Interview met een hacker, “hacken voor de lol”

Interview met een hacker, “hacken voor de lol”
datum-geschreven 8 apr 2016

Dit is een interview met een hacker die sinds enkele jaren actief is met het hacken van sites en applicaties. De hacker wenst anoniem te blijven en wij zullen daarom ook geen naam vermelden.

Hoe ben je begonnen met hacken?

Het begon jaren geleden al toen ik 16 was, ik las wat op internet over het overnemen van iemand zijn windows pc waardoor je geintjes uit kon halen zoals het open en dicht doen van de cd-rom. En daarna las ik wat over het afsluiten van de pc wat me ook wel leuk leek. Maar dat werd snel saai aangezien ik de reactie van iemand niet kon zien. Er waren ook nog niet zoveel laptops als nu en de meesten hadden toen geen webcam, die had ik graag gezien op zo’n moment.

Dat is nog redelijk onschuldig vermaak, maar ik heb begrepen dat je de afgelopen jaren andere dingen hebt gedaan.

Ja, het gevoel om macht over iemand te hebben of “in te breken” was nogal verslavend en uiteindelijk kwam het zover dat ik keyloggers op stuurde per mail waardoor ik wekelijks mail kreeg met wat hun getypt hadden.
Maar ook dat wordt saai, weinig boeiends te lezen uiteindelijk.

En toen ben je websites gaan hacken?

Nou niet direct, want het was nogal ingewikkeld om te leren en alles veranderde zo snel online. Het begon eigenlijk bij een kennis, die had een website waarbij ik voor de lol wat login gegevens probeerde en die had zijn naam als user en password gebruikt die hij echt overal voor gebruikt, ook voor games enz.

Dus ik voor de lol heb ik wat woorden veranderd in de website.

Bij je eigen kennis?

Ja gewoon voor de lol hoor, onschuldig.. ik had alleen enkele woorden veranderd waardoor de informatie ineens een andere lading kreeg.

Hoe ben je zover gekomen dat je serieus inbreuk bent gaan maken op websites van anderen, van onbekenden neem ik aan?

Nou ja inbreuk.. ik zou zeggen, ze laten de achterdeur van hun website wagenwijd open staan en ik wandel even binnen.
En onbekend waren ze niet want de sites die ik als eerste begon te hacken waren van mensen die ik niet echt mag. Mijn vorige werkgever en een paar personen die het verdienden. Ik bedoel het is nog best netjes toch, ik heb ze met geen vinger aangeraakt maar ze toch even te pakken genomen.

De sites heb ik alleen aangepast. Alle pagina’s verwijderd en even een eigen pagina ge-upload met een mooie foto.

Het is echt zo simpel als je eenmaal binnen bent op de server.

Ben je niet bang dat ze je een keer doorhebben of aangifte doen?

Moeten ze me eerst zien te vinden. Ik heb een manier waarmee ik “ongezien” op het internet kan zijn zonder mijn IP adres enz achter te laten.

Ben je nog heel actief? Moet ik denken aan een website per week, per maand of..?

Nee hoor, zo af en toe als ik vrij ben zet ik wat hacksoftware aan en probeer ik in een website te komen. En soms mail ik ze ook wel eens hoor. Dan vertel ik netjes dat ze een lek hebben en hoe ze dat op kunnen lossen. Maar meestal krijg ik daar niets voor betaald ook al geef ik mijn BitCoin adres op. Niet eens een fooi voor de moeite, dus het is leuker om een bekende of goedbezochte website te kraken en daar wat mee te rommelen.

Dank je voor het interview.

Graag gedaan. Het is ook wel eens leuk om wat te delen, het meeste gebeurt toch anoniem op het internet aangezien ik alles het liefst privé houdt tegen bekenden. Die begrijpen het meestal toch niet.

 

 

 

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maaktnietuit.

Dit is zulk ziekelijk gedrag van iemand die niet aandurft de confrontatie aan te gaan met degenen die hem in het dagelijks leven bekritiseren, de waarheid zeggen of anderszins ergens op wijzen waar hij zeker een les uit kan leren. Het toont alleen maar dat hij onwijs zwak is en zijn heil online zoekt waardoor hij anderen ongezien kan duperen. Het is een ziekelijke onderdrukking van gevoelens die zich op dit soort manieren uit bij mensen die zogenaamd zichzelf kunnen beheersen, zogenaamd boven alles staan, maar uiteindelijk toch dit als uitlaatklep kiezen; het doodpesten van arme mensen, onbekende mensen met al een zwaar leven, oude mensen die al eenzaam, ziekelijk zijn en nog meer wat. Dit zijn de meest gewetenloze en zieke mensen in onze samenleving. Ze veroorzaken ongezien alleen maar leed, ziekte, dood en verderf. Het is heel moeilijk om deze groep uit te roeien. Wat ja, wat anders dan uitroeien moet je hiermee? Er is niets menselijks aan, maar parasieten dat het zijn, nog minder dan ongedierte. En ze vinden het echt terecht dat ze je lastig vallen via zo een online manier. Niet te geloven! Als je baas je wat heeft aangedaan, bespreek je dat gewoon met hem. Je bent immers toch in staat te praten?! In staat om je ongenoegen te uiten als mens? En dan zeker ook wel op een fatsoenlijke manier of niet? Ik word nu ook al meer dan anderhalf jaar lang lastig gevallen door zo een ziekelijk iemand met sociale problemen, die dus bang is om de confrontatie aan te gaan. Ik heb absoluut geen idee wie het kan zijn. Als het een onbekende is, is het alleen maar triester; deze stalker zit van sochtends vroeg tot savonds laat bij te houden wat ik allemaal op internet aan het doen ben!

Mark

Wat deze hacker doet lijkt vrij onschuldig. Toch is alles wat hij doet onwettig. Hij zou beter zijn kennis kunnen gebruiken om websites veiliger te maken.

Marco

Als ik een hacker tegenkom geef ik hem een schop onder zijn kont. Of de “achterdeur” wel of niet open staat, iemand hoort niet in te breken of binnen te wandelen op sites.