WordPress beveiligen met een plugin

WordPress beveiligen met een plugin
datum-geschreven 21 mrt 2017
In dit artikel

WordPress beveiligen met een plugin, is dat nodig?

Standaard is WordPress relatief veilig en worden alle XSS hacks bij updates onschadelijk gemaakt. Maar de plugins en thema’s… die door anderen ontwikkeld worden, hebben veel zwakke plekken waardoor hackers en geautomatiseerde scripts toch in je website kunnen komen.

WordPress beveiligen begint bij het verbergen en beveiligen van je admin. Via het admin kan een hacker alles doen wat hij wil. Denk aan het schrijven van nieuwe berichten en pagina’s en het plaatsen van reclame in je huidige teksten of layout.

Maar.. ik heb toch hosting beveiliging?

De hostingprovider is ervoor om DDOS aanvallen tegen te houden en om je server goed te laten werken. Hiervoor worden uiteraard beveiligingsmaatregelen genomen zoals een Firewall en Brute-Force bescherming. Maar die zijn voornamelijk gericht op het beschermen van de server zelf. De beveiligingssoftware voor de server is NIET ontwikkeld voor het beschermen van Content Management Systemen.

Dit komt o.a. omdat er bepaalde rechten en vrijheden nodig zijn voor een Content Management Systeem om bestanden te bewerken, te maken en te verwijderen.

Beveiliging tegen hackers? Zo populair is mijn website niet!

999 op de 1000 websites worden door geautomatiseerde script gevonden op Google en raken zo besmet met een virus. Ook al is je website dus voor de lokale visvereniging.. het geautomatiseerde script kijkt daar niet naar en doet de injectie voor malware alsnog.

Malware? Virus? Hackers? Injectie?

Wat een termen! Een virus is toch voor computers? Denk aan Windows in de jaren 2000?
Uitleg: Een server waar je website op staat is een “uitgeklede” computer met alleen een besturingssysteem zoals Linux. Voor Linux zijn niet zoveel virussen die werken doordat er root bescherming is. Maar bij WordPress ligt dat anders.

En malware is toch iets in mijn browser?
Uitleg: Malware is de afkorting voor Malicious Software. Zo worden de scripts/software genoemd die hackers op je server zetten, of liever gezegd “injecteren”.

Injecteren is toch een term uit de geneeskunde?
Uitleg: Er wordt een stuk code genomen die in één keer op de server wordt losgelaten en die zich van daaruit uitbreidt naar diverse mappen en bestanden.

Hackers zijn inbrekers die voornamelijk met elektronica bezig zijn. In dit geval zijn ze dagen aan het experimenteren met een bekend lek en richten hun virus op dat lek.

En een plugin zou dat allemaal tegenhouden?

Niet zomaar “een plugin”. Maar de verbeterde iThemes Security PRO NL wel. Deze plugin heeft jaren van ontwikkeling in Amerika en Nederland ondergaan met honderden tests, updates en verbeteringen om het leven van hackers een stuk minder prettig te maken en je WordPress website te beschermen.

Hoe werkt de plugin dan?

Tegen een virus
De beveiligingsplugin beperkt de schrijfrechten en de uitvoerrechten op een aantal belangrijke bestanden zodat een virus zich niet zo gemakkelijk kan verspreiden en belangrijke bestanden niet zomaar aan kan passen.

Tegen malware
Malware heeft bepaalde kenmerken en voert vaak opdrachten uit die deze beveiligingsplugin tegenhoudt.

Tegen injecties
Een injectie wordt vaak via de navigatiebar gedaan, deze beveiligingsplugin houdt verdachte injecties en lange codes tegen die de hacker wil injecteren in je website.

Tegen hackers
Het LOGIN admin scherm verbergen en door middel van dubbele authenticatie beveiligen is een van de meest belangrijke preventies, daarnaast verbergt deze beveiligingsplugin diverse kenmerken die hackers aangrijpen om je website mee binnen te komen. Denk aan de gebruikers, de database, het versienummer van WordPress en meer.

Kortom..

Het is belangrijk om je WordPress te beveiligen tegen aanvallen, virussen en Malware.
De beveiligingsplugin die WordPress het beste beschermt, is de iThemes Security PRO NL
Wij gebruiken deze plugin al jaren en kunnen niet meer zonder, jij wel?

De meeste artikelen zijn geschreven door Mathieu Scholtes, eigenaar van WPBeveiligen. Volg Mathieu op LinkedIn voor het laatste WordPress-nieuws, handige tips en exclusieve aanbiedingen.
Bezoeken op LinkedIn!

Deel jouw vraag, tip of mening!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark

iThemes Security PRO NL kan ik nergens meer vinden. Bestaat de NL versie nog?

Mart kleyn

ik werk in de tapijtindustrie, ik heb een website waar mijn klanten tapijt kunnen bekijken en de tarieven kunnen zien.
mijn site blijkt gewoon gehackt volgens de hoster. ik heb ze nog gevraagd om mijn site terug te zetten naar een tijdje geleden omdat ik las dat ze de website ook regelmatig opslaan maar ze hebben de site alleen in besmette vorm.
lekker is dat!!
ik ga eens naar de plugin kijken die je beschrijft. hoop dat die helpt om te voorkomen dat mijn website nog een keer gehackt wordt. het is nota bene een website over tapijt.. het lijkt wel alsof hackers niets beters te doen hebben

Pak 20% korting met de combo deal!
▼ Nee nog niet