Waarom komt mijn mail in de spam map?

Waarom komt mijn mail in de spam map?
datum-geschreven 18 jul 2016

Om te begrijpen waarom je mail in de spam map terecht komt, is een stukje basiskennis vereist: E-mail wordt door diverse filters gehaald voordat het in de mailbox terecht komt. Die filters zijn ingesteld door je hostingpartij, op de server of door Hotmail, Gmail.

Filters houden e-mail tegen en bepalen of het spam is

  1. De filters houden een groot gedeelte van de spam tegen op basis van de informatie die een e-mail bevat. Denk hierbij aan vieze woorden, of reclameproducten zoals “stimulerende medicijnen” en “ander 18+” materiaal.
  2. De filters houden ook bestanden tegen die bekend staan als virus. (Op bestandsnaam maar ook op extentie, denk aan de .exe files)
  3. En berichten met grote bestanden worden vaak ook geblokkeerd om je mailbox niet vol te laten lopen.

Kortom, als je e-mail verzend met grote of verdachte bestanden worden die tegengehouden & als er vermoedens zijn dat het ongewenste reclame is.

Het verzendadres

Nog een factor waardoor e-mail in de spam map beland is het verzendadres. Je mail wordt verzonden via een server, wat een computer is die veel meer informatie verwerkt dan alleen jouw e-mail. Als die computer misbruikt wordt door anderen om spam te versturen komt die gehele computer op een zwarte lijst te staan.

Conclusie

Als je e-mail aan 1 van deze bovenstaande factoren voldoet komt de mail niet netjes in de inbox maar wordt de mail tegengehouden of automatisch in de spam map geplaatst.

 

Meer WordPress:

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas

Zelf gebruik ik gmail. Google verzendt niet eens emails met verdachte bijlagen zoals met exe extensies. Het veranderen van de extensie werkt ook niet. Zelfs al zit het programmaatje in een zip file.