hacken voor de lol
Leestijd:
4 minuten
Leesniveau:
Onbekend
Waardering:
4
(1)

Interview met een hacker, “hacken voor de lol”

Dit is een interview met een hacker die sinds enkele jaren actief is met het hacken van sites en applicaties. De hacker wenst anoniem te blijven en wij zullen daarom ook geen naam vermelden.

Hoe ben je begonnen met hacken?

Het begon jaren geleden al toen ik 16 was, ik las wat op internet over het overnemen van iemand zijn windows pc waardoor je geintjes uit kon halen zoals het open en dicht doen van de cd-rom. En daarna las ik wat over het afsluiten van de pc wat me ook wel leuk leek. Maar dat werd snel saai aangezien ik de reactie van iemand niet kon zien. Er waren ook nog niet zoveel laptops als nu en de meesten hadden toen geen webcam, die had ik graag gezien op zo’n moment.

Dat is nog redelijk onschuldig vermaak, maar ik heb begrepen dat je de afgelopen jaren andere dingen hebt gedaan.

Ja, het gevoel om macht over iemand te hebben of “in te breken” was nogal verslavend en uiteindelijk kwam het zover dat ik keyloggers op stuurde per mail waardoor ik wekelijks mail kreeg met wat hun getypt hadden.
Maar ook dat wordt saai, weinig boeiends te lezen uiteindelijk.

En toen ben je websites gaan hacken?

Nou niet direct, want het was nogal ingewikkeld om te leren en alles veranderde zo snel online. Het begon eigenlijk bij een kennis, die had een website waarbij ik voor de lol wat login gegevens probeerde en die had zijn naam als user en password gebruikt die hij echt overal voor gebruikt, ook voor games enz.

Dus ik voor de lol wat woorden veranderd in de website.

Bij je eigen kennis?

Ja gewoon voor de lol hoor, onschuldig.. ik had alleen enkele woorden veranderd waardoor de informatie ineens een andere lading kreeg.

Hoe ben je zover gekomen dat je serieus inbreuk bent gaan maken op websites van anderen, van onbekenden neem ik aan?

Nou ja inbreuk.. ik zou zeggen, ze laten de achterdeur van hun website wagenwijd open staan en ik wandel even binnen.
En onbekend waren ze niet want de sites die ik als eerste begon te hacken waren van mensen die ik niet echt mag. Mijn vorige werkgever en een paar personen die het verdienen. Ik bedoel het is nog best netjes toch, ik heb ze met geen vinger aangeraakt maar ze toch even te pakken genomen.

De sites heb ik alleen aangepast. Alle pagina’s verwijderd en even een eigen pagina ge-upload met een mooie foto.

Het is echt zo simpel als je eenmaal binnen bent op de server.

Ben je niet bang dat ze je een keer doorhebben of aangifte doen?

Moeten ze me eerst zien te vinden. Ik heb een manier waarmee ik “ongezien” op het internet kan zijn zonder mijn IP adres enz achter te laten.

Ben je nog heel actief? Moet ik denken aan een website per week, per maand of..?

Nee hoor, zo af en toe als ik vrij ben zet ik wat hacksoftware aan en probeer ik in een website te komen. En soms mail ik ze ook wel eens hoor. Dan vertel ik netjes dat ze een lek hebben en hoe ze dat op kunnen lossen. Maar meestal krijg ik daar niets voor betaald ook al geef ik mijn BitCoin adres op. Niet eens een fooi voor de moeite, dus het is leuker om een bekende of goedbezochte website te kraken en daar wat mee te rommelen.

Dank je voor het interview.

Graag gedaan. Het is ook wel eens leuk om wat te delen, het meeste gebeurd toch anoniem op het internet aangezien ik alles het liefst privé houdt tegen bekenden. Die begrijpen het meestal toch niet.

 

 

 

Wat vindt je van dit artikel?

Vergeet niet te delen

1
Reactie
Reageer of stel een vraag
  1. Avatar
    Marco zegt:

    Als ik een hacker tegenkom geef ik hem een schop onder zijn kont. Of de “achterdeur” wel of niet open staat, iemand hoort niet in te breken of binnen te wandelen op sites.

    Beantwoorden

Deel je mening of stel een vraag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *