De Visual Composer gebruiken

De Visual Composer gebruiken
datum-geschreven 13 jun 2016

De Visual Composer is een geavanceerde editor voor WordPress waarmee je flexibele pagina’s en berichten kunt schrijven.
Flexibel in de zin dat je meerdere content-vlakken kunt plaatsen met daarin wisselende content zoals berichten, afbeeldingen, slideshows, contact formulieren etc.

De Visual Composer maakt de editor die je gewend bent in WordPress net even wat ingewikkelder maar als je eenmaal weet hoe het werkt kun je “toveren” met pagina’s en alles maken wat je wilt.
Denk hierbij aan landingspagina’s, contactpagina’s, gestructureerde infopagina’s en meer.

Het voordeel van de Visual Composer is dat er veel functies inzitten en je geen extra plugins hoeft te installeren. Zoals je in onze vorige artikelen over het gebruiken van plugins hebt kunnen lezen is het belangrijk om het aantal plugins zoveel mogelijk te beperken tot een minimum.

Heb je de Visual Composer nog niet? Dan kun je die hier kopen.

De Visual Composer gebruiken, stap 1

visual-composer
We gaan ervan uit dat je de Visual Composer hebt gekocht en geïnstalleerd, daarna: klik je op de blauwe “Backend Editor” button om de Visual Composer te voorschijn te halen.

De Visual Composer gebruiken, stap 2

visual composer gebruikenKlik dan op de + om een “nieuwe rij” of “element” in te zetten.

De Visual Composer gebruiken, stap 3

elementen visual composerJe zult een groot aantal mogelijkheden zien, bekijk ze eens rustig zodat je weet welke elementen je nu allemaal tot je beschikking hebt!

Enkele van de meest gebruikte zijn de:

Maar er zijn er nog veel meer!

De Visual Composer gebruiken, stap 4

visual-composer-element-toevoegenWanneer  je een element toevoegt: in dit voorbeeld het “tekst element”, heb je direct veel mogelijkheden. Je kunt zo’n blok invullen/configureren en wanneer je klaar bent inzetten door op de blauwe “save changes” knop te klikken.

De Visual Composer gebruiken, stap 5

visual composer blokkenUiteindelijk krijg je een aantal blokken onder elkaar die je altijd nog kunt aanpassen door ze in volgorde te slepen, op te delen, te verwijderen of te stylen.

Dat is de Visual Composer!

De Visual Composer is zeer flexibel en bespaart je veel plugins wat de veiligheid ten goede komt!

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Astrid

Hallo, ik gebruik al langer Visual Composer en dan de basis elementen. Nu ben ik op zoek naar een uitleg en voorbeeld van alle elementen van VC. Ik heb in mijn hoofd bedacht hoe ik een pagina wil maken met onderliggende pagina’s maar weet niet welk element ik moet hebben. Vandaar dat ik nu zo’n handleiding zoek met voorbeelden.

adrie

ik heb een gekochte theme The7 en daar zat de visual composer erbij. Maar de visual composer werkt niet meer sinds ik een update van wordpress 4,5 gedaan hebt. Ik kan in de visual composer niet bewerken. Hij heeft het altijd goed gedaan. Kan ik beter de nieuwe versie van Visual composer gewoon KOPEN en de plugin over de “oude” heen “updaten”? Blijft dan de website die ik gemaakt hebt gewoon staan en kan ik weer verder gaan weken?
Ik hoop dat u me kan helpen
vriendelijke groet Adrie

Andreas Maurits

ik gebruik de visual composer al een tijdje maar zocht een heldere uitleg zodat mijn klanten weten hoe ze met de visual composer om kunnen gaan. bedankt voor de tutorial!