Een nieuwe pagina aanmaken in WordPress gaat zeer gemakkelijk en intuïtief.
Doordat WordPress een CMS systeem is dat de server/ftp beheerd hoef je geen bestanden op de server te zetten (1980-2010) en geen andere ingewikkelde stappen te ondernemen om een nieuwe pagina aan te maken.
Terwijl WordPress het gemakkelijk maakt een nieuwe pagina aan te maken, wil dit niet zeggen dat de kwaliteit van de pagina er minder om is. WordPress genereerd pagina’s die net zo goed (of-zelfs-beter) scoren in zoekmachines als Google, Yahoo, Ilse en Bing.
De pagina’s worden standaard voorzien van een titel, van goede tekstopmaak en met enkele modules kun je zelfs de zoekmachine optimalisatie beheersen.
Een pagina aanmaken, laten we van start gaan!
Een pagina maken – De start
Als eerste ga je naar de pagina’s en klik je op “nieuwe pagina”.
Een pagina maken – De naam kiezen
Dan start je bovenaan de nieuwe pagina met de naam.
De naam van de pagina wordt gebruikt als referentiepunt voor je navigatie menu en voor de url in de navigatiebar. In de meeste themes wordt de paginanaam ook als hoofdtitel (H1) gebruikt en weergegeven.
Een stukje SEO:
De longtail techniek waar je soms over leest draait erom dat de titel van de url zo lang mogelijk wordt, zo zou je op veel steekwoorden en zoekwoorden richten die personen op Google invullen, echter is het raadzaam om deze te beperken tot de belangrijkste speerpunten omdat de url ook zoekwoorden uitsluit.
Kies een steekwoord voor pagina’s en url’s tenzij je de titel als blogbericht wilt gebruiken.
Je kunt de Permalink/url nog wijzigigen nadat je de titel hebt ingegeven, zo behoudt je een lange heldere H1 maar behoudt je wel een heldere url, ook vice versa is dit nodig voor het doel dat je wilt bereiken met je lezers of de zoekmachines.
WordPress pagina maken – Wysiwyg vs tekst
Als je per ongeluk op “tekst” klikt, wat heel aannemelijk is omdat je tekst wilt schrijven.. krijg je juist de ingewikkelde code te zien.
Zorg daarom altijd dat de tab Wysiwyg actief is. De betekenis van wysiwyg is What You See Is What You Get. Kortom, je krijgt gewoon te zien wat je typt zonder de html die wordpress op de achtergrond wordt toegevoegd.
Altijd op WYSIWYG laten staan!
Een pagina maken – Optimalisatie voor Google, Bing en Yahoo
WordPress staat er bekend om dat het vanuit “the box” al zeer goed functioneert in zoekmachines. De s.e.o. functionaliteiten zijn zorgvuldig gekozen en de gebruiker wordt op veel manieren geholpen de tekst en titels zo goed mogelijk op te zetten.
Toch is zijn er extra s.e.o. modules zoals de All In One SEO Pack of de SEO van Joost. De SEO plugins zorgen ervoor dat de linkfollowing, de meta tags en de canonieke URL’s gefocust staan op de juiste woorden en pagina’s. Tevens kun je zien hoe je website scoort op bepaalde zoekwoorden en hoe je website in Google getoond zal worden. Denk hierbij specifiek aan de titel en de beschrijving in Google.
Een pagina aanmaken – Controle en online plaatsen
Na het opzetten van een pagina controleer je de leesbaarheid voor de gebruikers, je leest je pagina nog een laatste keer door en corrigeert waar nodig de tekst en opmaak van de pagina. Je kunt zie hoe de pagina eruit zal zien op je website door op “voorbeeld” te klikken.
Dan zie je een voorbeeld/output zoals hij online zal verschijnen nog voordat je de pagina daadwerkelijk online plaatst. Is de pagina correct? Druk dan op de blauwe button waar Publiceren staat. De pagina zal direct online verschijnen!
De meeste klanten hebben niet door dat het aanmaken van een bericht hetzelfde werkt. De titel van dit blog had ook kunnen heten: hoe het aanmaken van een pagina of blog bericht werkt.
Die knoppen met wysinogwat zijn onduidelijk. Ze kunnen beter de knoppen Opmaak / Code gebruiken dat is toch veel duidelijker ik vraag me af of wysiwijg in america of waar het vsndaan komt zo bekend is
Ik blog veel via mijn telefoon. Nu heb ik de app staan maar ik mis wel diverse functies zoals het maken van titels. Dat doe ik juist via de tekst modus via de browser maar ik vind het een onhandige workaround hopelijk dat wordpress dit binnenkort verbeterd. De editor is al beter geworden sinds de update van 4 maar toch..
Het lijkt en is zonl simpel toch moet ik het vaak uitleggen aan mijn connnecties die met wordpress werken