FTP via de admin, het kan!

FTP via de admin, het kan!
datum-geschreven 30 okt 2015

Af en toe kom je van die bijzondere plugins tegen. Plugins die je leven net even een stukje makkelijker maken.

Zo ook CYSTEME Finder Download  de plugin (zip bestand).

De plugin heet “CYSTEME Finder, a file explorer” en het is een hele nette plugin die je een kijkje op de server laat nemen zonder dat je een FTP programma zoals Filezilla nodig hebt.

Zien welke bestanden er op de server staan
file editor

Bestanden kopieren, verplaatsen, verwijderen

Je kunt de bestanden niet alleen zien maar net zoals bij een regulier FTP programma kun je ze aanpassen, copieren, verwijderen

file-server-wordpress

Bestanden aanpassen

In WordPress kun je normaal gesproken alleen bij de theme en plugins om die aan te passen, maar met deze plugin kun je zelfs je WordPress core files aanpassen.

Dat is handig als je backdoors wilt verwijderen!

bestanden aanpassen via het admin

 

Veiligheid

Let op! De plugin kan veel, maar het is NIET aan te raden om deze standaard op de server te laten staan.

Installeer en gebruik de plugin wanneer je het nodig hebt, maar geef hackers en hackscripts geen mogelijkheden om deze of een verouderde versie te gebruiken om je server vol te zetten met bestanden!

Zo geld dat voor iedere plugin die je weinig of eenmalig gebruikt, verwijder die na gebruik. Ook al is de plugin niet geactiveerd, dan is de plugin nog wel toegankelijk op de server en dus voor hackers!

Meer WordPress: ,

De meeste artikelen worden geschreven door Mathieu Scholtes, de eigenaar van WPBeveiligen. Op de hoogte blijven van het laatste WordPress nieuws? WordPress tips? WordPress aanbiedingen?
Connect dan op Linked-in!

Heb je een vraag? Tip of gedachte? Deel die!

Abonneer
Breng me op de hoogte
guest
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Youri

Op WordPress.org staat: “This plugin has been closed as of February 20, 2019 and is not available for download. Reason: Security Issue.” Eigenlijk vind ik deze plugin ook wat overbodig. Alles kan ook prima met Filezilla. Het is wel zo dat je dan eerst het bestand dat je wilt wijzigen moet downloaden. WordPress core files aanpassen om een hack te verwijderen, lijkt mij ook niet zinvol, je kan er beter alles verwijderen en een nieuwe versie van WordPress erop zetten.

Peter Swinkel

is dit hetzelfde als smartftp, ik gebruik smart ftp vaker dan filezilla aangezien ik die fijner vind werken maar deze plugin ziet er op het oog ook goed uit