Mijn artikelen zijn gekopieerd!

Mijn artikelen zijn gekopieerd!
datum-geschreven 17 sep 2010

Mijn artikelen zijn gekopieerd!

Het is gemakkelijk om teksten van websites te kopiëren zonder dat iemand het door krijgt. Het is vorm van diefstal die je veel ziet op het internet. Het is anoniem, en zo gebeurd. Even knippen & plakken.

Checken of je teksten gestolen worden

Je kunt Copyscape gebruiken om te checken of je teksten gestolen worden. Of zoals ze dat in termen zeggen: Of er plagiaat gepleegd wordt.
Ga naar de website van Copyscape en ontdek of je pagina’s gekopieerd zijn!

Mijn teksten zijn gestolen, wat nu?

Via CopyscapeJe heb je de betreffende website gevonden die teksten gebruikt die oorspronkelijk van jouw website komen.
Nu kun je een e-mail sturen naar de betreffende website met het dringende verzoek de gekopieerde teksten per direct te verwijderen.
Vermeld daarbij welke tekst het betreft aangezien zulke websites wellicht vaker artikelen kopiëren.

Wanneer de betreffende website de teksten NIET wil verwijderen kun je opnieuw contact opnemen waarbij je vermeld dat je juridische stappen zal nemen tegen deze online diefstal.

Loont online diefstal?

Google heeft een regel ingesteld dat de zoekmachine Duplicate Content (gekopieerde tekst) detecteert en vaak niet indexeert!

Dit betekend dat de eerste die de teksten online brengt de eigenaar is van die teksten en de credit van de zoekmachine Google krijgt. De 2e persoon die de teksten gebruikt zal niet goed in de index van Google komen te staan of zelfs een volledige WEBSITE BAN krijgen waardoor hij niet meer te vinden is in Google.

Kleine stukken tekst stelen

Ook kleine stukken tekst worden gedetecteerd en zelfs korte zinnen die gekopieerd zijn kun je vinden in Copyscape. Zo heeft Google ook heel goed door welke teksten origineel zijn en welke simpelweg van een andere site gekopieerd zijn.

Conclusie

Als je wilt dat je website goed gaat scoren bij Google zul zelf unieke teksten moeten schrijven!

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ellen

Beste Mathieu,

Zou je mijn vraag van 4 januari willen beantwoorden?

BVD

Groet, Ellen

nordin

Hoi Mathieu,

Bedankt voor je hulp! De site is weer schoon en draait als een zonnetje…

Met vriendelijke groet,
Nordin.

Ellen

Beste Mathieu,

Bedankt voor de informatie in je blog, leerzaam!

Kun je ook vertellen hoe je zo’n ban kunt voorkomen? Ik heb namelijk tutorials eerst op andere sites geplaatst en ik ben ze nu ook op mijn eigen (vernieuwde) site aan het plaatsen. Ze zijn dus wel allemaal van mij, maar ze stonden al een tijd op verschillende plaatsen, voordat ze nu bundel op mijn eigen site.

Groet, Ellen