wordpress offline hosting
Leestijd:
2 minuten
Leesniveau:
Onbekend
Waardering:
0
(0)

Help! Mijn hosting provider heeft mijn WordPress offline gezet

Van de 1-op-de-andere dag hoor je van je webhoster dat je WordPress website spam verstuurde en dus offline is gezet totdat dit opgelost is.

Dit gebeurd wekelijks met WordPress websites en het is de enigste manier voor de webhoster om de server en alle andere klanten te beschermen tegen de problemen die een website veroorzaakt die spam verstuurd.

Waarom een Webhoster de website offline heeft gezet

Als je website spam verstuurd krijgt het IP adres waar de spam-mails vandaan komen een rapportage op de zwarte lijst van bedrijven die de mail filteren.

Op het moment dat het IP adres gerapporteerd is komen e-mails vanaf dat IP adres dan ook niet meer aan.

Wat betekend dat alle klanten die op de server staan met dat IP hier last van kunnen hebben.

Daarom handeld een webhoster snel en zet hij een website offline totdat je alle spam bestanden hebt verwijderd.

De stappen die je moet ondernemen

Je wilt je website natuurlijk zo snel mogelijk online hebben. Dit betekend dat je de spambestanden van de server moet verwijderen.

Maar het verwijderen is alleen het oplossen van een resultaat. De oorzaak die heb je nog niet verholpen.

Daarom zul je al de mogelijke plugins moeten updaten, je thema, je WordPress zodat die mogelijke lekken dicht zijn en de spam bestanden niet snel meer op je server komen te staan.

In veel gevallen is het helaas nog een stukje ingewikkelder om de server goed schoon te krijgen omdat de lekken gebruikt zijn om backdoors in je uploads mappen te zetten die je dus ook moet verwijderen. Je kunt hiervoor alle php bestanden uit de uploads mappen verwijderen aangezien er alleen media zoals afbeeldingen, video, pdf’s hoort te staan.

De database

Sommige lekken geven toegang tot de database waar dan ook backdoors in komen. Denk aan nieuwe beheerder-accounts of javascripts die in de content verschijnen.

De database moet je daarom ook goed nakijken.

WPbeveiligen, de oplossing voor alle zorgen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er nogal wat zaken die je moet regelen voordat een webhoster je website weer online kan zetten.

Voor velen is het gemakkelijkste gebleken om ons te bellen en ons al deze zaken te laten regelen.

Wij zorgen er tevens voor dat je website van de zwarte lijst af komt en communiceren met je webhoster zodat je website zo snel mogelijk weer online komt.

Laat je WordPress website herstellen en beveiligen!

Wat vindt je van dit artikel?

Vergeet niet te delen

3
Reacties
Reageer of stel een vraag
 1. Avatar
  Team WPbeveiligen zegt:

  Het is belangrijk dat je backup’s van de website hebt. De meeste hosting partijen hebben wel enkele backups staan maar die worden wekelijks of maandelijks overschreven. Dit aangezien ze veel ruimte in beslag kunnen nemen.

  Beantwoorden
 2. Avatar
  Bart vermeulen zegt:

  dat was mij van de week ook overkomen, een drukke dag met klanten en toen zag ik in mijn mailbox een bericht dat de website spamt en off gezet is. toen ik keek was de website wit. ik heb nu gelezen op je site wat ik er nog meer aan kan doen maar heb toen van alles opnieuw geinstalleerd was er 2 dagen mee bezig wat een gedoe zeg

  Beantwoorden

Deel je mening of stel een vraag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *