Wat is de nieuwe REST API in WordPress 4.7.2

Wat is de nieuwe REST API in WordPress 4.7.2
datum-geschreven 14 feb 2017

De nieuwe REST API zorgt ervoor dat je berichten en pagina’s kunt lezen, schrijven, updaten en verwijderen vanaf een andere plek dan het reguliere admin.
Dat betekent bijvoorbeeld via een andere website, een applicatie.

Als je er zo over nadenkt lijkt het een leuke nieuwe feature die je niet snel zal gebruiken.
Maar als je even out-of-the-box denkt kun je enorm veel met deze nieuwe API!

Je kunt WordPress vanaf nu gaan gebruiken als basis-server/host voor data. Denk aan een agenda, een nieuws app, en veel meer!

De REST API, niet alleen maar voordelen

De nieuwe mogelijkheden om berichten en pagina’s aan te passen vanaf een andere locatie gaf ook een opening voor hackers.
Sucuri kwam daar al snel achter en meldde het aan Automattic (het bedrijf achter WordPress).

Die onderzocht de informatie waarbij ze concludeerde dat het echt een groot risico met zich mee bracht. Daardoor hebben ze een geforceerde update doorgevoerd met een paar belangrijke veiligheidsfixes.

De REST API gebruiken

De API staat standaard aan, je hoeft niets in te stellen. Het enige wat je moet doen is je website updaten naar WordPress 4.7.2+
Vanaf die release is de REST API actief en ontvangt je WordPress website specifieke commands via de navigatiebalk of via jQuery/Ajax commands.
Je kunt vanaf nu informatie op vragen zonder de pagina te herladen. De informatie zoals berichten- pagina’s- reacties en meer zijn dynamisch op te vragen, aan te passen en wanneer gewenst te verwijderen.

 

 

 

Meer WordPress:

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Stefan

Als je denkt die REST-API niet nodig te hebben, is het dan verstandig hem uit te zetten? Gebruiken plugins deze REST-API?

Melissa draf

dat is een mooi begin! een functie die je website moet verbeteren en de site gaat juist kapot. dat moet ik niet hebben ik heb dus ook niet geupdate. kan ik die api ook uitschakelen? ik wil die helemaal niet hebben, ik heb het niet nodig!