Als er iets mis is met de code, met de database of met de hosting zie je een error.
Voor velen is die error niet te begrijpen maar wij als beveiligers van WordPress zien ze natuurlijk vaak bij gehackte websites.
Niet elke error komt door een hack, en om dus de juiste oplossing te vinden voor de error is het belangrijk te weten wat de error betekent.
De 404 error
De 404 is de meest bekende en zie je wanneer een pagina niet gevonden kan worden.
Je website doet het dan nog wel, aangezien een 404 pagina meestal getoond wordt in de layout van je website, maar de pagina bestaat niet (meer) of de url is niet goed ingetypt.
De 500 error
De 500 error zie je meestal wanneer er iets aan de hand is bij de server. Dat kan betekenen dat de server even offline is, of opnieuw opgestart moet worden, dan zie je niets meer van je website totdat de hoster dit heeft opgelost.
Error establishing a database connection
Deze zie je wanneer de database onbereikbaar is. Dit kan komen doordat je de verkeerde gegevens hebt opgegeven maar het komt ook wel eens voor dat de hosting een probleem heeft en de database daardoor niet geladen kan worden.
Een wit scherm zonder error
Het komt ook voor dat je gewoon een wit scherm ziet, WordPress houdt voor veiligheid wel eens error’s achter aangezien het voor hackers een bron van informatie kan zijn.
In dat geval moet je de debug_mode op “true” zetten in de wp-config file van je WordPress website.
WPbeveiligen kan je probleem oplossen
Wij hebben de kennis en ervaring om de meeste error’s op te lossen. Op no-cure-no-pay basis kun je contact met ons opnemen.
De kosten voor het oplossen van een error ligt meestal tussen de 40-60 excl btw aangezien het gemiddeld niet langer dan een uurtje duurt om het probleem op te lossen.
Als het probleem bij de hoster ligt, heeft het dan zin om jullie in te schakelen. De hoster moet het dan toch oplossen? Of kunnen jullie dan beter aan de hoster uitleggen waar ze het probleem moeten zoeken?
Vaak houdt een hoster zich niet bezig met error’s die in de website veroorzaakt worden.
Alleen als de error door de hoster veroorzaakt wordt lossen ze die op.
Maar 99.5 van de errors worden niet door de server ofwel door de hoster veroorzaakt.
ik heb hier een error 500 moet ik dan de hosting bellen of gewoon afwachten totdat de site het weer doet?