Waarom ontvang ik zoveel spam?

Waarom ontvang ik zoveel spam?
datum-geschreven 18 jul 2016

Zoveel spamAls je geen goede filters hebt kun je dagelijks 20 tot wel 200 e-mails krijgen over producten die je niet wilt. SPAM!

Om erachter te komen waarom je zoveel spam ontvangt, is het goed om te weten hoe ze achter je e-mailadres komen, waarom je zoveel in je inbox krijgt, en uiteindelijk het belangrijkste: hoe lost je het op?

Hoe komen ze achter je e-mailadres?

Personen die spam/reclame willen versturen kunnen op 3 manieren aan je e-mailadres komen:

  • Ze kopen een e-mail database met 20.000 e-mailadressen
  • Ze schrijven een script dat het internet afzoekt naar e-mailadressen op webpagina’s (waarna ze spammen en de e-mailadressen weer verkopen)
  • Ze benaderen grote bedrijven persoonlijk (dit komt zelden voor)

Waarom ontvang je zoveel spam?

Als je e-mailprovider geen filters heeft zou je 1000-en spamberichten per dag ontvangen. Maar gelukkig heeft iedere hostingprovider, mailservice spamfilters aangezien ze anders alleen al 95% van alle mail moeten afhandelen van spambot’s.

Spambot’s?

Dat zijn scripts op een computer die 1 ding doen: mailen, mailen, mailen. Een simpel script dat een e-mailadres neemt, dan een stukje reclame pakt en verzend. Alleen dan 4x per dag naar hetzelfde adres en met een totaal van miljoenen 24/7.

Ondanks de spamfilters krijg jij alsnog 10 tot 20 berichten per dag.. 7 dagen per week. Dit zijn e-mails die verzonden worden van onbekende servers, waarbij de verzender alle filters kan omzeilen.

Hoe kun je spam oplossen?

In e-mailprogramma’s en op de server staan soms mogelijkheden om e-mailadressen te blokkeren. Of om bepaalde woorden te blokkeren.

Soms is het nodig om naast de 500 woorden die al geblokkeerd zijn, ook nog specifieke reclame te blokkeren.

Gebruik de filters die je hebt in je e-mailprogramma of op de server om spam direct te verwijderen. Anders ben je dagelijks alleen maar e-mails aan het verwijderen met spam.. dat is werken tegen een computer, wat we als mens nooit zullen winnen.

Waarom verzend iemand spam?

Geld.

1-op-de-10.000 e-mails wordt gelezen en iemand koopt iets. En dus is er weer een reden om miljoenen e-mails te verzenden met een bepaalde “geweldige aanbieding”.

 

Meer WordPress:

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties