update wordpress
Leestijd:
2 minuten
Leesniveau:
Beginner
Waardering:
0
(0)

Updates, direct doorvoeren?

Updates zijn belangrijk. Dat zullen wij niet ontkennen!

Maar..

Je wilt problemen voorkomen, in het algemeen. Hoeveel kans maak je om gehackt te worden door een verouderde plugin en hoeveel kans heb je dat een nieuwe plugin botst met andere plugins of met WordPress en daardoor errors veroorzaakt waardoor je website niet meer werkt..

De kans is groter dat je plugin een error krijgt en je WordPress niet meer werkt doordat het botst met een plugin of WordPress dan dat je website om zeep geholpen wordt door een hack.

Voorbeelden

Wij maken ontzettend veel mee dat WordPress websites niet meer werken, bijvoorbeeld doordat themes met WooCommerce templates code gebruiken die ineens niet meer werken in de nieuwste WooCommerce update. Dan werkt je shop ineens niet meer!

Of dat de plugins die 2 jaar geleden gecodeerd zijn niet meer werken bij de nieuwste versie van WordPress.

Plugins onderling, zoals vertaalplugins die gecodeerd zijn om samen te werken met thema’s, WordPress en de plugins die op dat moment gebruikt worden maar waar na 1 jaar code in zit die niet meer samenwerkt..

Plugins moeten wel geupdate worden

Wij zullen nooit zeggen dat je de plugins niet moet updaten. Maar als tip geven we wel mee, doe dit geregeld waarbij je eerst een backup maakt en update ze dan allemaal tegelijk.
Niet elke release maar geregeld.

Tenzij je elke release een backup wilt draaien van de data en de database, zodat je die terug kunt draaien als er ongeregeldheden zijn.

Een nieuwe release

Een nieuwe release of update is van tevoren getest, maar kan nooit op alle platformen getest worden met elke php versie die er bestaat. En wanneer die dus niet in orde is zullen de berichten op de forums worden geplaatst waarna de ontwikkelaar een nieuwe release online zet. Wacht daarom minimaal 3-5 dagen voordat je een plugin of WordPress update. Zodat je niet in die testfase zit.

Is een tip, doe ermee wat je wilt 😉

 

Wat vindt je van dit artikel?

update wordpress
2
Reacties
Reageer of stel een vraag
 1. Avatar
  Dirk zegt:

  Vroeger maakte ik websites in puur HTML. Toen had ik nog nooit gehoord van websites die gehackt werden. Updaten deed
  je helemaal niet. Toch wel triest dat tegenwoordig ieder OS, alle software en iedere website regelmatig geupdate moeten worden. En dan zitten er weer nieuwe fouten en kwetsbaarheden in, en moet er weer een update komen. Enzovoort.

  Beantwoorden
  • Avatar
   WPbeveiligen zegt:

   Geweldig was dat inderdaad 🙂 Html websites. Met dreamweaver 😉
   In de tijd dat websites alleen nog maar voor grote bedrijven was, of voor IT “nerds”.
   De enigste updates die je uit moest voeren voor een html-site is het bijblijven met de CSS/HTML standaarden. Eens in de paar jaar.
   Of gifjes omzetten naar jpegs, en later weer naar png. Op zich zit er aan alles online, hoe basic ook wel wat onderhoud.

   De gebruikers willen meestal meer mogelijkheden, en daarom worden er zoveel functies ingebouwd die weer gehackt kunnen worden.
   Html is leuk, maar iemand die geen html kan schrijven wil liever een editor die het in leesbare opmaak toont bij het opzetten van de webteksten.
   En dan het uploaden, wil een gebruiker ook het liefst via een online interface zodat er geen software of windows voor nodig is.
   Voor je het weet draait er meer dan eigenlijk goed is.

   Wij zien websites met 55 plugins, bij elkaar opgeteld kan zo’n website 100 tot 150 taken verrichten. Van mailings tot bezoekersgerichte pop-ups, betalingen ontvangen, facturen aanmaken, seo overzichten maken. Er is in 10-30 jaar heel veel veranderd. Zelfs de afgelopen 5 jaar.

Deel je mening of stel een vraag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *