Uptime hulp

Uptime hulp
datum-geschreven 12 aug 2022

In dit bericht schreven we over Uptime controle, een standaard dienstverlening bij al onze beveiligingspakketten. Maar wat heb je eraan als we alleen monitoren of de website nog online is.. terwijl de website nu offline is?

Daar hebben we Uptime hulp voor!

Als we een melding krijgen dat je website offline/onbereikbaar is kijken we waar dat aan ligt. Als het door een error komt proberen we die op te lossen. We zetten dan simpelweg de debug modus aan en proberen de website weer zichtbaar online te krijgen.

Dit kan resulteren in bepaalde handelingen

  • Het vernieuwen van een plugin die een error veroorzaakt
  • Het tijdelijk de-activeren van een plugin die een error veroorzaakt
  • Het handmatig her-uploaden van de WordPress Core
  • Je notificeren dat een plugin niet meer goed werkt en je mogelijk een alternatief nodig hebt (Denk aan plugins die geen ondersteuning meer hebben van de makers)
  • Soms kijken we mee naar een alternatief maar we bemoeien ons in principe niet met de plugins die je wilt gebruiken

Als het blijkt dat de storing door de webhoster komt brengen we je daarvan op de hoogte zodat je de webhoster kunt notificeren van de storing op je website.

Hoe weten wij dat het aan je webhoster ligt?

  • We zien typische server error’s (witte pagina’s met meldingen)
  • Zelfs een txt bestand is niet meer bereikbaar (license.txt)
  • Txt’s zijn bereikbaar maar php wordt niet meer uitgevoerd (Apache error)
  • We zien een error 500
  • En meer.. er zijn zoveel indicaties!

Let wel: webhosters hebben soms korte storingen. Daarom wachten we soms even met het melden aan jou. Soms is het gewoon een kwestie van even wachten tot de webhoster zijn dienst weer werkende heeft.

Wat uptime hulp NIET is

Het is niet bedoeld als ondersteuning voor iemand die aan de website zit te sleutelen. Als je de website zelf om zeep geholpen hebt kunnen we je wel helpen door een back-up terug te zetten, maar we gaan de fouten niet herstellen. (tenzij je ons extra betaald)

Uptime hulp de afgelopen jaren

Onze uptime hulp heeft de afgelopen jaren veel zorgen bij website eigenaren voorkomen. In veel situaties hebben wij de storing verholpen voordat de website-eigenaar het door heeft.

Door ervaring weten meestal snel wat er aan de hand is (soms een hosting-storing), en welke stappen er genomen moeten worden om de website weer online te krijgen.

Dit is belangrijk voor websites maar vooral voor webshops!

Uptime hulp zit standaard bij onze beveiligingspakketten.

Meer WordPress: , , , ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties