Waarom je geen illegale plugins of themes moet downloaden

Waarom je geen illegale plugins of themes moet downloaden
datum-geschreven 25 nov 2014

Dat er een luchtje zit achter dingen die gratis zijn weet iedereen, en zo kan ook de Nulled websites die gratis plugins en themes aanbieden zich aansluiten in het “rijtje oplichterij”.

De websites bieden betaalde scripts aan die gehackt zijn en geen licentie meer nodig hebben. Soms erg handig als je een betaald script wilt testen voor je het koopt.

Echter zou ik het voortaan maar laten om plugins en themes van illegale websites af te halen. De scripts bevatten namelijk geen simpele stukken extra code die je website openstellen voor hackers maar er staan geavanceerde stukken code in die de gehele server in gevaar brengen.

De scripts zijn zo geschreven dat ze bij elke bezoeker een functie uitvoeren, maar wanneer je ingelogd bent… dan doen ze niets zodat je ze niet snel kunt vinden met beveiligings plugins als bijvoorbeeld WordFence.

Kortom, goedkoop is duurkoop en gratis is problemen zoeken!

Download hier de whitepaper met meer gedetailleerde informatie.

Meer WordPress: , ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] ja, ook illegale plugins zijn “gratis” te downloaden. Maar in dit geval spreekt toch het gezegde: Goedkoop is […]

Kees van brakel

Ik wilde de WPML kopen. Die kost jaarlijks 39 tot 130 euro.. denk maar niet dat ik die ga betalen. Heb hem toch mooi van een Nulled site afgehaald. tot nu toe geen probleem