Social media en WordPress

Social media en WordPress
datum-geschreven 11 nov 2016

WordPress heeft voldoende plugins om Social media aan je website te koppelen:

SSBA – Simple Social Button Adder

social media wordpressDe SSBA plugin geeft je de mogelijkheid om mooie buttons boven & onder je artikelen en pagina’s te zetten.
De plugin is gratis en best luxe aangezien je verschillende stijlen kunt kiezen en de grootte en meer kunt bepalen.

Monarch – Van Elegant Themes

monarch wordpress social mediaEen schitterende plugin die je mogelijkheden geeft om de Social media te tonen aan de zijkant van je website, maar ook als popup na een bepaald aantal seconden, of wanneer de bezoeker aan de onderkant van de pagina is.

Tevens kun je ervoor zorgen dat ze de popup maar 1x te zien krijgen.

De plugin is gemakkelijk te configureren en heeft ook een statistieken pagina waar Monarch per dag, week, maand laat zien hoeveel keren de website gedeeld is en door welk medium.

Klein nadeel: Bij Elegant themes kun je niet zomaar 1 plugin kopen maar bieden ze direct een heel abonnement aan. Die wel betaalbaar is overigens!

Social media = Gratis reclame en bekendheid

Wij spreken hier over de mogelijkheid die je bezoekers geeft om je website te delen op social media zoals Facebook, Twitter, Linked-in en Google+
Als de bezoekers je website en bepaalde pagina’s gemakkelijk kunnen delen via 1 klik op het juiste knop, zal je website vaker met anderen gedeeld worden en zal je website meer gezien worden.

Gratis reclame!

Bovendien wordt je website gedeeld in hun vriendenkring waardoor er een zekere overtuigingskracht uitgaat van de reclame.

Het verschil tussen volgers en delers

Er is een groot verschil tussen de knoppen die de plugins tonen, zo heb je de Share knoppen, en de Follow knoppen.
Even in het Nederlands: Delen en volgen.

Als bezoekers je website kunnen delen op de Social media heb je zelf geen Social accounts nodig, zij delen jouw website op hun account!

Als je knoppen plaatst met de adressen van jouw sociale media om volgers te krijgen, heb je natuurlijk een actief Facebook of Linked-in of Twitter account nodig dat ze kunnen volgen.

Dit is even de Social media in een notendop, de werking ervan en het rendement hangt volledig af van je eigen inspanning.

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties