Hoe maak je een eigen page template? Zo!

Hoe maak je een eigen page template? Zo!
datum-geschreven 11 feb 2014

Een eigen template maken zodat je die willekeurig per pagina kunt gebruiken zorgt ervoor dat je pagina’s kunt tonen zonder-of-met sidebar. Speciale landingspagina’s kunt aanmaken of blogpagina’s.

Een eigen template maken is niet zo lastig! Als je maar weet hoe. Ik zal het in stappen laten zien..

Stap 1 – Open de page.php of single.php met je externe editor

Dit kun je doen met bijvoorbeeld Filezilla of met Notepad++.

ScreenHunter_68 Feb. 11 01.43

Stap 2 – Sla het bestand op met een andere naam

Wanneer je het bestand hebt geopend sla je die als eerste op met een andere naam, bij page.php kun je die opslaan als page-breed.php als voorbeeld. Het maakt niet veel uit hoe dit bestand heet voor de werking van de template, zolang je maar een nieuwe niet-bestaande naam gebruikt. En je het kan onthouden voor als je er nog eens in wilt werken.

Stap 3 – Plaats de template naam bovenaan je nieuwe template

<?php /* Template Name: Mijn nieuwe pagina */ ?>

ScreenHunter_68 Feb. 11 01.56
Deze bovenstaande code plaats je helemaal bovenaan je nieuwe bestand, verzeker jezelf ervan dat je in het nieuwe bestand aan het werken bent met je editor en sluit voor de zekerheid het basis page.php bestand.

De naam kun je veranderen naar wens, laat wel de /* */ erin staan want deze zorgen dat het een informatieve comment is. WordPress leest dit goed.

Stap 4 – Selecteer de template voor je pagina’s

Bij het overzicht van je pagina’s kun je klikken op “snel bewerken” en onder sjabloon kun je kiezen voor de nieuwe template.

ScreenHunter_68 Feb. 11 01.57

 

Zo simpel is het in WordPress! Je moet het alleen even weten.

Vindt jij het nog steeds ingewikkeld? Naast het herstellen en beveiligen van WordPress websites hebben wij soms tijd over en kunnen we zo een template voor je maken.

Informeer naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Een eigen template, waarom?

Velen kiezen voor gemak en zetten 2-3 plugins in om een unieke pagina te genereren. Maar zoals je vaker op WPbeveiligen kunt lezen is het belangrijk om het aantal plugins te beperken. Een template is dan een goede oplossing, zo kun je blog pagina’s aanmaken of landing paginas.

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
cristel

Hi! Ik heb een blog: http://www.love2workout.nl maar wil eigenlijk de website wat zakelijker maken. Bovenop de blogpagina moet eigenlijk een homepage van het merk met producten komen. Hoe maak ik dat aan zonder dat het perse een blogpagina is? Ik wil graag een header met daaronder waar het merk voor staat en dan 3 producten en daaronder de laatste twee blogs en dan een aparte pagina voor de blogs. Kan je me vertellen of ik dat zelf zou kunnen doen met het thema Entrance?

william

Wat is het verschil tussen notepad en filezilla. Notepad heb je hewoon in windows zitten toch standaard filezilla hoe verzinnen ze die naam dan ik denk meteen aan godzilla of een ander code verslindend monster. Groetjes william