Het belang van een goede domeinnaam

Het belang van een goede domeinnaam
datum-geschreven 10 mei 2021

Wanneer je een bedrijf begint, kan het moeilijk zijn om met een goede bedrijfsnaam te bedenken.

Maar wanneer je een bedrijfsnaam aan het bedenken bent.. denk je dan ook direct na over je domeinnaam? Meestal niet toch? Toch is het kiezen van een goede bedrijfsnaam & domeinnaam van cruciaal belang voor het succes van je bedrijf.

Als je de verkeerde domeinnaam kiest, kan het een gedoe zijn om deze later te veranderen zonder je merk en/of zoekpositie te schaden. Het wisselen van domeinnaam kan ervoor zorgen dat je bezoekers misloopt, ofwel klanten die je zo hard nodig hebt bij je bedrijfsstart!

Daarom is het belangrijk dat je vanaf het begin de beste domeinnaam kiest die voor je bedrijf werkt en bij je bedrijf past.

Een domeinnaam is jouw bedrijfsadres

De domeinnaam is een adres dat je nog vaak zult doorgeven. 
Meer informatie? Kijk eens op de website.
Wil je iets kopen? Kijk eens op mijn webshop.
Wil je contact met mij opnemen? Dat kan gemakkelijk via mijn website.

De indruk van een domeinnaam

Je domeinnaam is het eerste wat je bezoekers zullen zien wanneer je een visitekaartje overhandigd, wanneer je het over je bedrijf hebt en ze meer informatie willen. Een goede domeinnaam kan een positieve en blijvende indruk maken, terwijl een slechte domeinnaam er zelfs voor kan zorgen dat bezoekers je website verkeerd intypen, snel vergeten of een verkeerde indruk krijgen van jou of je dienst.

Je domeinnaam in Google

De domeinnaam heeft daarnaast invloed op SEO. Ofwel je zoekpositie in Google. Hoewel een exacte match met uw bedrijfsnaam niet langer een noodzaak is, kunnen zoek- en trefwoorden in de domeinnaam je helpen om hoger te score in Google.

Meer WordPress:

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties