Waarom hacken hackers?

Waarom hacken hackers?
datum-geschreven 11 jan 2016

Hacken is 1 van de meest voorkomende criminaliteit aan het worden. Dit komt doordat je hacken vanuit je luie stoel thuis kan doen en je anoniem kunt hacken (als je weet hoe dat werkt).

1 op de 5 nederlanders wordt vroeg of laat geconfronteerd met een gehackte website, een gehackt social account, een gehackte computer of zelfs een gehackte smartphone.

Op internet valt voldoende geld te verdienen, wat voor 70% van de hackers de reden is om een website te hacken.

Geld of in enkele gevallen “roem” is de motivatie voor hackers om zowel persoonlijk een poging te doen om je website te hacken maar vooral op grote schaal laten hacken door middel van scripts die speciaal zijn ontwikkeld om website binnen dringen en daarna reclame of links plaatsen.

Je vraagt je waarschijnlijk af:

  1. Waarom hackt een hacker mijn website?
  2. Hoe kan een hacker geld verdienen met het hacken van mijn site?
  3. Waarom worden hackers niet opgepakt?
  4. Hoe komt een hacker je website binnen?
  5. Zijn hackers criminelen?
  6. Hoe stop ik hackers in WordPress?

Deze vragen zal ik beantwoorden!

1. Waarom hackt een hacker mijn website?

Het maakt voor een hacker niet uit of je website over ICT zaken gaat of over appels, het gaat de hacker erom om zoveel mogelijk websites te hacken waarbij hij bezoekers kan verwijzen naar zijn eigen (vaak illegale) website.
Het gaat de hacker niet om kwaliteit maar om kwantiteit. Heb jij net een website die gemakkelijk te hacken is met een script? Dan zal de hacker je website gebruiken als reclame middel.

2. Hoe kan een hacker geld verdienen met het hacken van mijn site?

De hacker heeft vaak een website waarmee hij bijvoorbeeld naar bankgegevens vist. Of een website met producten die te koop staan.
Als hij veel bezoekers en links naar zijn website heeft komt zijn website hoger te staan in Google, en zo kan hij geld verdienen met de verkoop van producten.

3. Waarom worden hackers niet opgepakt?

Hackers zitten meestal met hun computer op een website die hun doorkoppeld met diverse andere computers totdat de uiteindelijke computer van de hacker niet meer terug te leiden is.
Achter een proxy noemen ze dat, met een ander IP adres. Of simpelweg vanaf een internetcafe, of de wifi van een ander.
Net zoals een inbreker vaak in de nacht in het donker werkt zodat hij niet zichtbaar is voor anderen.
Vooral wanneer je website gehackt is, en die website bezoekers gaat doorsturen naar de illegale website of webshop is de plaatser van de hack uit het zicht en is jouw website het einde van de lijn.

4. Hoe komt een hacker je website binnen?

De hacker kan persoonlijk gaan vissen naar je gebruikersnaam en wachtwoord, maar vaker nog gebruikt de hacker bekende lekken binnen een systeem. Hij laat er een script op los dat snel tientallen wachtwoorden uitprobeert. De “brute force attack” noemen ze dat.
Of hij komt binnen via een  MySql injectie. Dat betekend dat hij via een open lek in de website de MySql database kan benaderen en daar de beveiliging uitzet of eigen inlog gegevens aanmaakt.
Er zijn diverse manieren om binnen te komen in een website, door middel van de ftp of door een admin panel of door de database of via mallware.
Mallware is een stukje software die meekomt met een download en je toetsaanslagen doorstuurd naar de hacker. Zo heeft die al snel links, gebruikersnamen en de wachtwoorden.

5. Zijn hackers criminelen?

Ja, hackers hebben vaak slechte motieven en vergeten vaak dat hun hack de eigenaar van een website schade en kosten toebrengt.
Het verontrustende van deze “cybercrime” zoals ze het bij justitie noemen is  dat niet alleen criminelen met tattoo’s een grote grijns en een strafblad websites op grote schaal hacken.
Je ziet helaas steeds vaker dat personen zoals misschien wel je 16 jarige neefje, broertje, oom websites hacken. Personen die er geen besef van hebben dat het hacken vanachter hun computer of het gebruiken van hack scripts illegaal en schadelijk is voor personen en bedrijven.

Een hacker is hoe onschuldig het ook lijkt, een moderne crimineel.

Cybercrime is hierdoor zo groot aan het worden en wereldwijd dat het haast niet te stoppen is.

6. Hoe stop ik hackers in WordPress?

Als het gaat om het tegenhouden van Hackers is Ithemes Security PRO aan te raden.

Deze plugin zorgt ervoor dat je WordPress niet gemakkelijk uit te lezen is voor hackers en ze het systeem niet zo gemakkelijk kunnen hacken.
En wanneer ze het proberen? Dan worden ze na enkele pogingen tegengehouden door de plugin die registreerd hoevaak iemand probeert in te loggen en welke injecties een hacker uitprobeert.

Tevens maakt Ithemes Security PRO backups van je database en houdt het de wijzigingen in je server bij zodat je de website zo snel en gemakkelijk mogelijk kunt herstellen.

Meer WordPress: , , ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
school 2

wij zijn cool
en awesome