WordPress voor bedrijven: de voordelen en nadelen

WordPress voor bedrijven: de voordelen en nadelen
datum-geschreven 10 feb 2015

WordPress voor bedrijven: de voordelen en nadelen

Als je een zakelijke website op wil zetten voor je bedrijf, heb je diverse mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om een programmeur-designer aan het werk te zetten en een website met beheermogelijkheid te laten ontwikkelen, maar kun je ook kiezen voor een WordPress website.
WordPress is het populairste Content Management Systeem van dit moment en steeds meer ondernemers kiezen bij het opzetten van een zakelijke website voor een website van WordPress. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen bij het opzetten van een zakelijke website in WordPress voor bedrijven?
Meer over dit onderwerp, lees je in dit artikel.

De voordelen van WordPress voor bedrijven

Er zijn enkele voordelen verbonden aan een WordPress website voor bedrijven. Zo profiteer je als ondernemer van de volgende voordelen van WordPress voor bedrijven:

  1. WordPress is gemakkelijk in gebruik. Zowel beginnende gebruikers als ervaren gebruikers kunnen aan de slag met WordPress en met dit CMS de mooiste websites ontwikkelen.
  2. WordPress is continu in ontwikkeling. Gemiddeld zijn er acht updates per jaar voor WordPress, waardoor het CMS continu vernieuwd en verbeterd wordt.
  3. WordPress heeft veel functionaliteiten. Er zijn meer als 40.000 plugins voor WordPress, dus als gebruiker van WordPress voor bedrijven heb je oneindig veel mogelijkheden om jouw website te stylen en te laten functioneren zoals jij dat wilt.
  4. WordPress denkt goed aan zoekmachineoptimalisatie. De techniek achter WordPress voor bedrijven is zo ontwikkeld, dat het systeem veel mogelijkheden biedt tot zoekmachineoptimalisatie waardoor je website goed gevonden kan worden in Google.
  5. WordPress is goedkoop, omdat al het ontwikkelwerk al gedaan is. Het is open source. Je hoeft dus niets meer te betalen om het systeem achter jouw website te laten ontwikkelen, maar betaalt alleen voor het ontwerpen van jouw WordPress website of betaalt zelfs helemaal niets als je dit besluit zelf te doen.

 

Zoals je ziet, heeft WordPress voor bedrijven diverse voordelen. Het is dan ook niet voor niets dat WordPress het populairste CMS van dit moment is en het aantal gebruikers van WordPress nog altijd stijgende is, want WordPress is simpelweg een prettig en goedkoop systeem om mee te werken, dat continu in ontwikkeling is en vele functionaliteiten heeft waarbij het blijft denken aan zoekmachineoptimalisatie.

De nadelen van WordPress voor bedrijven

Helaas zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van WordPress voor bedrijven. Het grootste nadeel van WordPress is het feit dat dit CMS niet altijd veilig is. Dit heeft te maken met drie factoren:

  1. WordPress heeft een open source code. Dit betekent dat iedereen de code achter WordPress in kan zien en omdat er helaas mensen zijn die deze informatie voor verkeerde doeleinden gebruiken, is de beveiliging van WordPress niet altijd goed.
  2. WordPress heeft veel functionaliteiten in de vorm van plugins, maar deze plugins zijn ook niet altijd veilig. Zo zijn veel plugins besmet met virussen of geven bepaalde plugins hackers gemakkelijker toegang tot jouw WordPress website.
  3. WordPress geeft je de functies die je nodig hebt om jouw website beter te beveiligen, maar veel mensen weten niet hoe dit moet. Omdat WordPress je niet helpt bij het beveiligen van je website en je dus aan je lot of professionals als WPbeveiligen overlaat op het gebied van de beveiliging van jouw website, zijn veel WordPress websites gemakkelijk toegankelijk voor bijvoorbeeld hackers.

 

Alleen als je zelf actief aan de slag gaat om de beveiliging van jouw WordPress website te verbeteren, ben je als gebruiker van WordPress minder vatbaar voor vervelende virussen of aanvallen van hackers. En omdat veel mensen, zoals al eerder vermeld, niet weten hoe de beveiliging van een WordPress website verbeterd kan worden, krijgen helaas veel gebruikers van WordPress te maken met virussen en hackers. Dit is dan ook het grootste nadeel van WordPress voor bedrijven.

Conclusie

Het gebruik van WordPress brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is WordPress gemakkelijk in gebruik, wordt WordPress regelmatig vernieuwd en verbeterd, heeft WordPress duizenden functionaliteiten in de vorm van plugins, denkt het CMS goed mee bij het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie van websites en is WordPress erg goedkoop. Het enige grote nadeel van WordPress is het feit dat WordPress niet altijd veilig is. Om te voorkomen dat je als gebruiker van WordPress in aanraking komt met virussen en hackers, moet je dan ook zelf bepaalde acties ondernemen of je WordPress website goed laten beveiligen. Omdat velen niet weten welke acties dit zijn, krijgen gebruikers van WordPress helaas regelmatig te maken met virussen en/of hackers.

Twijfel je nog over WordPress? Klik hier om te vergelijken!

Meer WordPress: ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Adrie

Voor bijvoorbeeld kleine middenstanders of clubs is WordPress een uitkomst. Vooral omdat je met een redelijk klein budget een website kunt maken of kunt laten maken. Vaak wordt dan gedacht de website is klaar en daarna hoeft er niets meer aan gedaan worden. Voor onderhoud en beveiliging is ook een budget nodig, dat wordt vaak vergeten.