De hackers doen hun best om WordPress te kraken, en daar tegenover zit onder andere een bedrijf als iThemes Security die zijn best doet om je WordPress website optimaal te beveiligen middels de door hun ontwikkelde Antivirus plugin.
Vandaag nog veilig genoeg, maar morgen misschien niet voldoende om de trucs van de hackers tegen te houden.
iThemes Security heeft een nieuwe update gelanceerd, de versie 6.0!
Wat heeft iThemes Security PRO 6 voor nieuws te bieden?
- Een security dashboard
Een overzicht op het dashboard van WordPress?
Dat hebben ze al een tijdje toch? Een widget met informatie over de geblokkerde IP adressen.
Die is nu weg.
iThemes Security heeft nu een eigen dashboard vol met informatie over de veiligheid van je website. - Beheer van de apparaten die inloggen
De “vertrouwde apparaten functie”.
Google en Twitter doen dit ook, als je inlogt met een nieuwe computer of ander adres ontvang je een melding of je moet je het nieuwe apparaat bevestigen per e-mail. - Gehackte wachtwoorden niet toestaan op de website
Ken je de website “Have I Been Pwned“? Dat is een database met e-mailadressen/accounts waarvan de wachtwoorden op het internet gelekt of gekraakt zijn.
iThemes Security PRO 6 checkt nu aan de hand van die lijst of je wachtwoord gelekt is en laat je dan een ander wachtwoord kiezen.
Het zou namelijk een slecht idee zijn om iemand beheerder te maken wanneer hij een lek wachtwoord gebruikt.
Is dit alles voor de nieuwe 6.0 release?
Ja, qua noemenswaardige nieuwe features wel.
Op de achtergrond zijn er natuurlijk nog tientallen andere verbeteringen en aanpassingen doorgevoerd maar dat is veel technische informatie waar jij als eindgebruiker gelukkig niet over na hoeft te denken.
Als ik kijk bij de beveiligins plugins op wordpress.org dan zie ik dat Ihtemes Security 900.000 en Wordfence 3000.000 keer is gedownload. Is Wordfence beter?
De ervaring die ik de afgelopen jaren opgedaan heb is dat iThemes Security beter werkt. Maar WordFence heeft een veel transparantere werkwijze en de marketingmachine draait iets harder.
iThemes Security is iets verwarrend in de aanvang. De naam doet vermoeden dat het om een thema gaat, en ithemes heeft in de titel nog de naam: formerly known as “better WordPress security”.
WordFence staat qua bekendheid en als product steviger.
Voor beide plugins is het belangrijk om de plugin goed te configureren, daar valt of staat de werking van de plugin bij.
Punt 2: geldt dat dan voor alle gebruikers? Bijvoorbeeld ook schrijvers?