Gehackt voordat je zelf ingelogd bent!

Nieuwsflits
datum-geschreven 12 apr 2022

Dat je website kwetsbaar is als je goed te vinden bent op Google weten we, dat meer plugins het risico vergroten dat je gehackt kunt worden ook.. Maar dat je nu al gehackt kunt worden VOORDAT je zelf ook maar 1 keer ingelogd bent?

Dat overkwam een aantal websites die de installatie niet snel genoeg afmaakte.

Hoe dan?!

Bij een nieuwe WordPress installatie moet je als eerste een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen. Je zou zeggen, een nieuwe installatie daar komt niemand tussen. De domeinnaam is soms nog maar net geregistreerd.. niemand die daar vanaf weet.

Niets is minder waar, de Letsencrypt dienst die gebruikt wordt om gratis SSL certificaten aan te vragen blijkt informatie gelekt te hebben waardoor hackers & scripts wisten welke domeinnamen & websites net nieuw zijn.

1, 2 ,3 malware

Hackers zijn daar meteen mee aan de slag gegaan en als de installatie niet snel genoeg afgemaakt werd vulden zij of een scriptje een gebruikersnaam en wachtwoord in.

Installeerde ze een bestandsmanager
(plugin)

En uploaden ze hun eigen malware.

Goede gewoontes

Het is een goede gewoonte om een installatie direct af te maken, en niet alleen het gedeelte waarbij je een gebruikersnaam en wachtwoord kiest maar ook door een beveiligingsplugin te installeren en te configureren.

Heb je geen tijd of mis je de kennis om je website te beveiligen? Laat dat aan ons over!
Vraag op tijd een pakket aan, dan zorgen wij dat we klaar staan en je nieuwe website direct beveiligen.
Laat je WordPress website beveiligen.

Bron: Security.nl

Meer WordPress: ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties