rest api wordpress
Leestijd: 2 minuten
Leesniveau: wordpress leesniveau
Waardering:
0
(0)

Wat is de nieuwe REST API in WordPress 4.7.2

De nieuwe REST API zorgt ervoor dat je berichten en pagina’s kunt lezen, schrijven, updaten en verwijderen vanaf een andere plek dan het reguliere admin.
Dat betekent bijvoorbeeld via een andere website, een applicatie.

Als je er zo over nadenkt lijkt het een leuke nieuwe feature die je niet snel zal gebruiken.
Maar als je even out-of-the-box denkt kun je enorm veel met deze nieuwe API!

Je kunt WordPress vanaf nu gaan gebruiken als basis-server/host voor data. Denk aan een agenda, een nieuws app, en veel meer!

De REST API, niet alleen maar voordelen

De nieuwe mogelijkheden om berichten en pagina’s aan te passen vanaf een andere locatie gaf ook een opening voor hackers.
Sucuri kwam daar al snel achter en meldde het aan Automattic (het bedrijf achter WordPress).

Die onderzocht de informatie waarbij ze concludeerde dat het echt een groot risico met zich mee bracht. Daardoor hebben ze een geforceerde update doorgevoerd met een paar belangrijke veiligheidsfixes.

De REST API gebruiken

De API staat standaard aan, je hoeft niets in te stellen. Het enige wat je moet doen is je website updaten naar WordPress 4.7.2+
Vanaf die release is de REST API actief en ontvangt je WordPress website specifieke commands via de navigatiebalk of via jQuery/Ajax commands.
Je kunt vanaf nu informatie op vragen zonder de pagina te herladen. De informatie zoals berichten- pagina’s- reacties en meer zijn dynamisch op te vragen, aan te passen en wanneer gewenst te verwijderen.

 

 

 

Wat vindt je van dit artikel?

3
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • WPbeveiligen
   WPbeveiligen says:

   Plugins gebruiken de REST API in principe niet. De API is voor het extern aanpassen van berichten en pagina’s. Aangezien een plugin IN de website staat zou het een omslachtige manier zijn om iets met de website te doen.
   De plugins werken meestal direct op de database.

 1. Melissa draf
  Melissa draf says:

  dat is een mooi begin! een functie die je website moet verbeteren en de site gaat juist kapot. dat moet ik niet hebben ik heb dus ook niet geupdate. kan ik die api ook uitschakelen? ik wil die helemaal niet hebben, ik heb het niet nodig!

  Beantwoorden