Mooie titels met Google Web Fonts

Mooie titels met Google Web Fonts
datum-geschreven 19 apr 2011

Google Web Fonts is 1 van de nieuwste en gemakkelijkste ontwikkelingen sinds tijden. Persoonlijk zijn wij van OntwerpExpert zelfs van mening dat het een betere ontwikkeling is dan de gehele komst van CSS3 waar veel browsers die ouder zijn dan een jaar momenteel geen ondersteuning vooor bieden.

Wat is Google Web Fonts?

Google Web Fonts biedt een gemakkelijk toepassing voor het gebruiken van mooie custom fonts. Te gebruiken als titels, als tekst. Gratis fonts die door Google zelf ge-host worden.

De fonts worden dynamisch ingeladen door middel van jQuery en zijn daardoor sneller ingeladen dan afbeeldingen met tekst wat eerder gebruikt werd wanneer men mooie titels wilde weergeven.

Crossbrowser functionaliteiten

De Google Web Fonts werken op nieuwe en de oudere browsers inclusief Internet Explorer 6+ en Mobile devices waaronder de Ipad &Android 1.5 en hoger. Het verschilt echter wel per browser hoe de nieuwe fonts geladen worden. Enkele browsers geven de standaard aangegeven css font weer tot de Google Fonts volledig zijn geladen waarna die de standaard aangegeven font vervangt. Enkele andere browsers laden de Font en geven de tekst pas weer wanneer deze volledig geladen is. Aangenomen wordt zoal dat de korte laadtijd van de font niet zal hinderen. De font wordt ook opgeslagen in de cache waardoor je met de populairiteit van het font systeem kan aannemen dat deze vaker geladen zal worden waardoor deze nog in het geheugen zit.

Zoekmachine vriendelijk?

Het spreekt voor zich dat dit font systeem geen blokkade vormt voor zoekmachines wanneer het toegepast wordt op titels. Google heeft het immers zelf ontwikkeld en tot beschikking gesteld. Er wordt over verklaard dat het een statische html tekst blijft met alleen een ander uiterlijk. Dit kun je ook zien in de broncode van de website waar geen bijzondere wijzigingen zichtbaar zijn.

Ga naar de website van Google Fonts.

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties