WordPress onder controle?

WordPress onder controle?
datum-geschreven 29 mrt 2016

Het blokkeren van hackers om je WordPress website veilig te houden met de iThemes Security PRO NL is belangrijk.
Maar wist je dat de log bestanden van iThemes Security PRO NL veel inzicht geven over je website?

De log bestanden geven je inzicht in de bestandswijzigingen, in de inlogpogingen, de opgeroepen “pagina’s” en meer!

“Waarom is het zo belangrijk om inzicht te hebben in de bestandswijzigingen??” Hoor ik je denken.

De bestandswijzigingen

De bestandswijzigingen tonen je welke bestanden aangepast of bijgeschreven zijn.
Het kan namelijk altijd voorkomen dat je WordPress website door een lekke plugin of door eigen toedoen wordt getroffen door een injectie, door een hack via een plugin of thema wat niet helemaal veilig was. (of waar na jaren een lek in is ontdekt door een hacker, dat komt nogal eens voor..)

iThemes Security PRO NL houdt veel tegen maar ontzegt plugins niet altijd om bestanden te schrijven, anders zouden sommige plugins namelijk niet kunnen werken.

Mocht er dus op een bepaald moment een hack(ers)bestand op je server komen, hoef je geen dagen te zoeken door alle mappen en bestanden en code maar open je gewoon de log bestanden.

Wat je kunt zien in de log bestanden van iThemes Security PRO NL

  1. De datum van wijziging
  2. Welke bestanden aangepast zijn
  3. Welke bestanden bijgeschreven zijn
  4. Het complete pad naar het bestand

Kortom, weten welke bestanden aangepast zijn, voorkomt veel problemen wanneer je toch getroffen wordt door een hack/injectie. Je kunt tijdig actie ondernemen en je weet exact wat er gebeurd is!
Daarnaast kun je ook zien welke pogingen gedaan zijn om in te loggen en naar welke bestanden gezocht wordt. De gezochte bestanden die onder het 404 tab staan zijn vaak aangeroepen door hackbots die op zoek zijn naar een lek in je WordPress.

Dit even wat betreft de weergave die de iThemes Security PRO NL je geeft zodat je WordPress onder controle kunt houden. In diverse andere artikelen op WPbeveiligen kun je lezen hoe je kunt voorkomen dat bestanden aangepast worden en kun je leren hoe je de hackers en bots volledig geautomatiseerd kunt laten blokkeren.

 

Meer WordPress:

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Robin

Vraag 1: iThemes Security PRO NL kan ik niet meer vinden. Heeft de versie iThemes Security PRO dezelfde mogelijkheden?
Vraag 2: Heeft het zin om door emails van iedere bestandswijziging op de hoogte te worden gebracht? Ik neem aan dat als iemand op een artikel een reactie geeft, dat dan ook bestandswijzigingen plaatsvinden.

dwinden

@Wendy

In ieder geval binnen 2 weken aangezien de iThemes Security PRO NL plugin bij installatie een WP Cron task aanmaakt die regelmatig alle log entries ouder dan 14 dagen verwijderd.

Overigens is die standaard waarde van 2 weken ook in te stellen.