Gehackte website? Zo kunt je die herstellen!

Gehackte website? Zo kunt je die herstellen!
datum-geschreven 10 apr 2012

Wanneer je een gehackte website hebt wil je die natuurlijk zo snel mogelijk herstellen naar goede staat. Voor bedrijven lopen de kosten van een defecte website snel op, maar ook als de eigenaar van een blog wil je natuurlijk niet dat je reputatie in Google benadeeld wordt! Een gehackte website heeft als resultaat dat Google je in positie laat zakken, mits blijkt dat het niet binnen aanzienlijke tijd hersteld wordt. Dit is om bezoekers te beschermen en omdat Google alleen goede sites toont in zijn zoekresultaten.

Enkele manieren om de gehackte website te herstellen

Er leiden meer wegen naar rome, luidt het gezegde en dat is ook zo bij het herstellen van je gehackte website. Dat kan op meerdere manieren, wij zullen enkele manieren om je gehackte website herstellen beschrijven:

Maar eerst: maak een complete backup van je gehackte website & vergeet daarbij de database niet op te slaan!

1. Een relatief gemakkelijke manier om de gehackte website tijdelijk te herstellen

Je kunt bij veel hostingproviders vragen om een backup terug te zetten van voor het moment dat de website gehackt is. Dit tijdstip moet je dan wel aangeven, bijvoorbeeld van 7 of meer dagen terug. (Hier kunnen kosten voor worden berekend) Daarom kan het nog beter zijn als je zelf de mogelijkheid hebt om backups te maken en terug te zetten.
Let wel op dat je mogelijke recente updates of pagina’s verliest.

Na het herstel snel beveiligen zodat je website niet direct weer gehackt wordt!

Na het terugzetten van de backup heb je mogelijk weer een website die vrij is van de hacks en aanpassingen die door de hacker/hackscript veroorzaakt zijn. Maar zoals je kunt bedenken is dit tijdelijk, de website wordt 9/10x door geautomatiseerde scripts gehackt en die zal je website vast nog wel een keer bezoeken. Beveilig je website daarom zodat je website niet weer in de problemen komt.

2. Als je zelf kunt programmeren, kun je de gewijzigde bestanden corrigeren

Als programmeur kun je de aangepaste code (hacks) opzoeken en aanpassen of verwijderen, let wel op dat dit niet gemakkelijk is aangezien er vaak veel hacks- backdoors en aanpassingen worden verricht als een hacker of script eenmaal in je website is gekomen.

Een tip: om de gehackte bestanden te vinden kun je een FTP programma zoals Filezilla op starten en de wijzigings datum van de bestanden bekijken. De datum van de gehackte bestanden wijkt vaak als enigste af van alle andere datums.

Na het herstel snel beveiligen zodat je website niet direct weer gehackt wordt! Een schone website is geen veilige website, dat heb zelf al ervaren..

3. Je gehackte website LATEN herstellen

WPbeveiligen gebruikt de kennis en ervaring die sinds 2007 is opgebouwd als webhoster en programmeur om je website naar de correcte staat terug te brengen in een zo snel mogelijk tijdsbestek. Ook kunnen we backups maken van bestanden en de website herstellen met zo min mogelijk dataverlies.

Klik hier om je gehackte website door WPbeveiligen herstellen (en direct beveiligen)

Als je de website door WPbeveiligen laat herstellen ben je zeker dat de hack bestanden weg zijn, wij werken zeer grondig volgens een vast patroon wat al jaren beproefd is. Tevens doen wij na-controles en geven wij standaard garantie.

 

Meer WordPress: , ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties