op de server
Leestijd:
2 minuten
Leesniveau:
Onbekend
Waardering:
3
(1)

Wat er gebeurd er op de server?

Als je de WordPress website veilig wilt houden is het goed om op bestandsniveau te zien wat er gebeurd. Een helder overzicht van alle activiteiten op de server zorgt ervoor dat hackers geen kans hebben en dat je in kunt grijpen voordat Google, Adwords en diverse bronnen je website blokkeren.

Bestandsniveau, overzicht van de activiteiten op de server.. dat is ongetwijfeld taal die alleen begrepen wordt door webmasters.

Een korte uitleg over deze termen en de werking erachter,

WordPress op bestandsniveau

WordPress bestaat uit diverse onderdelen op de server om volledig te werken. Denk hierbij aan het administatiepanel, die staat op de server. Maar ook de weergave van je thema, de hoofdpagina, registratiepagina’s en meer.
Als hackers met die bestanden kunnen rommelen krijgen ze veel voor elkaar. Denk aan het ontvangen van klantgegevens, inloggegevens, het doorsturen van bezoekers naar hun eigen sites.

Overzicht van de activiteiten

Alsof dat nog niet erg genoeg is kunnen ze ook een bestandje toevoegen waarmee ze e-mails gaan versturen via je website, via je adres! En dat bestandje wil je niet op de server hebben!
Kortom, weten welke activiteiten plaatsvinden op je server is heel belangrijk.

Hoe kun je zien wat er op de server gebeurd?

Als je een keyboardverslaafde bent zoals ons kun je met een FTP programma op de server kijken, of via de filemanager van Directadmin/Cpanel.

Maar het kan gemakkelijker!

Met deze beveiligingsplugin voor WordPress kun je zien wat er op je server gebeurd. Beter nog: Je kunt de server en WordPress beveiligen zodat hackers geen toegang hebben + geen mogelijkheden krijgen om op bestandsniveau te rommelen met je WordPress website!

Hoe nuttig was dit artikel?

Vergeet niet te delen

1
Reactie
Reageer of stel een vraag
  1. Avatar
    Melissa draf zegt:

    mooi dat ik nu weet hoe ik de server kan monitoren. ik keek wel eens of er iets gewijzigd was in de site maar ik keek nooit op de server. en dat wil ik zeker niet handmatig gaan doen!
    ik moet alleen even kijken hoe ik de plugin kan instellen want dat is een beetje ingewikkeld

    Beantwoorden

Deel je mening of stel een vraag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *