Wat is een website server?

Wat is een website server?
datum-geschreven 18 mei 2021

Een server is een razendsnelle computer die je website “serveert” wanneer iemand je domeinnaam bezoekt.

veiligheid datacenterServers staan doorgaans in een Datacenter, dat is een Hi-Tech gebouw met een beveiligde ruimte en een snelle verbinding.
Het gebouw is ingedeeld in afgesloten ruimtes waar sensoren ervoor zorgen dat de temperatuur, de luchtvochtigheid en airflow optimaal is zodat de server goed presteert. Dit resulteert weer in een stabielere server wat belangrijk is voor de uptime van een website.

Waarom staan websites op servers?

Zoals genoemd is het een veilige omgeving om je website op te slaan. De internetverbinding is snel genoeg om duizenden website te laden.

Je “kunt” een website ook vanaf 1 computer serveren.. maar dit is kostentechnisch niet verantwoord en ook niet erg veilig en stabiel.

Zijn alle servers hetzelfde?

Nee, er is verschil tussen de technologie die een server gebruikt. Tevens kan de configuratie wisselen. Het is daarom niet vanzelfsprekend dat je website op de beste en snelste server staat.

Kan ik zelf een server kopen?

Ja, dit kan. Hou er rekening mee dat je onderhoud hebt, licentiekosten en veel andere kosten waardoor je zoal startkosten hebt van 1500+ euro en dan nog de maandelijkse kosten.
Daarom kiezen 99.9% van alle website-eigenaren voor een hostingpartij die een server in een data-center hebben staan.

Kies voor een goede hostingprovider

Op dit moment hebben wij contact met een zeer snelle hostingprovider.
Die gebruikt de nieuwste technieken, zowel softwarematig als qua hardware (De server zelf).

Een belangrijk aspect voor een snelle website is ook het aantal websites dat op een server staan. Wanneer dit er te veel zijn worden de sites alsnog traag. Dit zie je veel gebeuren bij budget-hosts.

De hostingprovider die wij hebben geeft voorrang aan de snelheid van jouw website en plaats daarom slechts enkele websites per server.

Wil je een razendsnelle website?

Kies dan voor onze hostingprovider.

 

Meer WordPress: ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties