WordPress plugins verstandig gebruiken

WordPress plugins verstandig gebruiken
datum-geschreven 26 nov 2014

WordPress staat bekend om de mogelijkheden om het gemakkelijk uit te breiden met plugins. Dus voor social media een plugin, voor de reacties een plugin, voor de beveiliging van je website een plugin, voor de sitemap een plugin, voor de seo een plugin.. voor het contact formulier een plugin, voor de webshop een plugin..

8 deuren voor hackers!

Voor je het weet staan er 8 plugins actief. 8 deuren voor hackers!

Elke plugin zet een stuk code in je website, denk aan javascript, ajax, een stukje database connectie en meer. Dit zijn allemaal deuren voor hackers en scripts waarmee ze in je website kunnen komen.

Het is dus belangrijk om niet te veel plugins te gebruiken, en met name geen verouderde plugins die gebruik maken van je database of de mogelijkheid om bestanden te schrijven of aan te passen.

De snelheid van je website

Naast beveiligingsredenen is het ook voor de SEO en voor de snelheid van de website belangrijk om niet te veel plugins te gebruiken. Plugins zetten je website vol met voorgeschreven code die niet alleen de functie uitvoert waar je hem voor inzette maar de plugins worden gemiddeld voorzien van 300-400% extra code om alles voor de eindgebruiker gemakkelijk beheerbaar te maken.

Wil je een snelle website, maar toch veel functionaliteiten in je website? Gebruik dan de functions.php van je themefile of maak templates op maat aan voor de nodige functies.

Dit zorgt ervoor dat je website uniek is, minder gemakkelijk te hacken en dat je website snel blijft.

Iemand die verstand heeft van het opzetten van templates, unieke layouts, functies is OntwerpExpert.

Meer WordPress: , ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] hoofdbestanden van WordPress zijn vaak hetzelfde maar iedereen heeft een ander thema, andere plugins, een wisselend aantal pagina’s en […]