Wat is Country Blocking?

Wat is Country Blocking?
datum-geschreven 22 sep 2021

Country Blocking zorgt ervoor dat je bezoekers van bepaalde landen kunt blokkeren. Die landen kunnen je website dan niet bezoeken.

top
Tom - Serverbeheerder:99% van alle bezoeken uit het buitenland zijn afkomstig van bots, dit zijn geen echte bezoekers.. het kost de server veel capaciteit om de aanvragen van bots te verwerken. Daarom raad ik aan om grote landen te blokkeren, mits je zeker weet dat je daar geen klanten of bezoekers hebt zitten natuurlijk.

Wanneer gebruik je Country blocking?

Als je doelgroep, dus je potentiele klanten allemaal uit Nederland komen is het aan te raden andere landen te blokkeren.

Voorbeeld: Iemand uit India of Rusland zal niet zomaar klant worden. Maar het aantal hackers en bots die je website lastig vallen of testen op WordPress lekken is enorm in die grote landen.

Technisch: hoe werkt de Country blocker?

De Country blocker werkt met een database van IP afdressen die gelijkstaan aan een land. Wanneer de bezoeker voldoet aan een bepaald IP adres zal die een melding krijgen dat de website niet bereikbaar is, of wanneer je een omleiding ingesteld hebt zal de bezoeker doorgestuurd worden.
Omdat de database van IP adressen regelmatig bijgewerkt moet worden (dynamisch) zal dit niet via de Htacces plaatsvinden maar bij aanvraag van je website door de betreffende beveiligingsplugin (wordfence) verwerkt worden.

Wat is het nadeel van Country blocking?

  • Als je doelgroep, of 1 van je klanten zich in 1 van de geblokkeerde landen bevindt kan die je website niet bereiken.
  • Country Blocking werkt op basis van het IP adres van een bezoeker/aanvaller, veel personen gebruiken een VPN – Proxy waardoor ze beveiliging kunnen misleiden door te doen alsof ze van een ander land komen.
  • Sommige diensten (Crawlers, Cloud diensten, Backup & monitoring tools) draaien op servers in andere landen. Die kunnen je website dan ook niet benaderen voor goede doeleinden.

Welke beveiligingsplugin biedt Country Blocking?

  • WordFence
  • iThemes Security

Mijn ervaring met Country Blocking

Ik heb Country blocking de afgelopen 10 jaar slechts 3x gebruikt. Dat was omdat een bepaalde hackersgroep zijn pijlen had gericht op de webshop van een klant. Daarbij was het nodig om dat land en diverse omliggende landen te blokkeren. Dit was niet alleen nodig om hun tegen te houden maar vooral om de auto-bots te stoppen die de server overspoelden met aanvragen.

Meer WordPress: , ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties