijn homepage terecht. Het lijkt alsof de pagina berichten ergens “vast” op de homepage staat ingesteld. Instellingen, lezen, statische pagina, widgets, menu etc. alles aangepast op verschillende manieren, maar bij het aanroepen van de home-URL blijft de pagina met de berichten komen. Wie heeft enig idee?

  Beantwoorden
 52. Ruby
  Ruby says:

  Beste wpbeveiligen,

  Ik heb vandaag mijn website van een lokale server, naar mijn hosting gezet. Nu heb ik een probleem. Ik kan de berichten en pagina’s niet meer bewerken. Ik krijg de volgende foutmelding: hebt geen toestemming om berichten van dit berichttype te bewerken. Wat kan ik doen?

  Hartelijke groet,
  Ruby

  Beantwoorden
  • ma7hieu
   ma7hieu says:

   Beste Ruby,
   Hoogstwaarschijnlijk staat het ID van je post table in de database niet correct.
   Die hoort op Auto Increment te staan, AI
   Bij het overzetten verliest een database wel eens die informatie, waardoor je inderdaad ineens geen pagina’s meer kunt publiceren en de melding ziet die je aangeeft.

 53. Harry
  Harry says:

  Ik heb 2 problemen.
  1. Een pagina is niet zichtbaar ondanks dat ‘openbare weergave goed staat’. Waarschijnlijk heeft het te maken met #panel– instellingen. Hoe kan ik controleren of de connectie juist is?
  2. De tekst van mijn homepage wordt herhaald weergegeven, ook op andere pagina’s. Hoe kan ik dat verhelpen?

  Beantwoorden
  • ma7hieu
   ma7hieu says:

   Goedemorgen,
   Antwoord vraag 1: Als de overige pagina’s zichtbaar zijn heb je een connectie met de database. Om welke pagina gaat het? Als er een error weergegeven wordt kan ik meer zeggen over de reden.
   Antwoord vraag 2: Als dit op elke pagina het geval is lijkt de content in een “loop” te zitten. Wellicht iets in de instellingen van je thema, of iets wat zelfs uit de page.php geprogrammeerd moet worden.

 54. Laura
  Laura says:

  Ik heb een plug-in geïnstalleerd genaam hide feautured image. Daarna was mijn website niet meer beschikbaar. Nu al meerdere keren backup gedaan. Ik kan weer op de site en dingen bewerken. Maar nu kan ik mijn blogs niet meer bekijken. Hij geeft dan aan ‘Not found’. Iemand enige idee wat ik nu moet doen?

  Beantwoorden
 55. Nicolet Nijhuis
  Nicolet Nijhuis says:

  Hallo, ik had een mooi groot logo boven op mijn homepagina (Vantage). Mijn laatste stap tijdens het bouwen van mijn site was het creëren van een gastenboek. Nadat ik daar een plugin voor heb gedownload, krijg ik reacties op mijn homepagina (wat ik niet wil), dus de pagina weer verwijderd. Nu krijg ik mijn logo niet meer opnieuw geplaatst. Heeft u advies in Jip en Janneke taal?
  Mvg Nicolet

  Beantwoorden
 56. Arienne
  Arienne says:

  Hallo,
  Na het veranderen van thema in wordpress werkt de plugin ‘elementor’ niet meer. Deze heb ik achteraf geprobeert te deactiveren en weer te activeren, wat niet helpt. Ik ben bang dat als ik de plugin verwijder (hoe moet dat?) en weer opnieuw installeer, ik al mijn werk kwijt ben. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen..! Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 57. Nele
  Nele says:

  Hallo, na een update zijn inderdaad alle alinea’s van onze site verdwenen. Ik vond dit als antwoord op deze site:

  Je lost dit op door de Tiny Mce Advanced Editor plugin te installeren en dan bij de setting van die plugin aan te geven dat WordPress moet stoppen met het verwijderen van brake en paragraph spaces. Wat echter ook kan helpen en soms nog steeds nodig is dat is het het stylen van de ruimtes tussen paragraphs. Dit doe je door naar de css te gaan en de p { tag te wijzigen of aan te maken en er een Margin-bottom: 10px; bij te zetten. Padding-bottom kan ook als de margin niet werkt binnen je theme.

  Ik ben geen computerexpert en heb gesurft en gezocht, maar weet nog steeds niet waar ik de css of de p [ zou moeten vinden, laat staan hoe ik er een 10px bij moet zetten. Of moet dat dubbele punt en die spatie er ook bij? Of ook nog het woordje Margin-bottom? Je ziet, geen idee. Kan iemand helpen?

  Groetjes,
  Nele

  Beantwoorden
 58. Anton
  Anton says:

  Ik heb WP geïnstalleerd, en de pagina is te zien vanaf welk apparaat ook, behalve op de PC vanwaar af ik het geïnstalleerd heb.

  Als ik de betreffende url invul, krijg ik: ERR_EMPTY_RESPONSE

  Beantwoorden
 59. Petra
  Petra says:

  Na een update werken mijn SiteOrigin plugins allemaal niet meer waardoor de gehele layout van mijn site is veranderd! Ik kan bij het bewerken van mijn pagina’s ook niet meer terug naar hoe het er voorheen uitzag, met het kunnen invoegen van SiteOrigin-images bijvoorbeeld, of een tekstblok. Kan ik dit eenvoudig weer terugkrijgen zoals het was?

  Beantwoorden
 60. Ninde
  Ninde says:

  Ik ervaar exact hetzelfde probleem bij een klant. Ze is IE gewend en daar blijft de visuele editor leeg. In Firefox gaat het wel gewoon goed maar daar gaat ze niet mee uit de voeten kunnen. Iemand enig idee?

  Beantwoorden
 61. Sonja
  Sonja says:

  Hallo,
  Vraag 1
  ik heb een nieuwe pagina geopend en ineens staat die niet meer standaard op visueel, maar op tekst.
  Hoe kan ik dit veranderen?

  Vraag 2
  Als ik zelf overschakel naar visueel, is de editor compleet verdwenen en is de tekst die je intypt alleen te zien, wanneer je het achteraf selecteert. Hij typt dus blijkbaar in wit.
  Hoe kan ik dit veranderen?

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen met dit probleem.
  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 62. Rowena
  Rowena says:

  Beste…,

  Na de laatste WordPress update, is alle tekst en beeld in de ‘bewerkingsmodus’ van mijn website in codetaal veranderd.

  Waar eerst allemaal afbeeldingen te zien waren, zie ik nu bijvoorbeeld:

  [gallery link="none" columns="6" size="full" type="columns" orderby="rand" ids="2031,2032,2033,2034,2035,2036,2037,2038,2039,2040,2041,2042,2043,2044,2045,2046,2047,2048,2049,2050,2051,2052,2053,2054,2055,2056,2057"]

  Het hostingbedrijf die de update heeft gedaan, zegt het probleem niet te zien. Als zij inloggen zien ze dus gewoon wat er hoort te staan. De enige oplossing is de website terugzetten naar hoe deze was vóór de update. Dit vind ik op zich prima, maar ik ben bang hetzelfde probleem bij de volgende update weer te krijgen. En aangezien ik hier al twee weken mee ben, voel ik daar weinig voor.

  Wie heeft een andere oplossing?

  Alvast dank voor het meedenken!

  Beantwoorden
 63. Fred
  Fred says:

  Ik heb een menu-item toegevoegd (een pagina) en nu kan ik het menu niet saven! Ik krijg een pop-up met nav-menu.php script opslaan of openen.

  Beantwoorden
 64. Ilse
  Ilse says:

  Ik wil een logo plaatsen in mijn header, nu dacht ik dat dit mij gelukt was alleen zie ik ipv het logo nu zn vierkantje met een vraagteken oftewel hij kan mijn afbeelding niet laden.

  iemand idee hoe ik dit oplos?

  Beantwoorden
 65. Mark
  Mark says:

  Beste Allemaal,

  Ik maak gebruik van Woocommerce en sinds kort loopt mijn productpagina (aan de achterkant) vast wanneer ik een eigenschap wil toevoegen. Iemand enig idee hoe ik dit probleem kan verhelpen?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 66. Mathieu
  Mathieu says:

  @roland,
  Je kunt de debug_mode aanzetten (FALSE/TRUE) in de wp-config.php
  Als je dat doet zie je een error in plaats van witte pagina. Met die error kom je een stuk verder.

  Beantwoorden
 67. Roland
  Roland says:

  Hoi iedereen.
  vraagje, sinds wat updates kan ik geen pagina meer aanmaken, als ik dit wil doen krijg ik een wit scherm.
  iemand ideeen waar dit aan kan liggen ? help want ik weet het niet meer :s

  Beantwoorden
 68. Heidi
  Heidi says:

  Hallo,

  Een paar dagen geleden heb ik succesvol WordPress geïnstalleerd, echter bij het toevoegen van een nieuw thema krijg ik een foutmelding:
  RSS Fout: WP HTTP Error: cURL error 35: error:0D0890A1:asn1 encoding routines:ASN1_verify:unknown message digest algorithm
  Geen idee hoe ik dit moet oplossen, kunnen jullie helpen?
  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 69. Mathieu
  Mathieu says:

  @lilian,
  Als een map of bestand volledig verwijderd is door middel van een update kun je die alleen terugvinden als je een backup hebt of als de hostingpartij nog een backup heeft.
  Sommige hostingpartijen bewaren backups 1 tot 7 dagen, sommige enkele weken en anderen maken weer 1 backup per maand.
  Als je die kunt downloaden kan de map er nog in zitten.

  Beantwoorden
 70. lilian
  lilian says:

  Goedemiddag, Al twee dagen ben ik bezig mijn CSS map terug te krijgen. Deze staat normaal in mijn appearance map, en is nu verdwenen (warschijnlijk na een updat). Ik heb elke tip die ik tegen kwam uitgevoerd (schrijfrechten, deactiveren van plugins etc etc), maar geen resultaat. Hopelijk kunt u helpen?

  mvgrt, Lilian

  Beantwoorden
 71. Mathieu
  Mathieu says:

  @Manon,
  Je kunt je webadres emailen naar info (a) wpbeveiligen.nl zodat ik kan kijken waar de buttons exact staan die je beschrijft.
  Het hangt er namelijk vanaf of je de Visual Composer gebruikt, of de buttons op een slider hebt staan etc..

  Beantwoorden
 72. Manon
  Manon says:

  Goedenavond! Ik ben een webpagina aan het opzetten via wordpress woocommerce flatsome en loop nu tegen het volgende probleem aan. Ineens zijn al mijn teksten en buttons op banners verdwenen. Ook had ik een drop-down functie in de menu structure. Deze functioneert ook niet meer.
  Ik hoop op advies waar dit aan zou kunnen liggen. Bij voorbaat veel dank!

  Beantwoorden
 73. Mathieu
  Mathieu says:

  @niek,
  Je kunt het admin opnieuw installeren. Of via de developer tools van de browser kijken of er een bepaalde error te zien is. Misschien een ajax/jQuery error.

  Beantwoorden
 74. niek
  niek says:

  Als ik via dashboard op wp-admin de site wil bewerken laad deze niet. De pagina blijft wit en het icoontje met pagina laden blijft maar lopen. Ik heb al 2 plugins verwijderd, maar dit helpt ook niet. Alle updates zijn ook bijgewerkt. Ik heb dus geen idee hoe het komt. De problemen doen zich alleen voor met pagina bewerken. De webpagina’s zijn wel zichtbaar.

  Met vriendelijke groet

  Beantwoorden
 75. Raf Van Duyse
  Raf Van Duyse says:

  In de back-end zie ik bij het menu item “Pagina’s” mijn pagina’s niet meer netjes verschijnen. De eerste kolom met de naam lijkt wel extra smal geworden. De pagina namen verschijnen letter per letter ONDER elkaar ipv in een zin zoals vroeger… Wat ging er mis en hoe los ik het op?
  mvg,

  Beantwoorden
 76. AK
  AK says:

  beste mensen,
  Ik zit met een probleem. Ik heb onlangs een wordpress website gebouwd, maar ik zie dat wanneer ik uitlogt de wijzigingen die ik heb aangebracht in mijn css file weer worden terug gezet. Dit ondanks ik meerdere malen heb gesaved.
  Ook heb ik een ander probleem dat op alle andere pc’s de layout verschilt.
  Wie weet er raad mee.??? Kom er helemaal niet uit.

  Beantwoorden
  • Mathieu - WPbeveiligen
   Mathieu - WPbeveiligen says:

   Dit is de browser cache. Dat betekend dat de browser de styling onthoud en die van het geheugen uitlaadt.

   Als je de website dan via een andere pc later bezoekt zal die de nieuwe styling inladen, of zelfs per keer inladen en niet opslaan zoals Google chrome vaak doet.

   Wat je kunt doen:
   1. Druk op CTRL F5 om een “hard refresh” te doen
   2. Ververs de website 3-4x (werkt soms bij Internet Explorer)
   3. Ga naar instellingen en wis de geschiedenis, let wel op dat je dan alle geschiedenis kwijt bent
   4. Ga naar incognito modus (in Chrome: CTRL SHIFT N) en bekijk de website daar. Die houdt geen geschiedenis vast.

 77. Jurgen Hildering
  Jurgen Hildering says:

  Ik heb het thema enfold bijgewerkt. Nu zie ik niets meer in m’n pagina bewerken. De website is nog steeds zichtbaar. Ook als ik op pagina bekijken klik vanuit pagina bewerken zie ik de pagina’s van m’n website gewoon. Wat kan er an de hand zijn en wat kan ik doen?

  vriendelijke groet,
  Jurgen

  Beantwoorden
  • Mathieu - WPbeveiligen
   Mathieu - WPbeveiligen says:

   De browser verversen of het proberen in de Google Chrome browser zijn enkele opties.
   Het kan zijn dat het thema een jQuery error heeft in combinatie met WordPress

   Soms helpt het om even heen-en-weer te switchen tussen de text/wysiwyg editor.

   Mocht het blijven kun je enkele plugins de-activeren. Het komt voor dat een premium theme niet werkt met bepaalde plugins.

 78. Laura
  Laura says:

  Hallo,

  Tijdens mijn middelbare schooljaren moest ik in de 4de klas een digitaal portfolio maken. Dit heb ik gedaan via WordPress. Mijn account bestaat onder andere uit de mail van school. Deze mail is allang verwijdert (5 jaar geleden) en sinds kort heb ik geprobeerd om weer in te loggen (voor school), want op ‘mijn site’ staan wat persoonlijke gegevens. Helaas ben ik mijn wachtwoord vergeten, dus kan ik ook niet meer inloggen
  Nu heb ik geprobeerd om wat op de forum van WordPress te plaatsen, maar dat kan niet zonder in te loggen. Kan iemand mij helpen?

  Beantwoorden
 79. Robert
  Robert says:

  Ik heb het Enfold Theme. Ik wil een pagina bewerken. Inhoud elementen aanpassen. Na een regel met tekst wil ik meer tijdelijke ruimte voor de volgende regel. Ik stel het in en dat staat dan ook op het scherm. Sla ik het op dan is de tijdelijk ingestelde spatie weer verdwenen. Ctrl-enter helpt niet.
  Wie weet de oplossing?

  Beantwoorden
  • Mathieu - WPbeveiligen
   Mathieu - WPbeveiligen says:

   2x a3x ENTER is soms de oplossing. Dan ziet het er vreemd uit in de editor maar blijft er eindelijk een enter aan de front-end over.

   Of in text-modus een
   of

    

   plaatsen.

 80. Martin
  Martin says:

  Als Joomla gebruiker ben ik uit nieuwsgierigheid begonnen met WordPress. Het is een zeer fijn CMS.
  Maar ik wil nu een blog-gedeelte toevoegen en heb daar wat problemen mee.
  Boven de tekst van mijn blog verschijnt er een ruimte voor een afbeelding, hoe kan ik deze invullen of verwijderen?
  Kijk op http://www.regiokoopjes.nl

  Vriendelijk dank alvast voor eventuele oplossingen/suggesties

  Beantwoorden
 81. D.Kooi
  D.Kooi says:

  Welke plugins moet ik allemaal implementeren om goed zichtbaar te worden voor en in google?
  En wat is er verder nog wat belangrijk is? En hoe kan ik betalingen middels mijn site realiseren in WordPress? En hoe zet ik een formulier in werking? B.v.d. voor uw reactie.

  Beantwoorden
 82. D.Kooi
  D.Kooi says:

  Ik kwam nogal wat dingen tegen gisteren en ben nu even ver dan ik eraan begon. Ik kan nergens een mogelijkheid in dashboard ontdekken waarmee ik mijn eigen logo op de site kan zetten. Vervolgens staat er een balk rechtsboven (in het thema dat ik gebruik) met iets van flex nog wat, wat ik niet weg kan krijgen. Vervolgens wil ik een stuk of 3 afbeeldingen aan de rechterkant plaatsen wat ook niet wil en dan nog de centrale diavoorstelling middenboven welke ik wil vervangen met gewoon 1 vaste afbeelding, die ik regelmatig wil vervangen. Kortom ik zit aardig vast. Kunt u me helpen deze tegenwerkingen te tacklen?

  Beantwoorden
 83. wim
  wim says:

  (ik wist niet zeker of ik deze vraag goed had ingediend, dus misschien nu 2x, sorry daarvoor)

  Als ik een nieuwe pagina toevoeg reageert die niet op de CSS stylesheet. De reeds bestaande pagina’s reageren er wel op. Wat zie ik over het hoofd?

  Beantwoorden
 84. wim
  wim says:

  Als ik een nieuwe pagina toevoeg reageert die niet op de CSS stylesheet. De reeds bestaande pagina’s reageren er wel op. Wat zie ik over het hoofd?

  Beantwoorden
 85. mitchell
  mitchell says:

  ik wil een thema uploaden die ik van themeforrest heb gekocht. Alleen bij het uploaden geeft wordpress een foutmelding 413 entity to large!! snap er niks van heb alle stappen gevolgd

  Beantwoorden
 86. johan
  johan says:

  hoi telkens ik een foto of iets op mijn site wil zetten zie ik dat het ook nog eens op google terecht komt en niet alleen op mijn website is er iemand die me daar kan bij helpen alvast bedankt groeten johan .

  Beantwoorden
 87. Fokke Oord
  Fokke Oord says:

  Beste vrienden,
  Een broer van een leerlinge heeft me uit de brand geholpen en nu draait het weer perfect. Als dus je eerste bericht in admin niet meer zichtbaar is, raak dan vooral niet in paniek. Maak een tweede bericht aan met de naam test. Copiëer de inhoud van de eerste pagina naar de testpagina. Geef de eerst pagina een andere uitgebreidere naam. Verwijder de titel test van bericht twee en vervang deze door de oorspronkelijke titel. Verwijder daarna de eerste pagina en zie daar je nieuwe toegankelijk nieuwe frontpagina. Simpeler kan niet! Waarschijnlijk is er bij nieuwere versies en updates wat meuk in je bericht geslopen. Groeten Fokke, op weg naar de volgende uitdaging.

  Beantwoorden
 88. Fokke Oord
  Fokke Oord says:

  Beste vrienden,
  Het is toch weer mis. Ik kan in admin niet editten, wel de pagina’s, maar niet de frontpagina. De plugins uit of aanzetten helpt mij niet meer. Wat doe ik zelf fout? Heeft iemand de sleutel tot dit probleem van het ontstaan van een blanco scherm in de admin mode van berichten??? Groeten Fokke, Almere

  Beantwoorden
 89. Fokke Oord
  Fokke Oord says:

  Beste Linda,
  Bij mij gaf een plugin Metaslider problemen. Toen ik die had gedeactiveerd was de frontpagina alias voor eerste bericht weer te editten in admin. Daarna heb ik de plugin weer geactiveerd en bleek deze nieuw eigenschappen op het scherm op te leveren. Deze tip trouwens las ik op de hoofdsite van WORDPRESS. Dit werkte dus bij mij goed uit. Groeten Fokke

  Beantwoorden
 90. Fokke Oord
  Fokke Oord says:

  Beste vrienden,
  Onder MS-Windows of Safari maakt geen verschil. Het lijkt erop dat de home page als mijn eerste bericht binnen admin onzichtbaar is gemaakt met 0 woorden en allerlei rode slangetjes op het beeldscherm. Wie lost dit raadsel op? Ik betaal graag een redelijke vergoeding. Groeten, Fokke oord, Almere.

  Beantwoorden
 91. Fokke Oord
  Fokke Oord says:

  Beste vrienden,
  Hoe is het mogelijk dat in de admin mode ik normaal de pagina’s van mijn site: http://www.fokkeoord.nl kan oproepen en muteren c.q uitbreiden, maar de home pagina niet? Ik zie alleen vele rode slangetjes op het scherm van de home pagina met 0 letters. Bij voorbaat dank voor uw hulp, die zeer welkom is. Ik heb de nieuwste Ned.versie van WordPress opnieuw gedownload en ook een nieuw wachtwoord ingesteld. In afwachting, Fokke Oord, Almere. PS: mijn site; http://www.fokkeoord.nl is normaal zichtbaar op Internet maar ik kan de eerste pagina niet muteren. Help! Help! a.u.b.???

  Beantwoorden
 92. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @Patrick Esquinas Koppier, excuus voor de late reactie ik heb het zeer druk momenteel het zijn 10:00 tot 23:00 dagen. Als je even belt naar 06 55 121 521 dan loods ik je erdoorheen om je website weer zichtbaar te krijgen.

  Beantwoorden
 93. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @Megan, kijk eens in de root (httpdocs) van je website of je het bestand “wp-comments-post.php” ziet staan. Anders wellicht even op basis van de WordPress versie dat bestand uploaden/her-uploaden.
  Ik kan het ook voor je doen, stuur even een mailtje naar het e-mailadres onderaan de website.

  Beantwoorden
 94. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @Fokke Oord, ik verwacht dat het probleem te verhelpen is door de wp-admin map opnieuw te uploaden voor de betreffende WordPress versie die je hebt. Maar probeer het ook eens op een andere webbrowser.

  Beantwoorden
 95. Fokke Oord
  Fokke Oord says:

  Beste vrienden,
  Sinds een paar dagen kan ik mijn eerste pagina van http://www.fokkeoord.nl in de edit-mode niet meer lezen, laat staan iets toevoegen. Er verschijnen allerlei kleine of lange rode slangetjes op het scherm. Wat doe of deed ik fout? Wie helpt mij uit de nood? Fokke, Almere

  Beantwoorden
 96. Megan
  Megan says:

  Lieve mensen,

  ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Als mijn bezoekers op mijn site een reactie willen plaatsen, lukt dit niet. Zij kunnen het formulier invullen en wanneer zij op ‘send’ drukken verschijnt er een foutmelding op mijn pagina, namelijk 404 “meganwols.com/wp-comments-post.php bestaat niet…. Iemand deze melding ooit gekregen en weet je wat ik kan doen om dit op te lossen zodat mijn bezoekers weer een reactie kunnen achterlaten??

  Alvast bedankt, groet Megan.

  Beantwoorden
 97. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @Iwan Mawuley, wat wel eens gebeurd is dat WordPress ge-upload is maar de index.html pagina van je hoster nog op de server staat. De browser geeft dan de voorrang aan de html variant in plaats van de index.php
  Verwijderen van de html versie lost dit op.

  Of de site is geinstalleerd via een ftp account dat een eigen map heeft gekregen.

  Wat ik wel eens doe is http://www.dedomeinnaam.nl/license.txt opzoeken.

  Of index.php om te zien of de bestanden echt in de root map van de server terecht zijn gekomen.

  De bestanden moeten in de map komen te staan die vaak 1 van deze namen heeft: htdocs, httpdocs, public html, www

  Beantwoorden
 98. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @Christina, het lijkt erop dat je website het WordPress 3.0+ menu gebruikt. Dit betekend dat een gepubliceerde pagina niet standaard verschijnt aan de front-end.

  In je admin > weergave > menu’s kun je de nieuwe pagina aanvinken en toevoegen aan de pagina’s Die getoont worden op de website. Het menu opslaan met de blauwe knop en je zou ze moeten kunnen zien.

  Beantwoorden
 99. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @babs, dat kunnen een paar oorzaken hebben. Wat is meestal doe bij chrome is switchen naar tekst en dan weer terug naar wysiwyg en dan zie ik de tekst weer. Heb het ook wel eens gehad, en dan bij een WordPress update is het weer weg. Zoal moet je bij chrome wel eens 8 seconden wachten na het laden dan wordt de tekst pas ingeladen. Internet exploder of opera of safari kunnen wel eens prettiger werken. Daar is bijvoorbeeld ook de help en screenoptions aan te klikken die dan gewoon naar beneden schuift. Het lijkt daardoor ook wel eens een javascript probleem te zijn. Ik heb tijdens coderen ondervonden dat chrome anders met mererdere javascript aanvragen omgaat dan andere browsers.

  Beantwoorden
 100. Iwan Mawuley
  Iwan Mawuley says:

  Ik heb mijn domeinnaam geregistreerd bij yourhosting en ik heb mijn wordpress account gekoppeld aan deze domein naam. nu wanneer ik de pagina probeer te openen krijgt ik de site van yourhosting waar opstaat: Je ziet deze pagina als er nog geen website is geüpload of als er nog geen doorlink is ingesteld naar een ander internetadres.

  Beantwoorden
 101. Christina
  Christina says:

  Sinds een paar dagen lukt het mij niet om nieuwe pagina’s binnen mijn website te publiceren. Ik heb al plug-ins gedeactiveerd, maar dat heeft niet het gewenste effect opgeleverd.
  Rare is dat ik een link hebt in een andere pagina naar de pagina, die niet gepubliceerd wil worden. Maar als je op de link klikt in de website, dan komt de pagina wel te voorschijn, alleen als enkele pagina, dus niet als onderdeel van mijn website.

  Wie weet hoe dit komt en wat kan ik er aan doen?

  Beantwoorden
 102. Babs
  Babs says:

  Beste Mathieu – WPbeveiligen, ik blog op WordPress en via Chrome is mijn tekst in mijn post verdwenen. Bij Internet Explorer zie ik het wel. Ook kan ik een bericht plots niet meer editen, het pijltje veranderd niet in een handje. Ik heb de vraag al voorgelegd bij mijn hosting server en op WP, maar de ‘oplossingen’zoals plugins uitzetten etc… helpen niet… Mijn hostingbedrijf zegt dat er niets aan de hand is en dat alles er goed uitziet..
  Weet u wat te doen?
  mvg

  Beantwoorden
 103. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @annelies
  Betekend dit dat WordPress niet meer opslaat?
  Of dat de pagina’s niet meer bereikbaar zijn?

  Heb je al een update van WordPress naar 4.0 gedraaid?
  Dit doen kan wel eens de oplossing zijn.

  Of heb je dat al gedaan en zijn de bestanden wellicht incompleet waardoor het niet meer werkt? Dan kun je de files via FTP opnieuw uploaden om het probleem te verhelpen.

  Als 1 van deze antwoorden niet helpt kun je mij mailen, of meer informatie verschaffen zodat ik wellicht gerichtere info kan geven.

  Beantwoorden
 104. annelies
  annelies says:

  ik kan wel nog op mijn dashboard ,maar alles wat ik daar wil veranderen aan mijn pagina’s gaat niet meer. weet iemand wat ik moet doen?

  Beantwoorden
 105. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @Saskia,

  Ik zou bijna zeggen dat je een CMYK logo hebt ge-upload. Maar zelfs die wordt op moderne browsers goed weergegeven.

  Kan het zijn dat je een achtergrond hebt in de afbeelding die via css img wordt gegenereerd?

  Als je de url even doormailt kan ik ernaar kijken, ik zou het snel moeten zien.

  Beantwoorden
 106. kleur verandering
  kleur verandering says:

  Beste mensen,

  Wij hebben ons logo net ge-upload op onze site in wordpress, echter blijkt de kleur nu heel anders te zijn. Hij is fel groen ipv turqoise.
  Hoe zouden wij dit kunnen veranderen?

  Alvast bedankt!

  Groet Saskia

  Beantwoorden
 107. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  @sharon,

  Wat vaak gebeurd is dat (ook pc’s) de css stylesheet ge-cached wordt. Die wordt dus opgeslagen en vanuit het geheugen geladen.
  Bij de pc kun je dan gewoon een paar keer re-freshen. Of CTRL-F5 indrukken voor een cache re-fresh.

  Zelf heb ik geen Ipad maar ik las dat dit kan bij instellingen > Safari > clear cache. (hang van de browser af waar-en-hoe dit staat)

  Dit zou kunnen helpen, let er wel op dat je dan je browser geschiedenis kwijt bent.

  Als het er dan nog in de verkeerde kleuren verschijnt kan het zijn dat er ook een mobile css geladen wordt, dan zou je die ook nog aan moeten passen.

  Beantwoorden
 108. sharon
  sharon says:

  Ik heb een kleur overal in de stysheet aangepast maar als ik op mijn mobiel en ipad kijk blijf je de oude (originele) kleur zien, terwijl het op mijn computer wel is aangepast. Wat moet ik doen om het ook mobiel en op tablet te zien?

  Beantwoorden
 109. Maudsfashion
  Maudsfashion says:

  Hallo,

  Ik heb een eigen webshop met WordPress en nu wilt hij de foto’s van mijn producten niet laden. Dus op de pagina zelf zie ik de foto’s wel maar als ik er dan op klik om het product te bekijken dan komen er geen foto’s.

  Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes, Maud

  Beantwoorden
 110. Victorine
  Victorine says:

  Hi, ik heb twee vragen. Als eerste de belangrijkste. Ik heb een website gemaakt in het Sugar & Spice thema van WordPress. Achter de schermen staan de widgets die ik wil gebruiken goed en heb ze ook zo opgeslagen, maar op de site zelf is een widget niet zichtbaar. Hoe kan dit?
  Mijn tweede vraag gaat over het forum van WordPress.org. Ik ben ingelogd, maar ik kan nergens zien waar ik mijn vraag/probleem kan posten. Ik dacht dat ik wel een beetje handig was met computers, maar na twee dagen prutsen voel ik me echt een beetje digibeet!

  Dank je wel voor je hulp alvast!

  Beantwoorden
 111. Pim
  Pim says:

  Beste Carla, waarschijnlijk kun je dit oplossen door de schrijfrechten op 775 te zetten. Kijk even of de hoofdmap httpdocs/www goed staat. 664 is niet leesbaar.

  Beantwoorden
 112. Carla
  Carla says:

  Geachte, ik kan niet meer inloggen in wordpress daar de toegang is verboden.
  Toegang verboden!

  U hebt niet de toestemming om toegang te krijgen tot de gevraagde map. Er is of wel geen index document of de map is beveiligd tegen lezen.

  Indien u van oordeel bent dat deze server in fout is, gelieve de webmaster te contacteren.

  Error 403

  Beetje vreemd want doordat ik er niet in kan kan ik ook niet zien wat er mis is. Het was begonnen met een feedgrapper app, die heb ik via de ftp berwijderd, daarna kon ik niet meer inloggen…

  Help!

  Beantwoorden
 113. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  Beste ad,
  Als checkstadt een plugin is kun je die het beste via de FTP/server uit de map plugins verplaatsen of verwijderen. Zo wordt die ge-disabled en kun je weer inloggen.

  Mocht het alleen een lijn code in je theme zijn voor de stats zonder plugin verwacht ik dat het problem ergens anders ligt. Wellicht is WordPress ge-update?

  In theorie kan alleen en code in de functions.php van je theme en/of een plugin het admin panel om zeep helpen.

  Beantwoorden
 114. Ad Vroegh
  Ad Vroegh says:

  Hallo beste.

  Ik heb een probleem. Ik kan mijn Homepage pagina niet meer bewerken. Als ik op de button bewerken klik zie ik een volledig wit scherm. De dader is Checkstadt(statistieken)dat pictogram staat links bovenaan in het witte scherm.
  Weet iemand hoe dat ik het boven omschreven kan oplossen.

  Hartelijk dank voot uw reactie.
  Grt Ad.

  Beantwoorden
 115. Mathieu - WPbeveiligen
  Mathieu - WPbeveiligen says:

  Goedemiddag,

  Het admin lijkt het te doen, echter zie ik nog wel een Coming soon page.

  Mocht je verhuist zijn naar een nieuwe hosting kan ik me voorstellen dat er nog aanpassingen gedaan moeten worden in de wp-config inderdaad,of zijn de database gegevens hetzelfde? Kon je de gehele backup bij je nieuwe provider importeren incl MySql database? Je kunt misschien het gemakkelijkst even een mailtje sturen naar mathieu(a)Mathieu – WPbeveiligen.net met die antwoorden. Dan kun je specifieker zijn zodat ik je goed kan helpen. Het lijkt me belangrijk dat je website snel weer online is en het geen dagen duurt 😉

  Beantwoorden
 116. marion van de stolpe
  marion van de stolpe says:

  Hallo, ik heb vandaag de backup gegevens van mijn website Ibizahomestyling.com terug gezet omdat ik ben verhuisd naar een nieuwe provider. alles is goed verlopen, echter is mijn website nog steeds niet zichtbaar. bij WP config staat er bij Index PHP bestand vermeld. Ik weet nu niet weer wat ik moet doen om mijn website in de lucht te krijgen. kan iemand mij adviseren? alvast bedankt.

  Beantwoorden