Is mijn premium plugin veilig?

Is mijn premium plugin veilig?
datum-geschreven 2 apr 2016

Het wordt vaak aan mij gevraagd, of een premium plugin veilig is.

Een korte uitleg over premium plugins

De premium plugins kosten eenmalig of jaarlijks een bepaald bedrag. Voor dat bedrag zou je verwachten dat de plugin veiliger is.

Maar dat ligt helemaal aan de instelling van de programmeur van de plugin. Sommige steken veel tijd in de veiligheid van de plugin en sommige alleen in de ontwikkeling om zo veel mogelijk geld te verdienen.

Een premium plugin is dus niet per definitie veiliger dan een gratis te downloaden plugin.

1 nadeel dat de premium plugins hebben is dat hackers meer tijd nemen om lekken te vinden in zulke plugins. Ze weten namelijk dat websites met betaalde plugins vaker bedrijfswebsites of andere belangrijke websites zijn. Er is immers in geïnvesteerd.

Het gaat een hacker er niet om de website plat te leggen maar om reclame (spam) te versturen via het domein of reclame op de site te plaatsen. (Linkbuilding en bezoekers)

Belangrijk als je premium plugins gebruikt

  • Koop ze netjes, de gratis te downloaden illegale versies bevatten vaak hacks en backdoors voor de hackers.
  • Update de plugin regelmatig.
  • Laat de updates en de licentie na een jaar niet verlopen wanneer dat beperkt dat je kunt updaten.

 

Meer WordPress: ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jelle

Sommige denken dat als ze een premium plugin gekocht hebben, dat ze dan klaar zijn. Maar voor het aankoopbedrag krijg je maar 1 jaar ondersteuning en updates. Vaak blijkt na enige tijd dat er toch een kwetsbaarheid in de plugin zit. Eigenlijk kun je geen premium plugin kopen, maar moet je een abonnement nemen voor het aantal jaren dat je de plugin gebruikt, dit vanwege de noodzaak om regelmatig te kunnen blijven updaten.

chantal

Mijn blog heeft wpml en de visual composer zijn die veilig? Kan ik dat ergens nakijken?

Tim Wessels

ik heb ook een plugin gekocht die kost jaarlijks $80 ik mag wel hopen dat hij er meer aan doet dan de nerds die een gratis plugin in elkaar schroeven