Mijn WordPress website is traag. Hoe kan dat?

Mijn WordPress website is traag. Hoe kan dat?
datum-geschreven 16 jan 2015

WordPress websites laden gemiddeld redelijk vlot. Een trage WordPress website is geen goede zaak. Zowel voor jezelf als je de website wilt aanvullen met nieuwe teksten als voor je bezoekers is een trage WordPress website zeer vervelend.

Ik zal enkele oorzaken en oplossingen bespreken die je hebt tegen een trage WordPress website.

1. Een trage WordPress website door plugins

Als je te veel plugins in je website hebt kan dit de website behoorlijk vertragen. Vooral op een budget webhostings pakketje.

Hoeveel is teveel plugins?

Meer dan 8 plugins is niet aan te raden. Tenzij je weet dat het hele simpele lichte plugins zijn.
Elke plugin laadt namelijk javascript aanvragen in de header, of css, of php code die de laadtijd behoorlijk afremmen

Oplossing: deactiveer en verwijder overbodige plugins.

2. Een trage WordPress website door de hostingpartij

Het komt voor dat de hostingpartij teveel websites op een server zet. Het is belangrijk voor WordPress om een goed hosting pakket te gebruiken aangezien er nogal wat php scripts geladen worden.

Heb je een shared hosting pakket? Neem dan afhankelijk van je wensen een vps of zakelijk pakket af. Let erop dat het niet gaat om de hoeveelheid data die je kunt verbruiken of de hoeveelheid schijfruimte.
Het gaat hierbij om de processorkracht die je website kan gebruiken van de server.

Aangezien je dit niet kunt zien, zul je je hostingpartij om advies moeten vragen om erachter te komen of je het ideale pakket hebt voor een vlotte WordPress website.

Wat ook kan helpen is een caching plugin. Maar dan blijft het belangrijk dat je een goede hostingpartij en hostingpakket hebt.

WPbeveiligen host websites op een snelle server en zorgt ervoor dat er genoeg capaciteit is om de website goed te laten werken.

3. Een trage WordPress website door hack pogingen

Zoals je op deze website kunt lezen staan er diverse scripts online die pogingen doen om WordPress websites te kraken.
De scripts vuren talloze aanvragen per minuut af op je server op bestanden zoals de login.php en op andere bestanden op de server.

Al deze aanvragen belasten de server en maken zo de website trager.

Goede WordPress beveiliging zodat de bestanden niet bereikbaar zijn voor scripts of een maximale aanvraagaantal hebben, zorgt ervoor dat je website niet afgeremd wordt door deze pogingen.

Plugins zoals WordFence geven blokkades op basis van het aantal aanvragen per minuut en houden op I.P basis de servers of computers tegen.

4. Een trage WordPress website door spam

Als je website gehackt is door een virus/script en er daardoor een bestand op de server staat die tientallen mailtjes per minuut verstuurt tot aantallen van 2500 per dag.. dan wordt je website ook behoorlijk traag.

Het is belangrijk dat je het spambestand laat verwijderen en de website laat beveiligen zodat het niet weer zal gebeuren.

5. Een trage WordPress website door ontbrekende bestanden

Je zou het niet verwachten maar bestanden die wel aangeroepen worden in de code terwijl ze niet op de server staan, kunnen de website behoorlijk afremmen. Op de bestanden wordt gewacht op een response en dit verhindert het doorladen van andere bestanden.

Zorg ervoor dat alle Js bestanden, php includes en css bestanden een correct pad hebben.

6. Een trage WordPress website door te grote afbeeldingen

Soms is de oorzaak van een trage WordPress website niet zo technisch of ingewikkeld. Afbeeldingen in de tekst of theme die wel klein getoond worden door schalen maar toch 3-5 mb zijn, kunnen de website behoorlijk afremmen door het laden.

Met online snelheidstests en ervaring kan ik snel zien wat een website traag maakt en dit voor je oplossen. Neem contact op als je WordPress website na deze tips nog steeds traag is.

Meer WordPress: ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
John stroo

ik heb me suf gezocht naar de reden waarom mijn site traag was. nu bleek het te komen door 2 plugins. ze zorgden ervoor dat paginas in een oneindige loop belanden volgens de hoster. hier had ik zelf nooit achtet gekomen