Mijn WordPress website toont een andere website!?!

Mijn WordPress website toont een andere website!?!
datum-geschreven 1 mei 2016

Als je dit bericht leest omdat je WordPress website ineens verwijst naar een andere website (netjes vertaald), kun je het beste direct contact opnemen.

Scripts en hackers gebruiken je website voor hun eigen doeleinden

Hackers schrijven scripts waarmee ze binnen kunnen komen om je WordPress website aan te passen zodat die doorverwijst naar hun eigen website.

Dit kan door middel van een link in je website zijn, of door middel van een re-direct; wanneer de bezoeker je website bezoekt wordt die direct omgeleid naar een website van de hacker.

De website van de hacker

Over “de website van de hacker” valt nogal wat te zeggen aangezien hij of zij die website vaak alleen heeft om het grote cash binnen te halen. Vaak verkoopt die websites producten die ze zelf niet eens aan hun eigen vrienden of familie durven te tonen. Maar het gaat immers om geld he?!….

Hou deze hackers buiten je website

Je zit er niet op te wachten om een reclamebord te worden voor de producten van een hacker, en daarom moet je ervoor zorgen dat de hacker je website niet in kan zonder toestemming.

WordPress zich laat hackers niet toe, maar de vele plugins in een WordPress website bevatten vaak wel een opening waardoor een hacker zijn reclame kan plaatsen of bezoekers kan doorverwijzen.

Bescherm je WordPress website

Deze antivirus / beveiligingsplugin zorgt ervoor dat je WordPress website beschermd is tegen hackers.

  • De plugin helpt je om het admin te verbergen
  • Maakt kwetsbare bestanden op de server onbereikbaar
  • Blokkeert herhaalde pogingen
  • Zorgt dat alleen veilige wachtwoorden gebruikt worden
  • Maak backups van je  database
  • Houdt bestandswijzigingen bij
  • Brengt je op de hoogte van aanpassingen
  • En meer..

De beveiligingsplugin beheert je WordPress als een professional en helpt jou de juiste instellingen te gebruiken om je WordPress te beschermen tegen hackers.

Meer WordPress: ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rick

Als je een website laat bouwen, moet je daarna zelf voor het onderhoud zorgen. Er wordt dan niet altijd vertelt dat je ook wat moet doen om de website te beveiligen. Je denkt dan: daar zorgt het hosting bedrijf wel voor. Dat blijkt ook niet zo te zijn. Zijn er ook websitebouwers die met jullie samenwerken?

Annette

Ja mijn website doet dat ook sinds vanmiddag! Allemensen ik heb een nette website laten makken over mijn broodjeszaak en nu nu staat er ineens een andere site als ik op mijn domein gaa kijken. Blote vrouwen en dan of je soort van blauwe rommel wilt kopen voor 300 euro… Ik wordt hier niet blij van heb mijn mediabedrijf 1200+ betaald voor deze website en weet je wat ze zeggen? Dan had ik de site moeten updaaten of in hun beheer moeten zeetten. Ik begrijp er niets meer van het kan toch niet zo zijn dat ik na zo’n bedrag ook nog moet bijbetalen?